Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

teretana i operirana kralježnica

<< < (3/3)

lacroma:
Backpain, nije valjda da plivate delfin?
A rotaciju kukova pri plivanju leđnim stilom ni uz najbolju volju ne mogu zamisliti.

Meni je, inače, moj operater preporučio i prsno i leđno.

NISAM Pegula:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seA rotaciju kukova pri plivanju leđnim stilom ni uz najbolju volju ne mogu zamisliti.
--- Kraj citata ---
Dodji u Split na termin kupanje za gradjane pa ces vidit, neces morat zamisljat hehehe
Nije ni meni jasno kako to pojednici uspiju :)

backpain:
Da lacroma, plivam i delfin klasično i noge prsno. Plivanje je moj sport, tako da ja to radim sa minimalnim trzajima.
Odakle rotacija kod leđnog? Pa ne možete izbjeći rotaciju kod leđnog ako ga pravilno plivate, ali ako ga plivate tako da želite izbjeći rotaciju onda je to nešto drugo. Mene je kod plivanja do sada zasmetao samo okret, što ne znači da se to neće promijeniti i da će mi i određene tehnike postati problem.
Ukoliko ne odem na plivanje najbolje se osjećam kada 15-30 minuta radim vježbe istezanja i jačanja trbušnih i leđnih. Ne budite rob naučenih vježbi već pokušajte unijeti i svoj štih, ali oprez, slušajte tijelo i pazite na držanje. Npr. danas sam radio novu vježbu, stao sam uspravno ispred zida za koji sam se pridržavao dok sam stajao samo na petama sa prstima u zraku. Bio sam iznenađen koliko bedreni i leđni mišići rade u tom položaju. Napravio sam to 5x pola minute.
Moja topla preporuka svima koji imaju slične probleme je obavezno promijeniti držanje kod sjedenja i šetanja te rukovanja teretima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju