Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

Iskustva s izokinetikom

(1/2) > >>

mat2be:
Kako sam mišljenja da je vježba jedino i najmanje što možemo za sebe napraviti, naš neuro me jednim svojim postom gdje spominje izokinetiku zaintrigirao, pa malo proguglao i našao.

Kod bolova u križima primarni razlog je poremećaj odnosa snaga mišića u nogama koje drže podlogu ( zdjelicu) i uz sam stup kralježnice pri čemu dolazi do preopterećenja ligamenata, inervertebralnih diskova i pokrovne hrskavice kralježaka. U daljem napredovanju problema može doći do istiskivanja diskova radi preopterećenja i pritiska na živce koji izlaze iz kralježničke moždine sa pojavom jakih bolova sve do oduzetosti. Radi poremećene statike nerijetko je prisutno preopterećenje i malih zglobova kralježnice koji radi toga reagiraju upalom i bolom. Ovakvi problemi se najčešće javljaju kod osoba koje su provele dugo vremena sjedeći ili obavljajući poslove u neprirodnom položaju (npr. službenici, stomatolozi, tokari,, vozači i sl.) pri čemu su određene grupe mišića korištene radi vrste posla dok su neki mišići malo korišteni .

izvor -http://www.cybexcentar.com/kraljeznica.html

Koliko sam vidio radi se o dijagnostici pomoću uređaja te sukladno dijagnostici radi se terapija.
Da li netko možda ima direktno iskustva ili zna više o tome?

madagaskar:
Ovdje su iskustva s izokinetikom i Cybexom

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

mat2be:
madagaskar hvala!

Jopan:
Pozdrav najupornijima koji traže lijek a teško da će ga naći.

Naime večina svih oboljena (izuzev povreda) kralježnice je degenerativnog oblika. Ova fraza ima u sebi riječ "gen".

Tu je problem i dok medicina ne uspije manipulirati genima nema lijeka.

Samo možete davati novce što je i bit i svrha medicine raznim operaterima, dijagnostičkim pretragama farmaciji, čak i fizikalnim (upitno indiciranim) terapijama.

Sami sebi možete pomoći promjenom načina života i boljom komunikacijom između svog duha i tijela (što je u medicini udaljeno svjetlosne godine) ali ništa preko noći.

Između ostalog i bolesti kralježnice su najviše pogodile čovjeka njegovim evolucijskim napretkom.

99% OVOG FORUMA JE MLAĆENJE PRAZNE SLAME.

Sve i uvijek sam pisao iz osobnog iskustva a citirat ću ovdje najupornijeg člana koji je btw i često mijenjao mišljenja poput -klasične operacije su zastarjele i ja ih ne radim pa poslije kada zahebe kaže radim ih (ali samo kada popravlja zahebano)
ili
poslije minimalno invazivnog zahvata ne treba fizikalna terapija pa odjednom "nijedna operacija nema svrhe ako se neće uraditi kvalitetna fizikala rehabilitacija.
shvatljivo ako je jedan tekst napisan kao piar a drugi kao vađenje poslije neuspjelog uradka (Op.)

još jedan citat: 95% mojih operacija je uspješno a 5% neuspješno, ja bi rekao da je 100% operacija uspješno samo za koga, za MEDICINU sigurno a za pacijenta je upitna svaka kojoj je dijagnoza degenerativne naravi.

Neuro je ovdje samo uzet kao primjer i nemam ništa protiv njega, protiv sam zapadne medicine kojoj je samo i isključivo cilj profit koji stratergijom beskrajnih ispitivanja i upitno učinkovitih terapija uspješno izvlači novce od svih vas.

lijep pozdrav Jopan  8)

senainter:
Ma nidje veze Jopane  :D :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju