Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

plivanje

(1/12) > >>

glagen:
eto, dolazi ljeto, zapravo došlo je.

znači, ovi naši bolovi i plivanje.... svi pričaju o leđnom, ja sam za vikend bila na moru i nije mi "sjelo" leđno, imala sam osjećaj da mi se donji dio leđa previše miče. onda sam izmislila vlastiti stil (sad baš vlastiti...možda ne). uglavnom, plivala sam prsno, ali noge sam vukla za sobom, tako mi je kralježnica bila u ekstenziji i bila sam sretna.

ali, eto vraga, ja si danas mislim da bih baš voljela umrijeti u snu (hoću reći, boli me, a nisam sigurna da mogu podnijeti još jednu bolnu epizodu). ne znam je li plivanje dovelo do pogoršanja - ta dva-tri dana što sam plivala osjećala sam se preporođeno, ali dva dana kasnije sam sve osim preporođena. može biti i od posla i vražjeg 8-satnog sjedenja.

onda, koja je fora s tim plivanjem za neoperirane ekstruzije?

bi li najpametnije bilo da si privežem težak kamen za nogu i zaplivam u dubljem moru?

Joško:
Mislim da leđno plivanje više preporučuju iz razloga što su pri leđnom plivanju manje rotacije tijela, pa je prikladnije za plivače s lošijom tehnikom plivanja. Galegen mislim da nije dobro da ti položaj kralježnice bude u ekstenziji pri plivanju, a manje je u ekstanziji pri leđnom plivanju.
Gledao sam svojevremeno u toplicama kolegu-operiranog koji je plivao kraul i to na način da uopće nema rotaciju tijelom: gurne glavu u vodu, i vidim kako mu rade samo ruke i noge a tijelo gotovo da niti malo ne rotira. Dva puta uzme dah i već je na kraju bazena (radilo se o manjem bazenu  ;D ) Doduše čuvjek je odrastao na moru a i bivši je mornar....
Dakle, lošiji plivači ipak leđni stil i pokušati da noge nisu previše duboko u vodi.

glagen:
ma nisam ja loš plivač (odrasla na moru) i čak sam sve akrobacije izbjegavala, a opet mi je znatno lošije nego prije "morskog" vikenda.
sutra sam se ugurala za pregled pa ću vidjeti što je.

ili ću ipak na kraju balade spakirati krpe, zatomiti strah i dati da me operiraju

uriel:
Pozdrav Glagen!
Ja sam operirao  veliku ekstruziju L5-S1 prije skoro mjesec dana ,a počeo sam plivati prije tri dana,leđno.Odlično se osjećam, čak mi poslije plivanja nestaje trnjenje noge.Mislim kako je kod ekstruzije operacija na kraju uvjek izvjesna.
Ali eto poznam ljude koji godinama vuku s velikom ekstruzijom i  kažu kako funkcioniraju.Na kraju ćeš sama morati odvagnuti.
Sretno kako god odlučiš.

NISAM Pegula:
Ja smatram da se jos uvijek nije dobro kupat u moru jer temperatura 21stupanj je premalo za lošu kralježnicu.
i naravno, po meni je isto najbolje leđno u totalno ležećem položaju na površini mora i lagan rad nogama lagano savijenih savijenih koljena, za početak bez pokretanja ruku, a kasnije prikljucit i ruke.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju