Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom

Preporuke i savjeti kod odlaska na operaciju i toplice (što ponijeti i slično)

(1/1)

bojan:
Pročitao sam colateralov post u vezi izbora ustanove gdje se operirati i koliko je bitno biti operiran blizu mjesta stanovanja.
Mislim da ne postoji tema s preporukama i savjetima kako se pripremiti za operaciju i toplice (napišite ako slučajno postoji).

Recimo što se tiče prijevoza ako se operacija radi u Zagrebu, a živite izvan Zagreba. Čak i ako živite u Zagrebu postoji li neki pametan način organizacije transporta. Zagreb je pun rupa i možda je bolje uzeti privatni ambulantni prijevoz koji će paziti kako voze preko ležećih policajaca i rupa. Možda je riješenje unajmiti stan na par dana. Da li je dobro ponijeti nešto u bolnicu ili toplice?

Ne znam ima li potrebe razdvajati temu posebno za bolnicu i toplice. Možda bi bilo dobro da se piše odvojeno prijedloge i preporuke za bolnicu i toplice pa se kasnije može razdvojiti ako ima potrebe.

Istr:
Zar nemaju svi pacijenti pravo na sanitetski prijevoz nakon operacije u drzavnim bolnicama?

Nakon MISS operacija u privatnom aranzmanu pacijent ide kuci autom, u sjedecem polozaju. Bitno je samo da ne vozi.

bojan:

--- Citat: Istr - Rujan 02, 2011, 10:53:51 prijepodne ---Zar nemaju svi pacijenti pravo na sanitetski prijevoz nakon operacije u drzavnim bolnicama?

--- Kraj citata ---

Vjerujem da imaju ali mislim da sanitetski prijevoz nije previse obziran prema pacijentima i da ne razmisljaju o tome da je netko operirao kraljeznicu kada prelaze preko tramvajske pruge ili ležećih policajaca. Mislim da je Damir rekao da nije imao najbolje iskustvo s prijevozom. Zato sam mislio da je možda bolje platiti ili smisliti drugi način. Mogu ovo s prijevozom staviti u zasebnu temu, a konkretnu uputu ostaviti u ovoj temi. Recimo da se napomene da se operirala kralježnica i slično.

Istr:
Isao sam 20-ak puta sanitetom. Objasnio vozacu o cem se radi, da pazi u zavojima, na prijelazima i slicno.... i onda naravno bude sve OK.

p.s. Postoje i privatni saniteti s ugovorom s HZZO, pa tko voli nek izvoli

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju