Pozdrav....
Bio sam podjelio svoja iskustva o izokinetici (vrlo pozitivna)
Naime, kao i svi vi vučem probleme od prije (2009.), l4/l5/s1, neoperaciji, vježbanje, prehrana, tralalala
Stanje se pogoršava unazad mjesec dana, pokušavam sa izokinetikom ali neide , prevelika upala, odlazim u Daruvar, uplaćujem si 10 dana sportskog aranžmana, ali neide...."inter x", kao nešto novo kod nas mi ne pomaže (4 terapije u 2 dana), vježbanje neide , u biti lagani očaj....pa hebemu miša dosad ovako nije bilo,,(btw, snimam i magnet koji ne pokazuje daljnje pogoršanje, ali upala je jaka)
I onda, ko iz vedra neba, splet okolnosti ili "act of God"....upoznajem gosp.Marinka Smolčića koji je na jedan dan došao obići svoje kolege iz rukometne repke invalida (gluhih), čovjek me prima, sjedam na stolicu,govori mi koje radnje da radim, on odrađuje kiro/fizijatriju/kiro/nešto sa prstima...i objašnjava mi da će vratiti diskove nazad..
Nakon 20 min , ustajem, on mi savjetuje odlazak iz Daruvara, ne križati noge 7 dana i mazati voltaren gelom...nevjerujem, zbunjen, vođen adrenalinom, poslušam ga...
Danas je 8 dan....ne mogu vam opisati kakav je divan osjećaj biti 80 % bolje.
Ipak u međuvremenu odlazim dr. Egiću (privatno), da dobijem potvrdu stanja, i da, i on sam mi govori, citiram "imali ste operaciju, ali bez noža"....sve ti je to sad ok (doduše to bi jedino MR službeno dokazao), sad na more, plivaj i najesen u teretanu.
Do tad vježbe za stabilizaciju kralježnice.
Marinko, gdje god da si, ni kune mi uzeo nisi, pamtit ću te do kraja života, kao i moja obitelj....