Kraljeznica.com forum
Svibanj 23, 2012, 15:07:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Uskoro minimalno-invazivni zahvati u Splitu?  (Posjeta: 1498 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
GSM
Gost
« : Listopad 30, 2009, 17:13:25 »

Naisao sam maloprije na clanak: http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/70549/Default.aspx

Ako netko zna vise, neka javi.
Evidentirano
NISAM Pegula
Sr. Member

« Odgovor #1 : Siječanj 14, 2010, 16:40:23 »

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/86257/Default.aspx
Evidentirano

od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1
Denis
Hero Member

« Odgovor #2 : Siječanj 14, 2010, 19:54:12 »

Ma meni ovo nije baš jasno znači   ovom Racz-metodom,lječu ljekovima koliko vidim iz opisa,ako je to tako,meni se to baš ne čini uspješno.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #2 : Siječanj 14, 2010, 19:54:12 »

Evidentirano
besana
Forumas

Profil Email
« Odgovor #3 : Siječanj 14, 2010, 21:01:18 »

Ni ja ovo ne kontam  Vrtim očima
Evidentirano

operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.
Denis
Hero Member

« Odgovor #4 : Siječanj 14, 2010, 21:52:55 »

Spominju oni i druge metode al po ovom ja kntam da je isto neki đir infuzija samo ne u venu nego u kralješnicu,al eto i to je puno za nekog ko nema više izbora za daljnje lječenje
Evidentirano
GSM
Gost
« Odgovor #5 : Siječanj 14, 2010, 22:13:40 »

Gledam malo web toga doktora, ono sto on pruza je:
1. Terapija za bol Ratzovim kateterom
2. Mikro-laser - PLDN, smanjenje intradiskalnog volumena (vakum efekt) - slicno PLDD-u
3. ESI, blokada malih zglobova, termokoagulacija malih zglobova - sve navodjeno CT-om

Uzevsi u obzir neke stvari, poput toga da je u Hrvatskoj vec neko vrijeme dostupan PLDD koji se u svijetu radi od 1986. godine, te uzevsi u obzir da se sve nabrojani radi pod kontrolom CT-a koji jako zraci, a neke od ovih procedura je potrebno i ponavljati, cini mi se da ovo i nije neka revolucija i da Split nece, kako kazu, postati pionir u Hrvatskoj. Imat ce korist ljudi koji ne zele odnosno ne mogu putovati do Zagreba na iste ovakve zahvate, kod poznatih i priznatih domacih doktora.
Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #6 : Lipanj 03, 2010, 15:31:04 »

Dakle da li je netko već bio u Splitu na ovakvom liječenju? Taj Ratz kateter je ono što sam spominjala kod priraslica. Bdw Neuro je pisao da one ne bole. Boli valjda njihov mehanički učinak ?!
Evidentirano
Dario
Full Member

« Odgovor #7 : Lipanj 03, 2010, 22:26:54 »

Ratz-Katheter "vole" raditi doktori (za određene korisnike foruma da naglasim --> renomirani) u Njemačkoj. Osobno sam bio kod jednog takvog i on mi je preporučio tu metodu za rješavanje  mog problema. 

Bio sam i kod spomenutog doktora u Splitu. Nije mi preporučio Racz već nešto drugo. To "drugo", ako sam dobro shvatio rade i u Zagrebu  ali pod drugim nazivom.   Sve u svemu, ovi u Splitu nisu jeftini - da li je do privatne poliklinike ili do doktora iz njemačke, to ne znam.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #7 : Lipanj 03, 2010, 22:26:54 »

Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #8 : Lipanj 04, 2010, 13:38:48 »

Dario tnx na informaciji. Imate li web adresu Klinike ili neki drugi podatak?
Evidentirano
Dario
Full Member

« Odgovor #9 : Lipanj 04, 2010, 15:07:24 »

http://www.salus.hr/

Na web stranicama imate kontakt podatke.
Doktor Marianowicz nije konstantno u Splitu već dolazi svako toliko.

Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #10 : Lipanj 04, 2010, 15:11:18 »

Ovdje nema ništa o zahvatima na kralješnici.
Evidentirano
Dario
Full Member

« Odgovor #11 : Lipanj 04, 2010, 16:11:26 »

Vidim da je bio redizajn stranica unatrag mjesec dana. Niti na starim stranicama nije bilo nikakvih informacija o dr. Marianowiczu. Ne znam koji je razlog.
Pozivom na njihov kontakt telefon trebali bi dobiti neke informacije.
Evidentirano
Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #12 : Lipanj 05, 2010, 20:16:22 »

opet ja, ne mogu ne komentirati...nego, drago mi je da minimalno invazivna neurokuirurgija kraljesnice dolazi u hrvatsku. drago mi je da postoji konkurencija jer se jedino tako moze vidjeti tko radi dobar posao a tko obmanjuje-primjer dubrovnika o kome sam puno pisao pa mi mnogi nisu vjerovali...
o ratzu ne znam sta bi rekao, upoznao sam doktora ratza i prico s njim o toj metodi jako puno. nikad se nisam odlucio to raditi....mozda netko s njom ima i dobre rezultate. ostale MIN metode pod kontrolom CT-a drugim rjecima znace 99% preciznost metode koja ima 70-80% uspjesnosti uz cijenu 200 puta vece izlozenosti zracenju nego standardne metode. evo to su cinjenice pa tko misli da mu moze pomoci neka izvoli.
Evidentirano
Bais
Forumas

« Odgovor #13 : Lipanj 05, 2010, 21:40:41 »

meni se čini da je to zračenje opasnije za operatera nego pacijenta s obzirom da je on stalno izložen jer operira na dnevnoj razini.. iili ipak ne?
Evidentirano
teoantun
Sr. Member

In Te, Domine, speravi!

Profil Email
« Odgovor #14 : Srpanj 12, 2011, 21:22:43 »

Kako sam informiran od jednog pacijenta, koji je nakon ovakvog zahvata (platio 10.000,00 kuna), prije godinu dana, a prije tri mjeseca je operiran klasično, odlučio sam malo istražiti. Pa potičem i ostale, ako tko ima kakvu informaciju. Inače, njemu su u Splitu tretirana dva diskusa termosondom. I ovaj je pacijent klasično operiran kod dr. Eškinje (u zadnje vrijeme eto upoznavam ljude koji idu u Rijeku na operaciju), te je dr. Eškinja kazao kako on nije bio indiciran za takav zahvat.

Evo i jedne novinske pritužbe:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/109861/Default.aspx

A ima još dosta slučajeva.....

Evidentirano

V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!