Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije => Autor teme: Marin Vž - Siječanj 17, 2016, 16:48:53 poslijepodne

Naslov: Trčanje- ergometar
Autor: Marin Vž - Siječanj 17, 2016, 16:48:53 poslijepodne
Ljudi bok.

Evo još malo pa će biti godina dana od opercaije mojeg L5-S1. Od onda, uključujući fizikalnu terapiju, radio sam dosta na sebi u smisli jačanja mišića lumbalnog dijela ledja (plivanje, šetnja, vježbe sa fiziklane, pažljivo sklekovi, izdržaji, vratilo, lagano planinarenje itd).
Zanima me da li bi bilo mudro lagano krenut sa trčanjem (jer mi fali jako) i sa spravom ergometar (iliti veslanje)?

Hvala unaprijed.
Naslov: Odg: Trčanje- ergometar
Autor: Henrik VIII - Siječanj 18, 2016, 23:59:59 poslijepodne
Veslanje je meni bilo OK jer nije bilo toliko opterećenje na n. isihijalgicus, radili su svi mišići i skinule su se kile. No trčati ne mogu jer ne mogu niti hodati baš kak spada zato što treba raširiti noge, a to ne ide, haha! Računaj da je sve fizika. Opterećenje koje dođe na noge, vraća se na kičmu, uz nešto amortizacije sile dok prolazi kroz tijelo. Tak da ako skočiš sa 1. kata npr., ne samo da budu pukle noge nego se i slomila kičma. Ja bih se savjetovao sa fizijatrom prije uključivanja trčanja, napose nakon operacije L5S1. Za druge vježbe sve 5, posebno za plivanje, naročito ako je leđno, jer ono odlično utječe na mišiće, a opterećenje ne osjetiš. Meni je bazen jedino mjesto gdje nema gotovo nikakvih bolova!