Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Teme i rasprave povezane s kralježnicom => Autor teme: Jasna - Svibanj 10, 2009, 23:15:58 poslijepodne

Naslov: Uspješne operacije
Autor: Jasna - Svibanj 10, 2009, 23:15:58 poslijepodne
S obzirom da su nam se na forumu pobrkala dobra i loša iskustva s operacijom, a da mnoge članove operacija tek čeka - pozivam operirane članove da na ovom mjestu iznesu samo pozitivna iskustva. Čisto da vidimo koliko je doista onih koji nisu požalili što su pristali na operaciju.  Ja sam jedna od takvih...

I evo još jedan pozitivan primjer...jučer sam čitala u Jutarnjem listu da je voditeljica Mirna Berend također operirala kralježnicu. Prethodno je 6 mjeseci bila nepokretna i nije mogla kontrolirati ni mjehur ni stolicu. Operirao ju je Paladino...oporavak je trajao gotovo 2 godine, a danas normalno živi i radi.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Svibanj 11, 2009, 10:04:23 prijepodne
Khm, mislim da i ja tu spadam....btw, tražim posao..
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: brinetka - Svibanj 11, 2009, 11:18:03 prijepodne
Ja ne zalim operacije, i prva i druga su mi bile potrebne, al posto sam tad imala 18 godina, svi su govorili, da ce tjelo svoje napraviti, da sam mlada....ucila sam se hodati, jer sam zaboravila...isla sam u banje, dobila sam 3 tjedna...al ocito bi ja morala svake godine tamo???
Sad imam konstantno neuropaticne bolove, ujutru da ustanem mi treba energije za dvoje, dok se ne razhodam, a kad se razhodam, vec je vrijeme da se odmori, al zaradi hodanja jedva legnem, i tako svaki dan...dal sam ja to dobila radi operacija, niko ne zna, dal ja moram svaki dan sebi izvoditi samokateterizaciju (zbog nevrogenog mjehura) jer je to bila posljedica operacija, to nikad necu saznati....sad imam 34 godine i kad bi ponovo morala, a kad bi znala da ce mi ovo popustiti, dali bi da mi "zabetoniraju sve", samo da vise ne osjecam ovog....ko da bi imala kolac nad reprnjacom...opet ja na dugo... :-[ :-[

Jasna kako si danas? Davor za poso je tezko...ja sam bila tajnica, i trebala sam ostati za stalno, al nisam mogla sjediti 4 sata, nekad mi je doktor dolazio sa inekcijama, da sam mogla ustati, jer je bila uprava zajedno za zdr. domom...mene su na pola penzionisali..neznam kako to ide kod vas...jel imate skracen radni na 6? Jesil probo kakv poso da mozes iz kuce, preko neta nesto?
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Superman - Svibanj 11, 2009, 11:54:41 prijepodne
Zadovoljan.

No još nisam počel nogomet igrati ;D
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Svibanj 11, 2009, 12:01:27 poslijepodne
Brinetka,

Ne bih sada o tome u ovoj temi da ju ne razvodnim ili sl., jest da sam se malo zaletio ali eto neka ostane na ovome...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Jasna - Svibanj 11, 2009, 19:22:03 poslijepodne
Brinetka, hvala, dobro sam uvijek kada redovito vježbam. Ma ja sam zapravo sjajno u odnosu na ono prije operacije i zbilja mi je žao kada čujem koliko se ti i drugi mučite. Baš sam jučer pisala prijateljici da sam prije operacije, imala jako veliki problem s hodanjem, i najmanje relacije su mi bile ubitačno teške. Danas prohodam pola grada i što više hodam, sve mi je bolje.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Joško - Svibanj 11, 2009, 19:44:08 poslijepodne
Ja sam zadovoljan operacijom, i oporavkom nakon operacije. Nadam se da će tako i ostati. Pareza stopala koju sam imao dva mjeseca prije operacije, nakon operacije se povukla. Ostao je  tek "onaj neki" osjećaj u vanjskom rubu desnog stopala, a na to sam već i navikao. Poslije operacije nisam popio ni jednu tabletu protiv bolova.
Nadam se da će ovako ostati i dalje... Zadnjih mjesec dana sam posustao s vježbanjem,  al se tješim da to kompenziram odlaskom na plivanje 2-3 puta tjedno.
Uglavnom, zadovoljan sam rezultatom operacije.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Jasna - Svibanj 11, 2009, 21:47:10 poslijepodne
Joško, please, samo još popuni i anketicu. Thanks...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: magi - Svibanj 11, 2009, 21:50:33 poslijepodne
Za sada sam zadovoljna operacijom! Operirana sam 19.02 na Rebru kod prof. Paladina. Redovito vježbam vježbe koje sam naučila u toplicama a uz to idem 2 puta tjedno na plivanje i 2 puta tjedno na korektivnu gimnastiku. Krajem 5 mj. idem na dodatne terapije (UZV,struja,vježbe). Još ne radim a po savjetu neurokirurga nebi trebala do 9 mj. Osjećam se dobro jedino me promjena vremena zeza-pritisak u leđima ali neurokirug mi je rekao da je to samo radi reza a nema veze s izvađenim diskom i da će to tako biti idućih godinu-dvije.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: bojan - Svibanj 11, 2009, 21:59:59 poslijepodne
Jasna, odlicno pitanje i tema. Mislim da je ovo pocetak nase neformalne studije o uspjesnosti operacija.   :)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Katarina A. - Svibanj 11, 2009, 22:19:43 poslijepodne
Jasna,

Zahvalna sam ti na pokrenutoj temi i vjerujem da će biti jedna od najposjećenijih i od gostiju na forumu. Iako još uvijek ne znam kako će se moja situacija odvijati ipak me ohrabruje kad čujem pozitivna iskustva, premda me najviše od prvog dana muči ta duljina postoperativnog toka, teško mi se svjesno odlučiti na višemjesečno izbivanje s posla, ali kažu mi da obično postoji trenutak kad znaš da je vrijeme za to.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Jasna - Svibanj 11, 2009, 22:47:33 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Poslije operacije nisam popio ni jednu tabletu protiv bolova.

Ova je rečenica ključ svega. Ni ja nisam popila niti jednu tabletu nakon što mi se smirila upala živca, i to mi je najbolji pokazatelj da je operacija uspjela.
Bojane, Katarina...hvala. Motiv za pokretanje teme bio mi je prvenstveno strah mnogih od operacije, a onda i mogućnost da detektiramo što je zapravo problem....sama operacija, rehabilitacija, naše odustajanje od savjeta liječnika (redovito vježbanje i drugo). Zato lijepo molim one koji nisu popunili anketu, da uz komentar izaberu i jedan od tri ponuđena odgovora. Svima puno hvala...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: ivonna - Svibanj 25, 2009, 21:35:04 poslijepodne
nikad nisam pozalila
osjecam se super, funkcioniram ko normalna osoba..a kad pocnem osjecati nogu, to je uvijek i iskljucivo zato jer kad mi je predobro onda se opustim i ne vjezbam redovito, cim opet krenem s vjezbama, stanje je super
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Svibanj 26, 2009, 08:17:50 prijepodne
Pozdrav svima,
evo ja sam operiran u Traumatološkoj u Zagrebu prije tjedan dana.Odlično se osjećam.Po doktorima je sve prošlo odlično,operiran sam 20.5. a već nakon dva dana sam hodao ,nakon pet dana sam poslan kući u Zadar.Nakon četri dana nisam više uzimao nikakve ljekove protiv bolova.Evo sad se probudio,u komadu spavao sedam sati :).Doktor je rekao da treba oko mjesec dana da se stvori stabilan ožiljak na disku i do tada trebam izbjegavat nepotrebno sjedenje, sagibanje i podizanje tereta.Ja ću se toga doslovno pridržavati,pa evo klečim dok tipkam ;).Za dva tjedna vadim konce ,a onda će već more biti toplo,pa plivanje-naravno leđno.Stanje od prije operacije mi je bolje za otprilike 50% ,a od prije mjesec dana 90%.Za bolnicu ,doktore i sestre mogu samo reći sve najbolje.Uz malo truda,strpljenja i sreće kazu da će biti još bolje.Osobno, ako ostane ovako kao sada  ,niko sretniji od mene.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Tesla - Svibanj 26, 2009, 20:35:23 poslijepodne
Uriel drago mi je da si zavrsio sa tom opercijom i da se dobro osjecas. E sada te moram malo upozoriti. To sto ti je doktor rekao da treba mjesec dana da se formira pravilan oziljak nemoj shvatiti kao da je zaraslo. To znaci da je oziljak dobio svoj pravi oblik (bez priraslica i sl.) kojem je potrebno na zalost jos par mjeseci da ojaca, tako da postepeno pojacavas aktivnosti (setanje i vjezbe), ali teret nikako. Potrebna ti je sto zdravija hrana i tecnosti.
Meni je prvi mjesec dana bilo odlicno, ali kasnije su kola krenula nizbrdo.
Nakon operacije desi se jedna varka, a to je da nista ne boli, tako da nemoj slijediti svoje osjecaje, nego postuj pravila discipline.
Zelim ti sto brzi oporavak i da budes primjer uspjesne operacije.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Svibanj 27, 2009, 08:27:55 prijepodne
Hvala Tesla ,
zaista svaki savjet zlata vrijedi.Molio bih te da napišeš par redaka o ishrani ,i šta misliš zbog čega se tebi vratio problem.Jesi li prerano postao aktivan,dizao teret,sjedenje,vožnja,vratio se na posao?!
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: brinetka - Svibanj 27, 2009, 10:08:28 prijepodne
Uriel ma sretna sam za tebe, covjek i nezna sta je biti zdrav, dok ga ne skljesti...
Ja podpisivam post Tesle, i kod mene je bilo varljivo....previse dobro, i onda sam naravno radila stvari, koje ne bi smjela, jer sam se super osjecala i niko me nije opozorio, da se treba uvjek paziti....i nakon 8 mjeseci sam ponovila operaciju, jedan kat nize(S1_L5)...

pazi se, ne dizi teret, raztezi se, al polako....pokazat ce ti vjezbe u toplicama, i cuvaj se kad izlazis iz vode, grij se sine, ko sto bi nane rekle....i sretno.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: korman - Svibanj 27, 2009, 11:37:32 prijepodne
Jasna hvala na pokretanju teme.Ja sam zadovoljna operacijama kralježnice.Prije godinu dana sam operirala L4-L5 oporavak je trajao skoro godinu dana jer mi je ostao još jedan niže L5-S1, možda ima još netko sličan koji ima isti problem pa oporavak traje malo dulje,ali to ne znači da operacija nije uspjela. Prije tri tjedna sam bila na operaciji vratne koja je bila daleko riskantnija od lumbaga.Evo što je napravljeno:ugradnja tri implatanta plastična, umetnute dvije pločice od titana po 7 cm duljine i 8 šarafa.Ljudi i isplatilo se jer je operacija super uspijela jer konačno nemam silnih bolova koji su trajali godinama i koliko su me god čak i neki liječnici odgovarali od operacije zbog izuzetno visokog rizika ja sam VJEROVALA svom neurokirurgu na rebru i zahvalna sam mu do neba jer me riješio nekih starih bolova.Kada je promjena vremena samo popijem tabletu ali inače funkcioniram bez njih.Naravno u toplicama još nisam bila, idem 10.06. i to u stubake jer sam i snjima bila zadovoljna prošle godine,terapije su super.Nadam se da će moje iskustvo ohrabriti one neodlučne koji se boje.
Sve će biti dobro samo si dajte vremena za oporavak!!!
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Svibanj 27, 2009, 15:59:36 poslijepodne
Hvala Brinetka,
jedan od razloga zbog kojih sam se brzo odlučio za operaciju(naravno i zbog toga što su isto rekli svi lječnici koji su vidjeli moj MR) je i taj što ide dugo toplo ljeto.Da je bila zima kad me uhvatilo vjerojatno bih zavlačio.Ovako neće mi biti problem 24 sata biti na toplom,a uz more će brže doći moj red za toplice.Tako da čim skinem konce ,lagano na plažu.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Tesla - Svibanj 27, 2009, 16:07:33 poslijepodne
Sto se tice ishrane, nista posebno, nego da reovno se hranis i unosis sto vise vitamina (voce i povrce).
Meni se vratio problem najvjerovatnije zbog komplikacija u toku operacije. Kada su mi dali anesteziju nisu mogli da mi ubace tubus u grlo zbog toga sto je previse usko, pa dugo nisam disao dok su uspjeli ubaciti. Nakon toga sam zavrsio nekoliko sati na intezivnoj njezi spojen na kisik. 7 dana sam primao infuzije. U tom periodu je nastala infekcija na disku (discitis), ali je brzo sanirana. Najvjerovatnije je ona prouzrokovala pogresan razvoj zarastanja od kojeg su nastale priraslice. Kasnije je oporavk i zarastanje rene islo nevjerovatnom brzinom. Prvi problemi su nastali nakon mjesec dana, koji su se kasnije povecavali. Priraslice nastaju u prvih 20 dana nakon op.
Za kupanje u moru se obavezno posavjetuj sa neurokirurgom, jer neznam dali je dobro u hladnoj vodi se kupati tako rano, posto misici budu trvrdji za razliku od toplije vode u toplicama.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Svibanj 27, 2009, 21:01:42 poslijepodne
Uf Tesla,
nisam znao da je se sve tako zakompliciralo kod tebe pri operaciji.Neznam što da kažem.
Valjda sam imao sreće što sam operiran u Traumatološkoj klinici u Zagrebu, jer imam samo rječi hvale za doktore i sestre.Meni su se sve fiziološke funkicije vratile odmah isti sat nakon operacije,a primio sam 3 litra infuzije prvi dan i to je bilo sve.Hvala na savjetima o prehrani,tako nekako se i pokušavam hraniti.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: herni - Svibanj 28, 2009, 16:27:50 poslijepodne
možeš nam reći tko te operirao?
buljat?
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Svibanj 28, 2009, 20:29:25 poslijepodne
Da Buljat,
Nije bio od neke velike priče ,ali znam da sam imao odstranjivanje hernije i cijelog pulpoznog dijela diska-interlaminektomija LS-S1.Rekao je da je sve " fino ispolirao" i da je sve bilo rutinski.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 05, 2009, 08:55:15 prijepodne
Pozdrav svima!
Opet ja, evo samo da javim da sam jučer povadio konce.Rana je zarasla.Malo povremene utrnulosti noge i povremeno sjevanje u stražnjici.Uglavnom ništa strašno.Hodanje mi godi ,pa pređem oko 3 km dnevno.Mogao bi i više ali kad osjetim lagano sjevanje u stražnjici prestanem.Još nisam dobio otpusno pismo iz bolnice pa mi je dosadno jer još nisam počeo sa fizikalnom.Uglavnom, još malo pa će proći  tri kritična tjedna,a nadam se da neću dobiti priraslice.Do tada ,dosađivanje , isčekivanje...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Tesla - Lipanj 05, 2009, 17:29:55 poslijepodne
Uriel to setanje trebas obavljati  da bude sto krace, po nekih 5, 10 ili 15 minuta, zavisi od tvojih tegoba. Zarastanje treba da tece i u setajucem polozaju, jer veci dio zivota ces provesti uspravno. Meni je fizijatar rekao 15 minuta lezanje, pa kratka setnja i sve tako, ako nista prohodaj po sobi, pa lezi.
Otprilike 6 km dnevno (ovo sam negdje i procitao, mislim na "spineuniverse.com").
Sve najbolje u oporavku!
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 05, 2009, 20:01:24 poslijepodne
Hvala Tesla, korisna informacija.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Neurokirurg - Lipanj 06, 2009, 08:44:40 prijepodne
Nakon operacije kralješnice najbolja vježba je šetnja u prva dva do tri tjedna, ovisno o vrsti operacije. Postoje dvije, nazovimo to škole, metode u fizikalnoj medicini u svijetu. Jedni preporučuju agresivnu fizikalnu terapiju, strogo individualni pristup, a drugi umjerenu terapiju odrzavanja nakon inicijalnog procesa zarastanja rane. Ja sam educiran da bolesnike odmah šaljem na fizikalnu th no rezultati nakon toga bili su poražavajući te sam stoga odustao. Sada, nakon operacije preporučam šetnju , koliko god pacijent želi dnevno, tj- moze a istovremeno program vježbi snage  a potom i istezanja tijekom mjesec dana. Na administrativni posao bolesnici se mogu vratiti za tri tjedna a fizički za 6 tjedana.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 06, 2009, 09:26:17 prijepodne
Problem je što još nisam dobio otpusno pismo, pa se ne usudim išta raditi sem šetnje.Jedino ujutro radim postoperativne vježbe u ležećem položaju koje mi je pokazao fizioterapeut u bolnici.Već je prošlo 19 dana od operacije ,a idući tjedan bi trebao dobiti otpusno pismo sa preporukom o rehabilitaciji.
Uglavnom, ja se pridržavam do tada savjeta operiranih forumaša,ne vozim se u autu, izbjegavam sjedenje, pješačim i zdravo se hranim.
Od kirurga sam dobio naputak bez  naglih pokreta ,što više kretanja i bez saginjanja prvih mjesec dana.I to je to.
Sada sam zbunjen.Vi ste dosada dali najoptimističniji pogled na postoperativni oporavak.Ako oporavak bude tako brz,kako vi navodite,hoću li to sam osjetiti?Hoće li se trnjenje i sjevanje u nozi povući?
Zanima me što mislite koliko vremena treba proći da se utvrdi jesam li izbjegao  rizik pojave priraslica i kako se one manifestiraju?
Nemam većih problema osim povremenog trnjenja "bolesne" noge i povremeno  blaže "sjevanje" u stražnjici.
Unaprjed zahvaljujem.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Neurokirurg - Lipanj 06, 2009, 10:48:26 prijepodne
što se tiče preporuke tvoga kirurga tu se slažemo. ostali dio moga posta se odnosi na bolesnike koje sam ja operirao jer u našoj klinici radi se kirurgija kralješnice po minimalno invazivnim principima gdje onda vrijede ove procjene oporavka i dinamike vjezbanja. za ostale ne bih mogao dati procjenu ali u grubo kod mikrodiskektomije povratak na administrativni posao očekuje se tijekom 3 do 6 meseci a na fizički posao 6 mjeseci do godinu dana ukoliko nema problema.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Tesla - Lipanj 06, 2009, 15:21:27 poslijepodne
Što se tice priraslica ja sam prvo pogorsanje osjetio nakon 25 dana, znaci islo je sve idealno, pa je stalo i polako krenulo prema losijem. 30. dan poceo sjediti, 35. poceo sa fizikalnim i bolovi su se pojacavali, 45. prekinuo fizkalne. Nakon toga bila su jaka presjecanja u ledjima, i veliki strah da me neko ne dohvati. Protezanje i rukama rasterecnje kraljeznice su bili bolni.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 06, 2009, 18:45:29 poslijepodne
Meni niko nije rekao da nesmjem sjediti, jedino je rečeno izbjegavati nepotrebno dugo sjedenje.Ja sjednem tu i tamo petnestak minuta, popijem na brzake piće s prijateljima.Dok sjedim uopće nemam bolova. A ako se ne varam na forumu su iznesena  pojedina mišljenja od ljudi u struci da je čak i potrebno  povremeno sjediti.E sad, valjda i oni nisu načisto...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Lipanj 06, 2009, 23:04:52 poslijepodne
Dakle, što se tiče sjedenja, moj operater je da vrlo jasne upute koje definiraju postoperativni oporavak kao dosta aktivan, a to je značilo:

1. šetanje do granica boli ili umora (bolova evo dosada ni u kojoj varijanti ( kuc kuc))
2. sjedenje 4 ili 5 puta dnevno po 15 minuta.
3. Svaki pokret izvoditi razmišljajući da li je to rasteretni položaj za kralježnicu...
4. Spavanje na boku ili leđima
5. Ustajanje iz kreveta prvo noge pa trup pa ustajanje.

I tako sam ja dosađivajući svom operateru u fazi oporavka dobio nekakvu sliku cijele te priče oko kralježnice, tj. uspio mi je na nekakav način približiti svoj "feeling" kralježnice itd. Recimo, ako ti sjediš po dvadeset minuta ili pola sata, ti sjedi, ali nemoj sad tri sata ili sl. Ako je preporuka šetati 3 km, ti možeš i 4 ali nemoj 10. Kada sumiram sve razgovore nalaze, informacije sa neta iz prve ruke dolazim do toga da se svaki oporavak vrti samo oko jedne činjenice, a to je da samo treba paziti da se kralježnica drži u rasteretnom položaju i ništa više....
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 08, 2009, 09:24:30 prijepodne
Davore hvala na pojašnjenju.
Tako sam nekako i ja postavio stvari.Jedino mi to za šetanje do boli stvara upitnike iznad glave.Jer ako se udaljim tri kilometra od kreveta,a bol krene... ,kuda dalje ???No,  ja nekako rutu za šetanje pravim tako da imam "postaje" sa visokim šankovima pa se preventivno naslonim  ;).
Malo me brine što svaki dan imam faze  utrnulosti cijele "bolesne noge",iako bol nije stašna.
Možeš li reći tvaoja iskustva ,ako si imao  iste simptome.Kad je utrnolost kod tebe prošla, ako je?
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Tesla - Lipanj 08, 2009, 11:18:11 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Nakon operacije desi se jedna varka, a to je da nista ne boli, tako da nemoj slijediti svoje osjecaje, nego postuj pravila discipline.

Ovo sam naveo iz svog iskustva, jer sam ja mogao sat (5 km) u komadu setati, a nism osjetio bol. Teoretski i ovo je previse, a sta da sam jos i dalje isao. I meni su isto rekli setnja do granice bola, ali sad u to nevjerujem. Bolje krace, a cesce.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tako sam nekako i ja postavio stvari.Jedino mi to za šetanje do boli stvara upitnike iznad glave.Jer ako se udaljim tri kilometra od kreveta,a bol krene... ,kuda dalje ???No,  ja nekako rutu za šetanje pravim tako da imam "postaje" sa visokim šankovima pa se preventivno naslonim  ;).
Malo me brine što svaki dan imam faze  utrnulosti cijele "bolesne noge",iako bol nije stašna.
Možeš li reći tvaoja iskustva ,ako si imao  iste simptome.Kad je utrnolost kod tebe prošla, ako je?
Pazi da se ne zapijes na tim "postajama"  :D
Za utrnulost ne brini, meni je neuro prije prve operacije rekao da ce  trnjenje nestati nakon par godina.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 08, 2009, 15:09:27 poslijepodne
Par godina...ajde preživjet ću.
Sretno Tesla u srijedu kod neura!
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Lipanj 08, 2009, 19:49:05 poslijepodne
Dakle, moji simptomi nisu bili:

 - bolni
 - utrnutost
 - neurološki deficit.

Moj simptom je bila mehanička blokada noge u kuku, odnosno tzv. Laseguev znak na razini od jedno 99 % i tijelo mi je govorilo da ne bu išlo bez noža, i tako sam ja legao na stol. Sve ovo što sam naveo je nestalo nakon operacije. Jedina nuspojava koja sada polako prolazi jest da noga nije slušala kad se trebalo propeti na prste i sl. To je došlo kao posljedica manipulacije živca tijekom operacije, ali i to je već skoro nestalo sada, prošlo je 5 mjeseci od operacije....
Već sam u nekoliko navrata čuo za utrnulost ili drvenilo nakon operacije, ali mislim da je u 100% slučajeva nestajalo ili nakon nekoliko mjeseci ili godina, tako da se ne bih brinuo na tvom mjestu, samo slijedi upute operatera...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Jasna - Lipanj 09, 2009, 20:36:27 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Već sam u nekoliko navrata čuo za utrnulost ili drvenilo nakon operacije, ali mislim da je u 100% slučajeva nestajalo ili nakon nekoliko mjeseci ili godina, tako da se ne bih brinuo na tvom mjestu, samo slijedi upute operatera...
Kako su meni objasnili u toplicama, što se oporavi za 9 mjeseci - to je to. I točno je tako...ja normalno hodam samo zato što redovito vježbam, ali "drvenilo" od koljena na dolje je i dalje tu. Stopalo otkaže već i ako samo tri dana ne vježbam. To je klasična pareza, a ona nije jednostavna. No, eto, može se živjeti s tim, pod uvjetom da te ništa drugo ne boli i da možeš vježbati. Ovdje je prilično dobro objašnjeno kada dolazi do oštećenja živca, a tomu treba pridodati i ono što se dogodi na operaciji...  http://forum.net.hr/forums/t/168302.aspx (http://forum.net.hr/forums/t/168302.aspx)

Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Superman - Lipanj 10, 2009, 12:19:02 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Malo me brine što svaki dan imam faze  utrnulosti cijele "bolesne noge",iako bol nije stašna.
Možeš li reći tvaoja iskustva ,ako si imao  iste simptome.Kad je utrnolost kod tebe prošla, ako je?

Evo ja sam prošli tjedan bil na prvoj kontroli nakon operacije sa istim simptomima i
moj neuro napiše " Za ovo vremensko razdoblje nakon operacije oporavk očekivan.
Dalje nastaviti bolovanje i ambulantnu fizikalnu terapiju. Preporuča se plivanje. Kontrola za 2 mj."
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 10, 2009, 20:48:48 poslijepodne
Zapravo cijela priča se svodi da je oporavak nakon operacije potpuno individualan.Nekome 2 mjeseca,a nekome 2 godine.Moj neuro je rekao kako nema potrebe dolaziti na pregled ,jer je sada sve stvar između mene i fizijatra.Za koji dan mi dolazi otpusno pismo,pa ću biti upućeniji.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: frenky - Lipanj 18, 2009, 22:24:47 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Već sam u nekoliko navrata čuo za utrnulost ili drvenilo nakon operacije, ali mislim da je u 100% slučajeva nestajalo ili nakon nekoliko mjeseci ili godina, tako da se ne bih brinuo na tvom mjestu, samo slijedi upute operatera...
Kako su meni objasnili u toplicama, što se oporavi za 9 mjeseci - to je to. I točno je tako...ja normalno hodam samo zato što redovito vježbam, ali "drvenilo" od koljena na dolje je i dalje tu. Stopalo otkaže već i ako samo tri dana ne vježbam. To je klasična pareza, a ona nije jednostavna. No, eto, može se živjeti s tim, pod uvjetom da te ništa drugo ne boli i da možeš vježbati. Ovdje je prilično dobro objašnjeno kada dolazi do oštećenja živca, a tomu treba pridodati i ono što se dogodi na operaciji...  http://forum.net.hr/forums/t/168302.aspx (http://forum.net.hr/forums/t/168302.aspx)

Jasna,apsolutno si u pravu,što se ne obnovi za 6-9 mjeseci,nikad više,i još nešto JAKO JE TOGA MALO...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: glagen - Lipanj 24, 2009, 22:11:05 poslijepodne
ah, nadam se da ću i ja moći kroz neko vrijeme pisati o uspješnoj operaciji. idem i ovaj put, valjda, neću pobjeći...

pala sam na dno dna, opijam se sa sobom samom. u ljetnom sam režimu, znači na pivu. užasno se bojim. već sam jednom odustala... ali skoro centimetar diska na mjestu gdje ne bi trebao biti mi ne daje baš mnogo izbora.

mogu ja vježbati ovako i onako, dovoljno je da kihnem i vratim se na staro.

pa, svome kirurgu želim sve najbolje i kao što sam nekad nekom bliskom željela mirno more, njemu želim mirnu ruku....
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 25, 2009, 21:12:43 poslijepodne
Sretno Glagen,
vidjet ćeš kad tri dana nakon operacije prohodaš bolničkim hodnikom.Neopisiv osjećaj olakšanja.A poslije ,
pomalo, ali sigurno kreću stvari nabolje.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 26, 2009, 19:50:26 poslijepodne
Evo konačno dobio otpusno pismo , mjesec i pol nakon operacije.
 Učinjena je interlaminektomija l5-s1 segmenta lijevo, te ekstirpacija intervertebalnog diska.
Preporuka stacionarne fizikalne terapije,varaždinske toplice.
Tegobe su u međuvremenu smanjenje i lagano se vraćam u formu.Noga još trne i povremeno boli,ali nije jako i mogu vježbati, dugo hodati,plivati, voziti auto.
Čak sam počeo i lagano trčati,prije rečeno kaskati,15 minuta i vidim da mi uopće ne smeta.Kad plivam i poslije toga se osunčam svaka bol i utrnulost prestaji i kao da nikad nisam imao nikakvih bolova.
U ponedjeljak idem kod fizijatra na pregled i kako bih se raspitao o pravilnom vježbanju i tijeku oparavka.
Molio bih nekoga da mi po gore navedenom pokuša reći  koliko će još trajati oporavak,tj kada se nakon ovakve operacije može vratiti na fizički posao.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Joško - Lipanj 26, 2009, 20:11:32 poslijepodne
uriel ne vidim razloga ni potrebe da se oporavljaš pokušavajući "protrčati"! Čemu to kaskanje od 15 minuta, i to mjesec i pol nakon operacije?!  Ako ne moraš, bolje je i sjedenje u autu izbjegavati, posebno ako je duža vožnja. Barem u prvih nekoliko mjeseci.
Mislim da ti je za oporavak sasvim dovoljno to što redovito odradiš vježbe, to što redovito hodaš, a i posebno to što plivaš. Moj savjet ti je da ni u čemu ne pretjeruješ. Bitno je zadržati aktivnost kroz duži period i postupno ju podizati.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Lipanj 26, 2009, 22:38:29 poslijepodne
Joško  u pravu si.
Ali malo sam nestrpljiv jer  pokušavam  što prije vratiti se u neku normalu.
U ponedjeljak idem na pregled kod fizijatra,pa ću ga pitati da mi kaže što konkretno trebam raditi u oporavku.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: glagen - Srpanj 29, 2009, 12:11:30 poslijepodne
eto, bila i ja... uspješno, nadam se, a zasad se čini da jest. još sam sva stisnuta i u strahu da ne učinim krivi pokret, trzaj, nešto
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: madagaskar - Srpanj 29, 2009, 13:45:13 poslijepodne
glagen želim ti što brži oporavak,pazi na sebe
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Katarina A. - Srpanj 29, 2009, 14:23:07 poslijepodne
Sve najbolje ti želim, sad se polako oporavljaj jer najgore je prošlo...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: brinetka - Srpanj 29, 2009, 14:29:16 poslijepodne
Samo ne zaboravi dihati hahha, ja sam se nakon operacije bojala i dihati...zelim ti uspjesan oporovak, ma jaka si ti...sretno.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Srpanj 29, 2009, 16:02:49 poslijepodne
Ma neboj se Glagen,
najgore je prošlo.Slobodno diši :),samo slušaj operatera i fizijatra.
Puno sreće u rehabilitaciji.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: glagen - Srpanj 30, 2009, 20:07:30 poslijepodne
ah, neki kašalj me uhvatio ovih dana. a svaki put kad zakašjem... uf. trta.

i šavovi me ljute. svrbe, a ne smijem češati....
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: goga - Srpanj 30, 2009, 22:44:02 poslijepodne
Glagen želim ti brz, bezbolan i uspješan oporavak. Sad misli samo na sebe ništa drugo sada nije važno. Sve drugo može čekati. Slušaj liječnike i sve će biti dobro.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Prosinac 15, 2009, 19:24:43 poslijepodne
Evo mene u ovoj temi nadam se da nisam pogriješio temu ,al ova mi najviše odgovara za opis o svojoj operaciji.E pa sad ekipa da malo opširnije napišem nešto kako je prošla operacija.Dakle u četvrtak sam bio naručen za prijem u bolnicu pri ulasku na neurokirurški odjel na vratima sam zatekao DR Saftića, koji me odmah upitao želiš iči odma ili sutra na operaciju :),na prvu ruku sam prvo pomislio da se naš Neuro malo šali,al onda sam shvatio da on stvarno ozbiljno to govori ,te sam se naravno odlučio odma.Eto ljudi moji nisam uspio doći do sobe jednom rukom sam sestri potpisivao formular pristanka, a jednom skidao hlače :D :D ma sve mi je to bilo malo smišno  :D :D imao sam osječaj da je sve to neka igra da nisam u bolnici ,te da se onako zafrkavamo,naravno uspio sam za par minuta uzeti bokserice, te šugaman(ručnik) i otrčati do WC-a i otuširati se,došavši u sobu za nekih par minuta došo je krevet taxsi ;D koji me prevezao do operaciske sale,u koju sam ušao i shvatio da nisam popio ni tabletu predmedikacije.Naravno uz dobru ekipu i šalu dok su me spajali na razne istrumente te priću o lovu Liganja, nisam ni osjetio kako sam zaspo :D :D.Da prije uspavljivanja sam slušao sve kako naš DR Saftić traži od istrumentalki aparaturu za operaciju ,sjećam se da je spomenio Laser na koji sam reko doktore nemojte laser :D :D ,naravno doktor je opet reko laser :D :D tako da je to sve ispalo kao neka igra,i osjetio sam takvo povjerenje u našeg neura,bez obzira kako će operacija završiti,tj.prepustio sam se njemu da on sve određuje jer sam imo u njega bezgranično povjerenje.Povratak u sobu znam da sam nešto trabunjao u krevetu dok su me ljubazne sestre vozile i to riječima"ajme meni kako li  je narkomanima živit cili život u takvom filmu :D :D.
Nakon nekih pola sata nemojte me držat za riječ jer nisam baš gledao u sat naš Neuro me digao na noge hahahhha e samo kad se sitim toga ja gol meni ledeno uffff tresao sam se ko prut naravno malo me bolilo al neznatno ,tako da sam se digo i sljedio upute Neura,to je trajalo par minuta .
E sad sljedi oporavak prvi dan nisam baš mogao okretati ni livo ni desno imao sam osjećaj ko da me nešto u leđima vuće za krevet,dok je već drugi dan bilo bolje već sam polako sam išao do wc-a te sve više imao snage za sve,najgore mi je bilo od dana operacije do drugog dana bez vode i hrane,cimer mi je jeo a ja sam ga gledo i da sam mogo naj rađe bi mu ukra onaj pijat hrane :D :D
Naravno sve dane nisam popio niti jednu tabletu za bol osim normabela za spavanje,bol koja je bila prisutna je više bila u predjelu mišića pored rane.
E sad da vam pokušam što kraće za kraj reći  odlaskom iz bolnice prijevozom HMP do Zadra prebrojo sam sve zvizde :D :D jer taj krevet je rađen od anatomske plastike i metala  :D :D, a kad sam došao kući navečer me od tog truckanja malo i bolilo al sam tu bol riješšio Ketonal tabletom.
I što da vam kažem evo sve ove dane nemogu ništa reći osim tog da se dobro osićam, malo me leđa onako pri okretanju u krevetu zabolu,malo se više osjećam umoran, a prisutan je i strah od kojeg stalno bježim,u svakom slučaju za sad nema nekih većih bolova dan provodim ležanjem,pa se dignem i šetam po kući,sjedenje i stajanje izbjegavam i kad osjetim da me leđa malo grću opet legnem i odmaram.Stvarno neznam što bi još reko ,osim toga da me malo onako stopalo pri istezanju i povlačenju malo zateže tj grći u gornjem djelu ,al eto to zanemarujem jer ipakk je sve to friško.Naravno kroz nogu mi stalno živci ko nekako kuckaju,po leđima osjetim neke lagane mravce,al sve su to sitnice jer jučer sam zaspao oko 22,oo sata i spavao do jutros do 08,00 sati bez da me kopa u leđima i da mi neda mira spavati.Eto za kraj stanje je za sad ok,možda je pre rano govoriti jer je sve to tako friško al ja sam uvjeren da će bit sve u redu ,jer koliko je neuro dao sebe prilikom operacije kojaq je trajala nešto manje od 3 sata te je i njega to iznenadilo jer prema slikama situacija pri otvaranju je bila totalno druga.Znam da je neuro dao sve od sebe jer da sam bio ja na njegovom mjestu operater ,naj vjerovatnije bi denisa išibao šibom po guzici :D :D :D hahahh što mu je zadao toliko muke :D :D :D
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Prosinac 16, 2009, 06:29:17 prijepodne
Jel ideš u toplice ili ne?
ja sam operiran sličnom metodom sa sličnim postoperativnim rezultatima, i dr. je izričito zabranio toplice...znači nemoj sjediti mjesec dana i ajd raditi... :)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Prosinac 16, 2009, 09:58:43 prijepodne
Davore eto baš si me sitio nisam ni pitao doktora za toplice,a rad će malo pričekati :Dsam sebi sam reko da ništa u životu nije vridno osim zdravlja i obitelji :)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: NISAM Pegula - Prosinac 16, 2009, 11:27:02 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
..znači nemoj sjediti mjesec dana i ajd raditi... :)
hehe ovo meni ko vic zvuči :)
al dobro...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Prosinac 16, 2009, 15:23:48 poslijepodne
Vic ili ne, ali ja tako bilo.... :)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Plavuša - Prosinac 16, 2009, 16:50:52 poslijepodne
Baš mi je drago da je sve ispalo tako lijepo i dobro. A ova ideja od našeg Neura "oš odma ili sutra" mi je odlična, pogotovo ako se odlučiš za "odma". Nemaš vremena razmišljati o strahu i svemu ostalome.
Ajde samo hrabro dalje i slušaj savjete onih koji znaju kako treba dalje, pogotovo našeg Neura.  :-*  ;)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: NISAM Pegula - Prosinac 16, 2009, 17:05:47 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Vic ili ne, ali ja tako bilo.... :)
Al to ne znaci da ce ostalima bit tako. Zato ne treba to stalno isticat, jer onda svi ocekuju takav oporavak pa se mozda i previse razocaraju ako ne bude tako.
Ipak je to sve individualno.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Prosinac 17, 2009, 17:47:09 poslijepodne
Slažem se sa pegulom
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Siječanj 04, 2010, 21:12:19 poslijepodne
Evo ljudi moji nakon 25 dana mogo bi reć a neznam ni ja što.U biti stanje je bolje jer prije operacije simptomi su bili konstantna bol u kralješnici prilikom stajanja, utrnulost noge,bolovi prilikom ustajanja iz kreveta,jutarnje trnjenje noge bolovi prilikom šetanja utrnulost stopala,a najgore što mi je moglo biti je bol u kralješnici noću dok bi spavao i taj osjećaj kopanja u leđima i kukovima koji me izluđivao te nisam mogao nikako oka sklopit godinama ,jer nebi nikako mogao nać položaj koji mi odgovara.
Poslije operacije ,jako je teško bilo odma razlučit u bolnici koji su problemi ostali i sad dok pišem također mislim da je rano,al eto sad bar mogu noću spavat,šetnje su mi dva put dnevno po 2 km jer ne mogu više pošto se brzo umaram  a ujedno mi i vratna kralješnica pravi probleme jer me konstantno pravi vrtoglavice pa sam prilikom šetanja dosta nestabilan,a ujedno se bojim da me toliko ne zabaci da nepadnem,osjećam grć u cijelom tjelu, niako se ne mogu opustiti,naravno te šetnje su sa noge na nogu ,bez presinga.Naravno ja bi i više šetao, kao što mi je Neuro rekao i naglasio u svojim postovima po par puta dnevno al 4 kat u  zgradi  mi više uzme snage nego 2 km puta.Što se tiče vježbi,eto vježbam al iskreno vježbe mi radu bol u lumbalnom djelu tj u predjelu uz sami rub kralješnice tj mišići ja predpostavljam .Za vrijeme šetnje je sve uredu ponekad me stopalo zna zaboliti kao da sam stao na brukvu(čavao)i bol s prednje starne stopala u djelu kod zglobova,te laganu bol u predjelu guze,kaoi grćenje tih mišića,e sad da li su mišići ili ne nemam pojma znam samo da je uz samo kralješnicu kad protegnete sa dva prsta  uz kralješnicu baš taj dio.
Naravno kad dođem u kuću odmorim neki kratki period to grćenje nestaje,i pri malo dužem ležanju,počmemi stoplao trnit kao i noga ,al bez simptoma potezanja stopala prema naprijed kao i bez bolova,  kao što je bilo  prije operacije jer oni su nestali.
U biti stanje je bolje nemože se reći al ovo ležanje i slaba rekreacija ,me ubijaju i svaki dan sam sa tom količinom fizičkih aktivnosti sve slabiji ,jel ležanje mi pravi problem sa vratnom kralješnicom koja me počela boljeti,te mi se od nje konstantno vrti,pošto se ne mogu saginjati osjećaj leđa mi je totalno ukočen,te bi se spasio da me neko rastegne,jer pilates loptu još nemogu koristiti, u rukama i nogama mi je slabost,a povečanje šetanja i vježbanja mi pravi grćeve pa brzo gubim volju tj ne mogu.
 Iskreno imam osjećaj da bi bazen kao i terapije puno pomogle, al sad je to još teško ,jer auto nesmijem voziti, a ujedno je i pre rano.
Za kraj ovog posta ,psihićka priprema za operaciju mi je bila vrhunska i ne žalim dan kad sam pristao ,te ujedno dozvolio našem Neuru da me operira jel moja psiha i njegova ruka su napravile poboljšanje,al najgore je u svemu tome što se nisam pripremio psihićki na dužu rehabilitaciju i to me sad ubija,te jedva čekam dan kad ču se vratit u svakodnevne aktivnosti ,jer inače nisam baš od nekih koji uživaju u neradu.

Prijedlog svima kad idu na operaciju da se psihićki pripremu al nemoraju puno ,jer ipak idete stručnjacima koji znaju svoj posao i ujedno nemojte se bojat,al se pripremite više psihički na rehabilitaciju jer ona je naporna i spora. :)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Siječanj 04, 2010, 22:18:44 poslijepodne
Izdržat ćeš ti to,a sve što si nabrojao su normali simptomi.
Imat ćeš povremeno loše dane ali će biti sve rjeđi i rjeđi,a bolja razdoblja sve duža.
Stisni zube i vježbaj.
Rehabilitacija je malo psihički naporna,ali sve to prođe.
Rascjepkaj  sebi dan i drži se rasporeda.
Kao u vojsci.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Siječanj 05, 2010, 13:15:51 poslijepodne
Uriel hvala na podršci ,nema mi druge,malo vrijeme zafrkava pa me sputava u šetnjama al taj dio ču morat posvetit vježbama.Eto nempogu reć da nije dobro al znaš po sebi kako to ide polako ,inače su mi uvjek padale te rehabilitacije teško,jer uvjek su mi govorili doktori kolio ležanja još duplo više vježbanja.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: goga - Siječanj 05, 2010, 21:10:17 poslijepodne
Denis dođi ti u Topusko. Malo mirno mjesto čistog zraka za šetnje kao stvoreno, bazen za plivanje( termalna voda)- idealno uz ostale tretmane. Detaljnije na. http://www.ljeciliste-topusko.hr/zdravlje_hr.php (http://www.ljeciliste-topusko.hr/zdravlje_hr.php)
                                                        http://topterme.hr/index_hr.php (http://topterme.hr/index_hr.php)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Siječanj 05, 2010, 21:18:41 poslijepodne
Goga hvala na linku ;)A što se tiće dolaska to će moj operter reći svoje mišljenje na pregledu, ja ne mogu odlučivati o tom,poslije ovoliko ležanja i pre malih aktivnosti sigurno bi mi dobro došle.U svakom slučaju hvala na pozivu ;)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: goga - Siječanj 05, 2010, 21:29:45 poslijepodne
Ok! Denis naravno da glavnu riječ vodi opereter. Budemo vidjeli šta će reći.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: davor - Siječanj 06, 2010, 08:00:28 prijepodne
U pravu si...i uvijek ljudima govorim da sam to samo ja i da je na mene to ostavilo takve rezultate, a kako će na drugoga to je individualno.....


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Vic ili ne, ali ja tako bilo.... :)
Al to ne znaci da ce ostalima bit tako. Zato ne treba to stalno isticat, jer onda svi ocekuju takav oporavak pa se mozda i previse razocaraju ako ne bude tako.
Ipak je to sve individualno.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Joško - Siječanj 06, 2010, 15:50:46 poslijepodne
Gledajući prijenos slaloma na Sljemena komentator je spomenuo operaciju leđa slovenskog skijaša Bernarda Vajdča. I evo ga čovjek skija i to profesionalno, već 4 mjeseca nakon operacije.
Malo sam googlao pa naiđoh na: http://vizita.si/clanek/operacije/video-smucar-vajdic-okreva-po-operaciji.html (http://vizita.si/clanek/operacije/video-smucar-vajdic-okreva-po-operaciji.html)
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: NISAM Pegula - Siječanj 06, 2010, 16:10:12 poslijepodne
Upravo to komentiram s Panataganom
Ko zna, mozda ima nade i za mene :) Mozda  i ja jednog dna opet stanem na skije ;D ;D
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: besana - Siječanj 11, 2010, 16:19:17 poslijepodne
Eh, ne zalim NITI MALO. To mi je  drugi rodjendan, taj dan kada sam operisana. Operisana ujutro oko 9, vratili me iz sale oko 12, ja spavala, i to hrkala, kazu,  :-[  ;D do 19 sati. Onda se probudila, sama otisla u toalet, presvukla se i ... nasminkala ... ;D malo, cisto zbog samopouzdanja, ili navike. Onda sam SJELA i vecerala. Doktor koj je dosao oko 20 s. u vizitu 5 puta pogledao karton, pa mene. Eh,...
Meni je zao sto mi niko nije rekao kako dalje treba da zivim. i zao mi je sto sam bila premlada i sludjena da se sama raspitam kako dalje. Tada nije bilo interneta  >:( :( :( :( :( :( :( :(
Zakljucak: ne zalim ni malo zbog operacije, sami mi je zao sto sam dopustila da mi se sve opet, pa i gore desi, a sigurna sam da sam ove nove hernije mogla izbjeci. Pravilnim, drugacijim, zdravijim nacinom zivota. Vise sporta, plivanja, vjezbe ....
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Siječanj 27, 2010, 20:31:56 poslijepodne
Besana da baš razmišljam kako mi ova zima prolazi sa jako malom aktivnošću i nadam se da to neće utjecati na pogoršanje,eto samo da dođu topliji dani a onda punim pogonom u šetnju da drugu zimu ako bog da dočekam u što boljoj kondiciji
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Travanj 14, 2010, 19:59:22 poslijepodne
Evo dragi moji forumaši neznam da li bi smio ovo objaviti bez suglasnosti naše forumašice Madagaskar,al eto nadam se da se neće ljutiti,pa vam ovim putem objavljujem da je ista operirana i da je sve u najboljem redu.O detaljima operacije kao i oporavku i njenom općem stanju ista će vam to objaviti,kad malo dođe sebi jel nemože puno prićati te joj sad treba puno snage i strpljenja da rehabilitacija bude što uspješnija.Ovim putem želim joj puno sreće i što lakši oporavak,te isto kao vi očekujem da se javi pa da nam svima isprića detaljnije o svemu.
Madagaskar sretno i puno zdravlja  ti želi Denis ;) :-* :-*
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: uriel - Travanj 14, 2010, 21:37:55 poslijepodne
Puno pozdrava i brz oporavak joj želim.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Katarina A. - Travanj 14, 2010, 22:06:36 poslijepodne
I ja od srca želim sve najbolje našoj Madagaskar...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: trucker - Travanj 16, 2010, 04:55:58 prijepodne
I ja se pridružujem...
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: dado - Travanj 16, 2010, 11:22:36 prijepodne
madagskar,puno sreće. Javi se da cujemo kako je bilo.
 ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Gloria - Travanj 17, 2010, 21:12:49 poslijepodne
Madagaskar, držim fige!!!!
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: frenky - Travanj 17, 2010, 22:07:18 poslijepodne
  Želim ti sve ono naj , što ja , nažalost , nisam imao.
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: madagaskar - Travanj 20, 2010, 19:04:02 poslijepodne
Evo kratki report, jer ja bih trebala još ležati ali eto svrbe me prsti  ;D . Bol je umjerena, ovisi o promjeni vremena, tablete gotovo više i da ne pijem, iako svaki dan je različit. Temperaturu sam imala svaki dan nakon operacije (danas je 8-i) ali je jako mala pa se nadam da će se i to uskoro riješiti. Ramena i vrat su više ukočeni i napeti nego što bole ali sve je to još svježe. Najteža su bila prva 2 dana.Uglavnom želim POHVALITI moje drage križoboljce koji su me posjetili u bolnici, donijeli mi sve što trebam i praktički me hranili (nisam mogla gutati prva 2 dana), takvi ljudi su od zlata i neću im to zaboraviti. HVALA i svima koji su mi slali poruke podrške i mislili na mene  :-*
Naslov: Odg: Uspješne operacije
Autor: Denis - Travanj 22, 2010, 22:00:53 poslijepodne
Bitno da si ti nama dobro ;)