Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

teretana i operirana kralježnica

<< < (2/3) > >>

dado:
Davore,dobar si ako ides tu duzinu,bas dobar.
Mislim da bi plivanje u kombinaciji sa vježbama tipa "core strenght" bilo dobro, bez velikih opterećenja na kralježnicu, a ukoliko nakon nekoliko mjeseci sve štima (mislim ne bole leđa itd ) probati i tegove, lagane težine bez vučenja, trzaja,čučjeva s opterećenjem.

davor:
Dakle trčao/hodao sam 4 dana ali mislim da sam malo pretjerao jer sam sav stisnut i krut sada.....tako da ću malo pričekati par dana da se rekuperiram....podloga je ne tartan, nego onaj mekani asfalt...izuzetno mekano.....trim staza kakvu niste vidjeli ni u SF filmovima...svemirsko.....

Pošto ja nisam fitness manijak, izgleda da se ne znam dobro izražavati po pitanju teretane.....dizanje utega mislim na ono što radi onaj Pešalov, to neću raditi ni u ludilu ni bilo šta slično tome.....ali recimo bench bi se trebao moći raditi kolko se ja razumijem u statiku.....kad se posložim sve utjecajne vektore na lumbalni dio, opterrećenja su izuzetno mala.....


Bais:
ako želiš jačati prsa postoje bolji načini: npr leptir sprava ili ona koja simulira bench u sjedećem polžaju, a možeš se oduprijeti i nogama

NikolaST:
Ja svakako mislim u teretanu inakon oporavka. Vjezbe vec godinama ne radim koje opterecuju kicmu (npr svi oblici cucnja, onda leg press I sl). Bench svakako moze, al izolirano, tako da ni sl ne radis luk (to se dogadja kad se dizu vece tezine). Ja to radim tako sta noge dignem I savijem u koljenu. Tada je kicma cijelom povrsinom na "dasci". Svakako poceti sa malim tezinama.dakle vjezbe trebaju biti izolirane. Biceps nikako stojeci, vec sjedeci I MISLITI na pokret, trbusne ukociti. Svaka sprava koja mijenja cisti uteg bi trebala biti za nas bolja/sigurnija.
Al evo pitanje: fizioterapeut mi je zabranio trcanje! Cak I nakon 6mj od op bez obzira na podlogu. Da je stetno. Plivanje svakako da.bicikla takodjer.
Ja jos nisam naisao na 2 ista misljenja doktora ili fizioterapeuta :)

backpain:
Kod plivanja pripaziti na okret jer tada podvlačite noge pod sebe i radite rotaciju u jednu ili drugu stranu ovisno o ruci kojom se primate za rub bazena. Pažljivo se privucite i stanite, zatim se okrenite na nogama i tek onda ponovno u iduću dužinu.
Ukoliko nemate bolova mislim da je od plivanja za jačanje leđnih mišića najbolje prsno, ali bez uranjanja glavom. Svi preporučuju leđno, ali mi nije jasno zbog čega jer u tom položaju ja radim najveće rotacije kukovima od svih stilova. Ako imate bilo kakvih bolova ne bih savjetovao plivanje pa ni leđno nego samo stajanje u bazenu da se smanji pritisak na kralježnicu. Meni osobno plivanje najbolje odgovara od svih sportova. Zagrijavam se polako, ali na kraju plivam sve stilove bez većih problema.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju