Autor Tema: Utvrđivanje invalidnosti  (Posjeta: 8389 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

april

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
Utvrđivanje invalidnosti
« : Kolovoz 17, 2008, 13:54:14 poslijepodne »
Pozdrav,

ugodno sam iznenađena postojanjem ovih stranica.Zanimaju me Vaša iskustva s utvrđivanjem invalidnosti.
Naume, od moje  3. god., sada imam 30 imam probleme s kralježnicom. S 3. god.imala sam skoliozu od 28 stupnjeva gore, 30 dolje.Sad s 30. imam 112 gore i 50dolje, srčane i plućne tegobe ( kapacitet pluća 62%) te skvrčene bubrege kao posljedicu dugotrajne kronične bolesti.
Zadnje 2.god.pokušavam utvrdit invaliditet, i teško mi uspjeva.Bolest je vidljiva svima, velika grba, ali na vještaćenju pri Mirovinskom kažu da sam po njima zdrava, jer te bolesti nema na popisu Zakona o listi tjel.oštećenja, kažu da moram slomit kičmu, a opet samo oni u RH dodjeljuju % invalidnosti.
Čitala sam taj Zakon i u čl.1. piše da se njime vještače profes.bolesti i ozljede na radu, a moja to nije-nastala rođenjem, te ispada da ja nigdje ne mogu dobit taj %.

Inače preko Centra za socijalnu skrb ostvarujem pravo na Naknadu do zaposlenja, te sam time stekla status invalidne osobe, te mogu koristiti prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o prof.rehab.i zapošlj,osoba s invaliditetom.Napokon sam se zaposlila ( od 1.8.2008.) kao vježbenik, zahvaljujući toj prednosti.Međutim, i tu je bilo problema sa socijalnom radnicom koja nije htjela ili nije znala uputiti me u moja prava, pa sam sve morala sam saznat i prisilit ih da mi daju to pravo. Pri tom mi je pomogla gđa.Sučec iz Fonda za prof.rehab.i zapošlj.osoba s invaliditetom.Sada čekam isplatu svih Naknada unazad 1.god.

Na kraju mogu reći da imam rješenje Centra za socijalnu skrb, da sam osoba s invaliditetom, ali bez % jer njega dodjeljuje Mirovinsko, a moje dijagnoze nema na njihovoj listi.Čekam da se taj Zakon promjeni.
Ako imate kakvih dodatanih informacija, napišite

worf

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 598
    • Profil
Odg: Utvrđivanje invalidnosti
« Odgovori #1 : Kolovoz 17, 2008, 15:22:04 poslijepodne »
Svaka promjena zakona u RH,ide za boljitak odabranih,a na štetu njenih građana,apsurdno,ali empirijski dokazano.
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

denis 68

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 897
    • Profil
    • Email
Odg: Utvrđivanje invalidnosti
« Odgovori #2 : Listopad 03, 2008, 13:08:16 poslijepodne »
Moja april!!!
  Čitam ovo što si napisala  evo znam slučaj mog poznanika čovjek ima cirozu jetre da naglasim ne pije ne puši ne drogira se da bi mu rekli na komisiji da je jetru razbolio od tetovaže koja je napravljena prije 30 godina hahahahahha koji debili našto vataju ljude,to isto ko da reću da oboljenje kralješnice nastupa od rođenja jel u majčinom drobu stojiš u klupku i da zbog tog dolazi do deformacije iste,ufff nemogu vjerovat što je to došlo al eto što možemo snalazi se kako god znaš i zato moja preporuka tebi ako se odlučuješ na bilo koju mirovinu ne odstupaj od toga znam da je teško al moraš se borit  raspitivat jel niko neće nažalost za tebe to napraviti ,procedure su iscrpne al bez muke nema dolaska do ostvarenog cilja.
   Zato naprid  punom snagom
    Pozdrav od Denisa

senainter

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 499
    • Profil
    • Email
Odg: Utvrđivanje invalidnosti
« Odgovori #3 : Listopad 31, 2009, 23:33:08 poslijepodne »
Draga April

Moje pitanje se ne odnosi na mirovinu ne znam nista o tome al znam ponesto o skoliozi. Reci mi kako se uopste kreces sa 112 stepeni??????!!!!!!!!! ???
Ja to nikad nisam ni cula a kamoli vidjela da je uopste moguce da skolioza ide tako daleko. Izvini molim te sto cu te ovo pitati al jesi li ti IKAD pokusala to lijeciti operacijom? Jer ja ne mogu da vjerujem da postoje osobe koje mogu zivjeti sa takvim stupnjem deformiteta, ne znam nikad cula za to nisam bolujem i sama od skolioze a sad i od diskus hernije i jos svasta nesto al eto ne mogu cudom da se nacudim da neko moze uopste hodati sa 112 stepeni ???
Izvini ako moje rijeci zvuce ostro, ali ti bi  prije svega trebala razmotriti OPERACIJU mozda ti je neko to predlagao vec nisi detaljno napisala, mogu ti reci takodjer i koji to doktor radi u hrvatskoj.
Molim te javi se voljela bih da znam malo detaljnije o tvom putu lijecenja
Sve najbolje u tvom adminitrativnom putu, jer svugdje se covjek treba boriti ko lav za svoja prava a posebno na ovim nasim prostorima. Usput receno jesu li clanovi te komisije SLIJEPI, da nekome ne daju mirovinu sa TAKVIM VIDLJIVIM hendikepom?! E svasta......... :o
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

 

Nagradne igre