Kraljeznica.com forum
Svibanj 24, 2012, 01:27:20 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Vratna kralježnica - prevencija  (Posjeta: 530 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
bojan
Hero Member

Profil WWW
« : Siječanj 09, 2012, 10:38:51 »

Zanima me vaše mišljenje što može pomoći s vratnom kralježnicom?
Za čitavu kralježnicu najbolje je vježbati i biti aktivan.
Ne znam postoje li neke vježbe za vratnu kralježnicu koje bi svi trebali raditi.

Vjerujem da je bitno kod rada s računalom imati dobro podešen monitor, kod gledanja televizije imati dobar položaj i naravno koristiti dobar jastuk.

Ima li netko kakav savjet i iskustvo? Koliko inače pazite na te stvari?
Dosta ljudi ima probleme s vratnom kralježnicom, a vjerujem da je dobar dio toga posljedica nebrige. Ja sam do sada bio dosta neodgovoran i probat ću puno više pažnje posvetiti vratnoj kralježnici.
Evidentirano

Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj
kleopatra
Jr. Member
**

Profil Email
« Odgovor #1 : Siječanj 15, 2012, 12:49:14 »

Tko radi sjedeći posao, trebao bi se razgibati svakih pola sata i napraviti nekoliko vježbi. Za vratnu kralježnicu postoje statičke i dinamičke vježbe koje bi trebalo redovito raditi u svrhu jačanja muskulature (dok ne krenu problemi sa diskovima jer onda pomažu jako malo ili uglavnom odmažu i prilično štete). Veći dio njih ima na onim Plivinim promotivnim lecima koje dijele doktori opće medicine. I ono jako važno: čuvajte se manipulacija. Mene je "sredio" neurolog koji si je dozvolio raditi neke stvari bez mog znanja i pristanka i ikakvih nalaza i dokumentacije.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!