Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Teme i rasprave povezane s kralježnicom => Autor teme: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 16:32:40 poslijepodne

Naslov: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 16:32:40 poslijepodne
Sjedenjem na lopti jačaju sve grupe mišića, a lopta pruža udobnu i čvrstu površinu. Lopta potiče mišiće da se miču. A da se lopta ne bi pomaknula prilikom ustajanja ili sjedenja, stavljena je u okvir.
Tako je meni majstor stavio loptu u okvir i nastala je lopta-stolica. Slična postoji u SAD, cijena je oko 100 US dolara.
Ova moja lopta-stolica kreće u prodaju i cijena će biti 450,00 kuna bez lopte. U okvir ide lopta promjera 65 cm. Ja sam visoka 170 cm i visina mi je taman, kao što je vidljivo i na slikama. Rok isporuke oko mjesec dana jer tek sad majstor kreće u proizvodnju. Biti će na prodaju u trgovinama ortopedskim i ostalim pomagalima, a za sada ju možete naručiti preko mene.
Ukoliko ste zainteresirani ili imate kakvih pitanja - javite se!  ;D

http://img716.imageshack.us/i/dsc01317.jpg/ (http://img716.imageshack.us/i/dsc01317.jpg/)
http://img12.imageshack.us/i/dsc01316m.jpg/ (http://img12.imageshack.us/i/dsc01316m.jpg/)
http://img709.imageshack.us/i/dsc01315yq.jpg/ (http://img709.imageshack.us/i/dsc01315yq.jpg/)
http://img709.imageshack.us/i/dsc01314f.jpg/ (http://img709.imageshack.us/i/dsc01314f.jpg/)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: GSM - Siječanj 25, 2010, 16:53:08 poslijepodne
Negdje sam slusao podcast jednog doktora iz Amerike, koji je izvukao najvaznije dijelove nekih istrazivanja kojima je na neki nacin dokazano da sjedenje na lopti doslovno ne radi nista - niti popravlja drzanje, niti smanjuje bol. Ugl nista.

Poslat cu link kad nadjem da cujete.
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 17:21:47 poslijepodne
Ja sam si inače htjela kupiti stolicu marke Spinalis ali mi je preskupa, oko 500 eura najjeftiniji model. Kolegica je oduševljena s njom! Prvih mjesec dana korištenja je imala upalu mišića leđa i nogu što znači da stolica ipak nešto vrijedi. A i moja liječnica fizijatar je oduševljena sa stolicom i nabavit će isto takvu. A i doktorica opće medicine.
Evo spinalisovog istraživanja: http://www.spinalis.hr/vijest.asp?id=231. (http://www.spinalis.hr/vijest.asp?id=231.)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Katarina A. - Siječanj 25, 2010, 17:33:52 poslijepodne
Moja lopta je na tavanu, kao i većina stvari koje sam kupila od pomagala...kad sam imala bolove ništa nije vrijedilo ni kod sjedenja ni kod spavanja, nijedna stolica, nijedna pozicija pri ležanju ili vožnji, a odkad se sve smirilo normalno sjedim i ležim...ipak, vjerujem da za sve križoboljce koji dugo sjede na poslu te stolice mogu biti korisne, barem se nadam da ne mogu odmoći.
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: GSM - Siječanj 25, 2010, 22:55:33 poslijepodne
Evo iskopao sam i link, "premotajte" podcast na vrijeme 55 sekundi, tamo se prica o tome.
Citiram:
"ne doprinosi razvoju abdominalnih misica, ne smanjuje nelagodan osjecaj u ledjima, ne popravlja drzanje - gledano dugorocno".

http://healthradio.net/component/mtree/Health-Radio-Shows/SpineUniverse-Radio/Computer-Workstations-3A-Bad-Back-Traps-3F-9624/details (http://healthradio.net/component/mtree/Health-Radio-Shows/SpineUniverse-Radio/Computer-Workstations-3A-Bad-Back-Traps-3F-9624/details)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 22:58:21 poslijepodne
A ja sam pronašla nekoliko mišljenja prije nego sam išla raditi ovu stolicu, da pomaže. A kako bi onda protumačili upalu mišića koju imaju skoro svi korisnici spinalisove stolice nakon prvih par tjedana korištenja? Znam da moja stolica nije spinalisova ali se ipak miče dio na kojem sjedim. Danas sam kratko sjedila, pa ju nisam isprobala kako treba - to ću moći tek kad se vratim na posao i prosjedim na njoj 8 sati par dana.
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: GSM - Siječanj 25, 2010, 23:00:44 poslijepodne
Ovaj doktor se ogradio pa rekao "dugorocno".

Zapravo, sto ja imam o toga ako mi od stolice od 5000 kn bude dobro samo 2 mjeseca? :-s
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 25, 2010, 23:07:47 poslijepodne
GSM slažem se sa tim da lopte i stolice ne pridonose nikakvo dugoročno riješenje one su napravljene za smanjenje boli jer na loptije daleko lakše sjediti nego na sjedalici,jer ipak mišići radu i manji je pritisak na živac:Definitivno je riješenje operacija,i to u što ranijoj fazi i sa malilm oštećenjima,već kad krene chronićno moraš se pomirit s nekim stvarima,da će tegoba uvjek biti,naravno u nekim slućajevima se ni operacija nije pokazala dobro riješenje,al eto iz osobnog iskustva i razmjenjujući mišljenje sa pacjentima sve više dolazim do spoznaje da što brže otkrivanje problema te brza odluka za operaciju donosi pozitivan ishod,al nažalost svi mi godinama malo muke mučimo i kasno primjetimo problem
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 23:12:31 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ovaj doktor se ogradio pa rekao "dugorocno".

Zapravo, sto ja imam o toga ako mi od stolice od 5000 kn bude dobro samo 2 mjeseca? :-s

Pa ja ne očekujem da mi od stolice bude dobro već da udobno sjedim na njoj i da bude barem malo korisna - da bi barem malo mišići rade na njoj za razliku od "običnih stolica". A ako si mislio na to da su imali upalu mišića samo kratko vrijeme evo nekoliko mišljenja sa spinalisove stranice (nije da ih reklamiram):
"Sjedenje na SpinaliS stolici se čini veoma nestabilnim!
To je istina. Prvi utisak je, naravno, veoma neobičan, zato što smo navikli na obične stolice sa fiksiranim sjedištem, na kojima sjedimo opuštenih leđnih mišića, što sa druge strane dovodi do oštećenja kičme. Osnovna ideja vezana za SpinaliS stolice je da se sjedi kao na terapetskoj lopti, gdje tijelo mora da održava ravnotežu sve vrijeme. Ovo je zaista prvih nekoliko sati ili čak dana malo naporno – ipak poslije nekoliko dana tijelo se sjajno prilagodi.
Ako su mišići aktivni sve vrijeme, onda si na kraju dana još umorniji nego da sjediš na običnoj stolici!
Na prvi pogled i tokom prvih nekoliko dana ovo je zaista slučaj. Ovo je slično trčanju maratona bez odgovarajuće fizičke spreme za takav poduhvat – zamislite kako biste se osjećali sljedećeg dana nakon takve trke? Slično je i sa SpinaliS stolicom. Tijelu je potrebno nekoliko dana da se navikne na aktivno sjedenje, ali kada se to dogodi, sjedenje na SpinaliS stolici postaje pravo zadovoljstvo i čak sjedenje u trajanju od deset sati pa i više ne predstavlja problem. Ali šta je najvažnije – nakon cjelokupnog radnog dana leđa nas više ne bole, zato što su prokrvljeni leđni mišići preuzeli ulogu držanja kičme.
Koliko vremena je potrebno da se naviknem na SpinaliS stolicu?
Ovo zavisi od trenutnog fizičkog stanja mišića leđa. U većini slučaja prva faza adaptacije traje nekoliko sati, sa druge strane, druga faza može trajati od nekoliko dana do dvije nedelje – dok mišići ne ojačaju i preuzmu ulogu držanja kičmenog stuba i leđa. Treba spomenuti da se nakon dva – tri dana može javiti mali bol – upala mišića – ovo obično traje jedan ili dva dana. Ovo je normalna rekacija na aktivnost i odličan je pokazatelj – to znači da su prethodno neaktivni mišići postali aktivni i preuzimaju ulogu u držanju kičme."


Budući da se njihova stolica temelji na pilates lopti, ja sam samo upotrijebila loptu budući da mi je njihova stolica preskupa. Nadam se da će mi poslužiti bolje od obične stolice, a nadam se da će i ostalima koji se odluče nabaviti ju, biti od koristi.
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 25, 2010, 23:21:26 poslijepodne
Kupi loptu manja investicija i boli po meni učinak,ali loptu po svojoj visini znači kad sjediš da ti noge budu pod kutem,a ne neku malu di se lomiš.Ja svoju loptu nebi da za tisuće stolice,jer nijedna stolica nije toliko fleksibilna ko lopta dok sjediš opruga nikad neće moć zamjenit zrak,samo je bitno na njoj se naučit sjedit.Moja lopta meni fali jer sad 15 minuta sjedenja mi dođe gore nego na lopti sat vremena,naravno sad je ne koristim dok Neuro ne odobri
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 25, 2010, 23:28:57 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Kupi loptu manja investicija i boli po meni učinak,ali loptu po svojoj visini znači kad sjediš da ti noge budu pod kutem,a ne neku malu di se lomiš.Ja svoju loptu nebi da za tisuće stolice,jer nijedna stolica nije toliko fleksibilna ko lopta dok sjediš opruga nikad neće moć zamjenit zrak,samo je bitno na njoj se naučit sjedit.Moja lopta meni fali jer sad 15 minuta sjedenja mi dođe gore nego na lopti sat vremena,naravno sad je ne koristim dok Neuro ne odobri

Danas si mi očito malo smotan Denise! Pa ja sam loptu kupila prije godinu dana, sada sam ju stavila u okvir koji mi je majstor napravio tako da ne mogu pasti s nje, ali ipak mogu "hopsati" po njoj. Majstor i fizijatrica i doktorica su se toliko oduševili stolicom da će ići u prodaju preko dućana za ortopedska i dr. pomagala.
I sad "hopsam" i baš mi je o.k.  :D To su inače moje slike u prvom postu!
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 25, 2010, 23:43:52 poslijepodne
Čuj meni je lopta bez ikakvih dodataka super jer razmišljao sami ja to napravit al onda ona nema svoju gipkost.Bit i funkcija lopte je da bude slobodna te da se ispod tebe pomiće a ne da stoji na jednom mjestu jer što se više pomiće više je guzicom vataš i više se gibaš te mišići više radu,koja korist ako loptu fiksiraš dobijaš mekše sjedalo,pa vidiš da i ta stolica se giba u tom i je bit samo je ona dizajnirana da sjediš u njoj i da se gibaš što po meni baš nije isti evekat.Evo ovako Renata napravi jedan test sjedni na loptu i mrdaj se naprid nazad,ljevo desno al pri tom drži s obje ruke prstima i dlanovima mišiće na leđima,to isto probaj na sjedalici pami reci na osjet ruku di imaš više osjećaja da ti se mišići pomiču tj gibaju ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: NISAM Pegula - Siječanj 26, 2010, 10:40:01 prijepodne
Denis, ne mozes ti sebe usporedjivat s ostalima koji MORAJU na poslu sjediti po osam do deset sati. ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 13:54:22 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Čuj meni je lopta bez ikakvih dodataka super jer razmišljao sami ja to napravit al onda ona nema svoju gipkost.Bit i funkcija lopte je da bude slobodna te da se ispod tebe pomiće a ne da stoji na jednom mjestu jer što se više pomiće više je guzicom vataš i više se gibaš te mišići više radu,koja korist ako loptu fiksiraš dobijaš mekše sjedalo,pa vidiš da i ta stolica se giba u tom i je bit samo je ona dizajnirana da sjediš u njoj i da se gibaš što po meni baš nije isti evekat.Evo ovako Renata napravi jedan test sjedni na loptu i mrdaj se naprid nazad,ljevo desno al pri tom drži s obje ruke prstima i dlanovima mišiće na leđima,to isto probaj na sjedalici pami reci na osjet ruku di imaš više osjećaja da ti se mišići pomiču tj gibaju ;)

Mrdam ja i sada na stalku lijevo-desno, naprijed-natrag, gore-dolje ko zeko tj. zečica. Baš mi je zabavno!
Eto snimit ću ti video da i tebi i ostalima dokažem. Samo ne znam kako da ga uploadam osim preko jubi-tubija, a baš mi se ne stavlja sebe na jubitubi kako hopsam na lopti! Ideja?
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 14:49:17 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Denis, ne mozes ti sebe usporedjivat s ostalima koji MORAJU na poslu sjediti po osam do deset sati. ;)

Pegula  dušo nemože lopta imati učinka u okviru nikako kao i kad je slobodna.Naravno da nemogu sebe uspoređivati sad,al za napomenuti je da sam radio uredski  posao te jako dobro znam što je sjedenje 12 sati dnevno.To što su izmislili opruge stalke itd da bi lopta mogla bit fiksirana sa tim su izgubili njenu fleksibilnost,a mi dobijamo samo trenutnu udobnost.U svakom slučaju kome ista odgovara zašto je ne koristiti bolja je sigurno nego drvena sjedalica,stim da je i na istu uredsku sjedalicu stavit zračni jastuk dobili bi efekat lopte u stalku. ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 14:51:50 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Čuj meni je lopta bez ikakvih dodataka super jer razmišljao sami ja to napravit al onda ona nema svoju gipkost.Bit i funkcija lopte je da bude slobodna te da se ispod tebe pomiće a ne da stoji na jednom mjestu jer što se više pomiće više je guzicom vataš i više se gibaš te mišići više radu,koja korist ako loptu fiksiraš dobijaš mekše sjedalo,pa vidiš da i ta stolica se giba u tom i je bit samo je ona dizajnirana da sjediš u njoj i da se gibaš što po meni baš nije isti evekat.Evo ovako Renata napravi jedan test sjedni na loptu i mrdaj se naprid nazad,ljevo desno al pri tom drži s obje ruke prstima i dlanovima mišiće na leđima,to isto probaj na sjedalici pami reci na osjet ruku di imaš više osjećaja da ti se mišići pomiču tj gibaju ;)

Mrdam ja i sada na stalku lijevo-desno, naprijed-natrag, gore-dolje ko zeko tj. zečica. Baš mi je zabavno!
Eto snimit ću ti video da i tebi i ostalima dokažem. Samo ne znam kako da ga uploadam osim preko jubi-tubija, a baš mi se ne stavlja sebe na jubitubi kako hopsam na lopti! Ideja?
Renata baš bi te volio vidit kako hopsaš na lopti u stalku hehheh e to neću vjerovat,na onoj sjedalici sa oprugom to mogu još i povjerovat :D :D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 15:04:16 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Čuj meni je lopta bez ikakvih dodataka super jer razmišljao sami ja to napravit al onda ona nema svoju gipkost.Bit i funkcija lopte je da bude slobodna te da se ispod tebe pomiće a ne da stoji na jednom mjestu jer što se više pomiće više je guzicom vataš i više se gibaš te mišići više radu,koja korist ako loptu fiksiraš dobijaš mekše sjedalo,pa vidiš da i ta stolica se giba u tom i je bit samo je ona dizajnirana da sjediš u njoj i da se gibaš što po meni baš nije isti evekat.Evo ovako Renata napravi jedan test sjedni na loptu i mrdaj se naprid nazad,ljevo desno al pri tom drži s obje ruke prstima i dlanovima mišiće na leđima,to isto probaj na sjedalici pami reci na osjet ruku di imaš više osjećaja da ti se mišići pomiču tj gibaju ;)

Mrdam ja i sada na stalku lijevo-desno, naprijed-natrag, gore-dolje ko zeko tj. zečica. Baš mi je zabavno!
Eto snimit ću ti video da i tebi i ostalima dokažem. Samo ne znam kako da ga uploadam osim preko jubi-tubija, a baš mi se ne stavlja sebe na jubitubi kako hopsam na lopti! Ideja?
Renata baš bi te volio vidit kako hopsaš na lopti u stalku hehheh e to neću vjerovat,na onoj sjedalici sa oprugom to mogu još i povjerovat :D :D

Oklada za što? Evo sad će me suprug snimiti kako hopsam! Jel tebe zanima lopta ili ja kako hopsam?  ???  :P :D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 15:14:25 poslijepodne
Renata oće on snimit tebi i njega kako hopsate il tebe i loptu :D :D :D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 15:33:35 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Renata oće on snimit tebi i njega kako hopsate il tebe i loptu :D :D :D

Snimit će mene na lopti, samo mene zanima da li ti želiš uistinu vidjeti da li ta lopta u okviru može skakutati ili nešto drugo, konkretno? Za oko pola sata ću staviti video, pa gledaj - nevjerni Toma!  ;D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 15:37:23 poslijepodne
Aj baš da vidim kako ta lopta hopsa u okviru eto ako me uvjeriš ja se isprićam pred svima na svojoj nevjernosti,naravno moram vidjet video ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: NISAM Pegula - Siječanj 26, 2010, 15:59:57 poslijepodne
Ma on oce tebe Renata vidit da hopsaš bez grudnjaka sigurna sam ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 16:02:00 poslijepodne
A evo baš sam tebe ćeka da mi se javiš hahahah točno sam zna :D :D aRenata pusti ti Pegulu što ona kaže samo ti hopsaj obućena ako ne povjerujem onda tek dolazi do grudnajka :D :D ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 16:33:59 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ma on oce tebe Renata vidit da hopsaš bez grudnjaka sigurna sam ;)

Nema šta previše vidjeti ni sa ni bez grudnjaka!  :D Video samo što nije! Samo da producent i snimatelj bude par sekundi slobodan, pa da me snimi, pa da ja to uploadam i prebacim ovdje - samo za nevjernog Tomu!
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 17:07:59 poslijepodne
Specijalno za DENISA ali i za ostatak ekipe - film "Renata i loptica-stolica hopsica"!!!!!  ;D

http://img64.imageshack.us/img64/3135/mov01320.mp4 (http://img64.imageshack.us/img64/3135/mov01320.mp4)

  :o  :o ;D  ;D  ;D  ;D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 21:16:06 poslijepodne
Evo ja skakućem, a od Denisa ni traga ni glasa! Pitam se zašto!?  ??? :D
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 26, 2010, 23:43:28 poslijepodne
Renata evo me nisam pobiga neboj se ;)eto gledam kako skakućeš i sad malo razmisli skakutanje nabija kralješnicu a ujedno i mišići radu,gledam recimo statiku tjela cijela si na jednommjestu kao da si ukoćena o tom sam ja prićao dok kad lopta stoji ti se moraš micati nogama s njom a ujedno i tjelom,pokreti na sjedalici unatrag jako su mali i ogranićeni dok na lopti ide kralješnica unzad slobodno tako da moraš uvjek natezati mišiće da nebi pala na leđa također je to i sa bočnim pokretima.Eto izvadi loptu iz tog stalka pa probaj pa mi reci di više zateže trbušne leđne ,nožne mišiće.nemoj misliti da sjedalica nije ok ,naravno ok je samo za sjediti al neki kraći period jer ako uzmemo u obzir da se sad taj patent radi o sjedalici  na kojoj čovjek mora raditi mislim da mu dođe na isto jer za vrijeme posla sigurno nećeš hoplati tako:ne znam da li me razumiješ što hoću reći.Po meni je idealna i bolja od obićne sidalice aal kad pogledaš da moraš provest na njoj par sati nemožeš se micati livo desno  tj da ti se guzica valja po njoj već s ti moraš dizat s nogama da se maknešlivo ili desno.Kažem nije loša ideja čak sam je pokazao nekim svojim poznanicima daleko od tog da je neću preporučiti svakom,a ako ko bude zainteresiran javim ti PP.Eto ja bi se naravno isprićao pred svima kao što sam obećo, al  iskreno nebi se složio s tim da je isto sjediti na lopti ili na lopti koja je u stalku.Eto volio bi ćuti mišljenje svih ostalih ako me oni razuvjere da je isto ja ću javnu ispriku dati ;)
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Plavuša - Siječanj 27, 2010, 11:40:43 prijepodne
Meni micanje nogu ne znači ništa. Bitno mi je da se kralježnica "ne lomi", tj. htjela sam postići ono što se postiže skupim spinalisovim stolicama. I doktorica-fizijatar mi je rekla da sam to postigla. I ona i neke kolegice su već naručile stolicu.
Dakle nešto ovakvo:

(http://www.alexandertechnique.tv/spinalis_comparrison.jpg)

Napominjem da ja od toga nemam nikakve financijske koristi. Možda jednog dana ako otvorim maloprodajni dučan.
Naslov: Odg: Lopta-stolica
Autor: Denis - Siječanj 27, 2010, 13:12:30 poslijepodne
Ma Renata meni je drago da si ti nešto smislila što ti pomaže eto komentari su bili samo na taj dio da radnje kralješnice nisu iste na lopti u stolici kao i na samoj lopti.Eto ovim putem se isprićavam Renati na nepovjerenju ali i dalje nemogu potvrdit da je funkcionalnost ista.U svakom slučaju čista 5 za inovaciju,da li imaš koristi ili ne to me baš nije briga,ako neko zatraži ja ti preporučim drage volje.Čuj mislim da nema smisla da se uvjeravamo ti imaš svoj stav i ako je tebi tako dobro na njoj ja to podržavam dok se ja i dalje držim slobodne lopte,naravno da naglasim ja to mogu kući na poslu bi sigurno morao uzeti taj tvoj patent,ili staviti ispod g.... zračni jastuk ;)