Autor Tema: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i  (Posjeta: 7869 )

0 Članova i 234 Gostiju pregledava ovu temu.

spinewarrior

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 64
    • Profil
e ovo mi je palo na pamet,gledajući cijene koje pumpaju naši dobavljači opreme koje su i više nego trostruke u odnosu na neke druge zemlje,znam da je ova tema već postala "izlizana" na forumima,međutim ovdje je smatram jako svrsishodnom jer nam svima može puno pomoći da kupimo potrebnu stvar vezanu za našu problematiku i uštedimo na taj način koju kunu na ovo recesijsko vrijeme.stoga bih molio one koje imaju iskustva s ovim( ja osobno nisam nikad kupovao preko neta i nemam paypal ali kako stvari stoje ozbiljno razmišljam,dugo sam na bolovanju i znate kako je kad ste u besparici a "morate izmisliti novac za rehabilitaciju,opremu, sve i svašta za svakodnevni život.... ) da nam pomognu sa svojim iskustvom.pod ovim "iskustvo" mislim na cijeli koncept-------od otvaranja paypala,koje vrste kreditnih kartice prolaze,zamke i rizike vezanih za narudžbe,s koijih portala naručuju i dr....naravno molio bih da se koncentriraju na ono što bi bilo korisno za nas "križoboljce" npr. od MBT-massai-cipela koje su me odavno zainteresirale, (prije par dana sam ih probao i stvarno za mene je to revolucija hoda, udobnosti i kvalitete,ali cijena boli glava---1600 pa naviše),pa do ostale opreme koja bi nam svima bila od pomoći i olakšala s druge strane muke istovremeno.srdačan pozz svima
spinewarrior  :) :) :) :)

Plavuša

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 657
  • ponekad sama sebi doktor
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #1 : Siječanj 27, 2010, 12:11:54 poslijepodne »
Ja sam si htjela naručiti loptu-stolicu iz SAD ali mi je rečeno da će me stolica na kraju koštati "ko svetog Petra kajgana".
Prvo su mi rekli - oni koji su to već koristili, a bilo je to prije nekih  godinu dana, pa se možda što i izmijenilo - da oni iz RH ne mogu otvoriti Paypal, pa je onda bio problem iznosa dopuštene robe za unos u RH (ranije 300,00 kuna, sada znam da je 1000,00kn - barem neki plus).
Neki dan sam gledala na "potrošačkom kodu" da se na medicinsku opremu ne plaća carina, ali se plaća špedicija (oko 300,00 kn), pa troškovi ležarine, pa onda kad dođeš na carinu po paket moraš pred njima ga otvoriti, pa će oni procijeniti da li se na to plaća carina ili ne, da li je iznos ispod 1.000,00 kuna.
Ja sam zbog svega toga odustala iako sam dosta stvari našla npr. na Amazonu.

I mene sada zanima što se promijenilo i da li je netko naručio nešto ovih dana. Pri tome ne mislim na manje stvari nego na veće i teže.
2006. interlaminectomia L4-L5

GSM

  • Gost
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #2 : Siječanj 27, 2010, 12:14:50 poslijepodne »
Nema nikakvih zamki vezano za PayPal i karticno poslovanje. Jedino se moras paziti i cuvati password i imati sigurna racunala s kojih autoriziras transakcije.

Sama procedura nije komplicirana. U banci otvoris Amex ili Master Card (eventualno Visu Electron, iako PayPal ne prima svaku Visu, bez obzira ako ima security kod iza). Zatim tu karticu preko PayPal administracije spojis s PayPal racunom i svaka buduca transakcija ce ti se odredjenog datuma skidati s tvojeg tekuceg racuna koji je povezan s tom karticom (meni npr skida svakog 25. u mjesecu).

Sto se same kupnje tice, s Amazonom neces imati probleme. S eBayom mozes i ne moras imati. Bitno je kupovati od PayPal i eBay verified clanova s puno pozitivnog feedbacka. U slucaju problema, tvoja lova je sigurna, i u slucaju neispravne/ostecene robe, ili nedolaska robe - PayPal gotovo uvijek staje na stranu kupca i vraca novac. Takodjer, prodavaci se boje negativnog feedbacka, te cine sve da budes zadovoljan.

Ako jos sto trebas pisi

GSM

  • Gost
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #3 : Siječanj 27, 2010, 12:17:47 poslijepodne »
Sto se carine tice, vec sam negdje rekao da nas carinski sustav nije uredjen. Ono sto vrijedi kada robu preko granice uvozimo osobnim automobilom u praksi ne vrijedi kad uvozimo dostavnom sluzbom (posta, fedex, dhl). Ne znam je li po zakonu ili ne, no tako je.

Ako narucujes nesto vece vrijednosti, budi spreman na probleme s carinom odnosno s iznosom koji ces morati platiti (osim ako nema carine na medicinu, kako pisete).

pantaghana

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 359
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #4 : Siječanj 27, 2010, 12:21:05 poslijepodne »
Ja cesto kupujem na Amazonu, bilo na USA, UK ili DE. I nikad nisam imala problema. Platis karitcom  (primaju sve kartice, amex, visu, master,..) direkt njima (ne preko PayPal-a) i cak ti posiljka vrlo brzo stigne (iz UK za manje od 7 dana).
Jednom mi nije posiljka dosla, javila sam im to mailom, poslali su mi o svom trosku novu, i samo su me zamolili, ako mi obje dodju, da im jednu vratim. Dakle, na cisto povjerenje. No, nikad nisu 2 dosle.
Sto se tice PayPal-a, ja sam tamo otvorila account, sa svojom Amex karticom i par puta sam nesto kupovala preko e-baya, opet nije bilo nikakvih problema.
Jedini problem je taj sto ces za pomagala vjerojatno morati platiti carinu i pdv. A to ti ne znam koliko tocno,jer tu ne postoje nikakva pravila koliko sam skuzila...tu vlada, kao sto je GSM rekao, potpuni nered, u carinskom sustavu, i jako je tesko tu nesto sa sigurnoscu reci.
Jednom (ima tome sigurno i vise od 5-6 god) sam narucivala neka med.pomagala, sad se vise ne sjecam sto (mislim da su bili neki jastuci za sjedenje, kad toga nije bilo u HR za kupiti), i trebala sam platiti carinu puno vise nego je bila sama vrijednost robe, sto mi je bilo preskupo. Posiljku nisam preuzela, ona se vratila Amazonu, a ja sam od Amazona trazila povrat novca na karticu i dobila.

Pred neki dan sam kupila baterije za punjenje preko amazon.co.uk (jer su duplo jefitnije nego u HR) i moram na iznos od 500 kn platiti carinu+pdv+taxe oko 140 kn. Jos uvijek mi se to isplati.

Eto, sto se tice amazona i e-baya, ja imam samo pozitivna iskustva. Sto se tice zlouporabe kartica, nikad to nisam dozivjela.

To je moje iskustvo u kupovini zadnjih cca 8 god.
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

spinewarrior

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 64
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #5 : Siječanj 27, 2010, 15:43:37 poslijepodne »
super,hvala vam,kao što sam već naveo puno je kontradiktornih postova na raznoraznim forumima i svima nam je od značaja da prilikom kupovine istog proizvoda prođemo što jeftinije,mene je zaintrigirao prvo tens,zatim ovaj inverzijski stol koji sam stavio i između ostalog ove MBT massai cipele iz gore navedenog posta (zahvaljujući "stručnjacima" koji su me doveli u ovu nezavidnu situaciju sa zdravljem i između ostalog su mi zbog operacija trajno--kronično oštećeni živci te veoma--gadno deformirana stopala pa sam isprobao MBT(jako udobne) koje su u nas više nego duplo skuplje a od us tržišta i amazona us ---3 puta skuplje ).treba imati neki cvv kodom ili cv2 koju mora imati kartica...itd
idemo dalje sa vašim iskustvima---da li je tko kupovao MBT cipele preko e-baya,us-amazona...također :) :)

darko09

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 72
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #6 : Siječanj 28, 2010, 09:49:37 prijepodne »
Kupujem već godinama sa ebay i drugih stranica , plaćam sa Pay P. i nisam imao problema . Iz Australie sam naručio Tens  , iz USA masažer leđni ( kutija veličine većeg televizora ) i nisam platio carinu . Iz Njemačke sam naručio rabljeni Vorwerk ( 200 eura ) i nisam platio carinu .

darko09

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 72
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #7 : Siječanj 28, 2010, 10:09:54 prijepodne »
Na  45 USD vjerojatno se ne bi platila carina , ali i da se plati , opet je jeftinije.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #8 : Siječanj 29, 2010, 00:12:52 prijepodne »
Kupujem godinama na Amazonu i kupujem razne usluge preko kartice.
Prije sam koristio Amex ali sam se prebacio na VISA Electron. Otvorio sam racun u PBZ, a automatski se dobije ta kartica.
Treba paziti u kojoj se valuti otvara kartica. Krelci u banci mi nisu rekli da se moze odabrati valuta u kojoj ce novci primarno biti.
Samo su mi rekli da otvaram multivalutni racun.
Uglavnom ako se primarno kupuje u USD treba otvoriti racun u USD jer se inace radi konverzija iz recimo EUR u USD.
Mutlivalutno ustvari znaci da se moze placati u bilo kojoj valuti, a ne imati bilo koju valutu na racunu.

Kupio sam par sitnih stvari na Ebayu i kao sto GSM kaze samo treba paziti na rank prodavatelja (da ima sto vise pozitivnih feedbacka i da ima sto vise prodaja).

Vjerujem da se najvise isplati kupovati visokokvalitetnu robu jer je kod nje najveca razlika u cijeni. Naravno u inozemstvu ima jako puno stvari kojih kod nas ni nema.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

spinewarrior

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 64
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #9 : Veljača 01, 2010, 01:21:30 prijepodne »
želim kupiti za leđa nešto u hong kongu---prihvaćaju paypal---master,visa,amex---western union i moneygram(za ovo 1. put čujem).6. veljače im počinje kineska nova godina pa ne rade do 20.2.(pričao s prodavačicom ) i moram naručiti prije 6. 2.hajde pomozite koji je najbrži način da to odradim uzevši u obzir gore navedene načine plaćanja,da zajebemo kineze ima nas 4 i pol mil.i imamo veće srce.ajde da im pokažemo da možemo to !!! ako uspijemo opisati ću cijeli tijek narudžbe i da li se isplatilo---idemo ovo je moj 1. pokušaj !!!! molim cijenjene savjete da na najbrži način ovo realiziram imaju neki hot sale (sve roba je original) !!!!!!!!!!!!!

pantaghana

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 359
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #10 : Veljača 01, 2010, 09:04:46 prijepodne »
Posto prihvacaju PayPal, onda trebas prvo tamo otvoriti racun (na njihovoj stranici) gdje ces upisati broj svoje kartice (visa, amex ili master). Nakon toga na toj stranici gdje kupujes (u ovom slucaju kod tih kineza), trebas odabrati placanje PayPalom i onda ces morati upisati username i password accounta s PayPal-a koji si prethodno kreirao. I dalje ce te sve voditi.


Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

spinewarrior

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 64
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #11 : Veljača 01, 2010, 15:40:06 poslijepodne »
sve stoji što ste napisali,ali molim bacite oko na ovo potrošački kod--online kupnje Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se, ne znam kako zaobići ovo ležanje paketa u zg na skladištu koje može doći skupo kao sv petra kajgana,koja je fora oko slanja poštom...ima dosta caka amo to rezimirati da nam svima bude lakše kad budemo naručivali,lik na kraju priloga govori o najmu adrese u usa sa koje ti oni kasnije ošalju pa prođeš bolje što se tiče ovog j.....benog harača od carine,pdv-a i sl.ajmo ih pobijediti logikom !!!!!!!!! pomozite !!!!!!! pozz svima a ne samo njima sw !!!

Plavuša

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 657
  • ponekad sama sebi doktor
    • Profil
Odg: online kupnja opreme za križoboljce,e-bay,amazon i sl.--vaša iskustva,savjeti i
« Odgovori #12 : Veljača 01, 2010, 16:43:09 poslijepodne »
Na taj prilog sam ja i mislila u svom gornjem postu. Inače, špedicija ti je oko 250,00 kuna, a ležarina može biti i više i za sad ne znam kako postoji način da ju izbjegneš - barem su mi tako rekli prijevoznici i špediteri s kojima sam privatno razgovarala.
Ako netko ima kakvu ideju, i ja bi ju rado čula!
2006. interlaminectomia L4-L5

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre