Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

Koliko vjezbate...

(1/14) > >>

senainter:
Evo da pitam ostale koliko vjezbaju svaki dan jer se razmisljam da unajmim trenera plivanja i da pocnem jako intenzivno plivati. Bazen mi ne pomaze nesto extra al sve se mislim mozda zato jer ne znam prave tehnike plivanja, mozda ako mi neko pokaze i razvijem kondiciju dobru recimo svaki dan pola sata ispravnog plivanja, mozda bi bilo bolje.
Kakva su vam razmisljanja na ovu temu ..

Veronika:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seEvo da pitam ostale koliko vjezbaju svaki dan jer se razmisljam da unajmim trenera plivanja i da pocnem jako intenzivno plivati. Bazen mi ne pomaze nesto extra al sve se mislim mozda zato jer ne znam prave tehnike plivanja, mozda ako mi neko pokaze i razvijem kondiciju dobru recimo svaki dan pola sata ispravnog plivanja, mozda bi bilo bolje.
Kakva su vam razmisljanja na ovu temu ..

--- Kraj citata ---

ja već godinu dana idem 2 puta tjedno na bazen, plivam leđno i to tako oko 1 km. Užasno je hladna voda i to mi jedino predstavlja problem, pa onda nekad odem samo 1 tjedno.. Kada plivam, ne osjećam bolove, no nažalost nakon bazena to ne potraje dugo. Ne plivam nešto preintenzivno jer čim malo žustrije krenem osjetim u disku probadanje ili rezanje,pa mi je to znak da usporim. Što se tiče ostalog vježbanja, vježbam doma..Prije je to bilo svaki dan, pa onda oko 3 puta tjedno, sada ovisi kak se osjećam i koliko me ubije bol na poslu i tokom dana...teško se motivirati, stalno me boli pa često izgubim nadu i smanjim učestalost. Onda pak se ohrabrim i tješim ma mora biti bolje i meni jednom pa opet krenem i tak. Radim na podu vježbe za leđa i trbuh koje sam naučila kod Pehareca. Nedavno sam bila na cybexu, no kao što sam već pisala to je ostala opet nedovršena priča, kao i pred godinu dana kada sam pokušavala sa cybexom,  jer kad smo došli do najglavnijeg dijela (kičme) toliko me boljelo u disku i zdjelici da sam jedva hodala i odustalo se od daljnjeg vježbanja.
Uz to isto koliko i na plivanje idem i na masaže. No predugo sam potrošila vremena na "glađenje" jer me i gornji dio leđa rastura već duže vrijeme i imam milijun bolnih čvorova pa sam konačno promijenila masera i sada idem na nimalo ugodne masaže, no 1 tjedno. Nisam ni ja pametna što i kako, trudim se stalno, ali nema nekog efekta. Disk se ne da i ne posustaje u mojem mučenju.

alyna:
Evo ja odlazim na plivanje u Toplice negdje od veljače,otprilike 2 puta tjedno.Ne znam baš najpravilnije plivat,ali se snalazim.Veće pomake sam osjetila tek negdje nakon petog,šestog puta.Da,problem je malo s tim gradskim bazenima jer je voda stvarno hladna,pa rađe odem dva puta tjedno u Toplice nego da se smrzavam i da si napravim još veću štetu.U bazenu sam oko 2 sata,a plivam ovisno o gužvi u bazenu,neki puta više neki puta manje,al mislim da stvarno pomaže jer kad imam dužu pauzu primijetim da me više boli.Svaki dan šećem oko 40 minuta pod obavezno i vježbam oko pola sata vježbe koje su nas u Toplicama naučili.

senainter:
Ja onda ne vjezbam dovoljno u odnosu na vas  ;D. Jeste bazen i u Sarajevu hladan svi su prilicno hladni zato cekam malo da otopli pa ponovo opet u bazen. Mene u bazenu NISTA ne boli. Al kad izadjem iz bazena vraca mi se dupla bol, strasno. Al sve se mislim svakako ja to moram krenuti kad tad pa makar da me neko nauci ispravno plivati da bi stekla nekakvu kondiciju. To je ideja za sada i ako je sprovedem u relanost u skorije vrijeme super, javim vam se sa novostima.
Veronika tako mi je zao sto te muci taj disk, i meni govore da nije nista veliko, al kad mene boli. Osjecam se isto kauo i ti, imam poznanika kojemu su nesto sarafili u leda sad ne znam tacno ne zna ni on njemu je bilo kriticno on vise nije moga u WC valjda mu nista nije bilo ostalo od diska, njemu su stavili umjetni ili nesto tomu slicno sad ne znam tacno. Funkcionise danas super, tako da vidi dokle mozes trpiti kad ne mognes vise ako voda dodje do grla pokusavaj to rjesiti a zelim ti stvarno da budes bolje jer i sama se nalazim u istoj situaciji a imamo i isto godina :)
Alyna meni setnje nista ne znace, niti mi sta pomazu iskreno, tako da zasada je plan bazen pravilno pokusati plivati. Ja obicno alterniram bazen i vjezbu, ako ne idem na bazen onda naucene vjezbice, ako ima bazen onda ne radim vjezbe tako promecem se nekako.
Hvala za info i sve najbolje

Veronika:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seVeronika tako mi je zao sto te muci taj disk, i meni govore da nije nista veliko, al kad mene boli. Osjecam se isto kauo i ti, imam poznanika kojemu su nesto sarafili u leda sad ne znam tacno ne zna ni on njemu je bilo kriticno on vise nije moga u WC valjda mu nista nije bilo ostalo od diska, njemu su stavili umjetni ili nesto tomu slicno sad ne znam tacno. Funkcionise danas super, tako da vidi dokle mozes trpiti kad ne mognes vise ako voda dodje do grla pokusavaj to rjesiti a zelim ti stvarno da budes bolje jer i sama se nalazim u istoj situaciji a imamo i isto godina :)
Hvala za info i sve najbolje

--- Kraj citata ---

senainter, mislim da nema velike koristi ni ako se pretjera u bilo čemu, treba slušati svoje tijelo, ali ipak bitno je nešto raditi. Još nešto vezano uz plivanje, meni je jednom bilo rečeno da nije baš ni dobro da mi leđno plivanje bude glavno, budući da se prilično iritira disk kod tih pokreta..e sad, to me onak zbunilo jer svi odmah predlažu leđno plivanje, no i sama sam osjetila da ima nešto u tome, kao što sam već napisala dok jače krenem osjetim u disku da se buni..

hvala na razumijevanju, i meni je žao što se i ti patiš s tako malo godina ;) najgore je to što ja stalno i pokušavam to riješavati, međutim sada više nemam ni ideja ni para.. ovi koji ti prepisuju terapije kažu - operacija, a ovi koji operiraju kažu da ne znaju da li će pomoći.. a u cijeloj toj priči je meni najgore i svaki dan živim na škrge. Budući da su i sami neki doktori rekli kako nemam veliki problem još mi je čudnije da se onda do sada to nije riješilo ili poboljšalo..a također definitivno nisam ni jedina sa takvim problemom da mi se ne bi moglo pomoći..izgleda da sam izgubljena u hrvatskom zdravstvu..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju