Kardo ako vladaš engleskim,evo ti jedan super link o kefir gljivi
http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-faq.htmlEvo i jedne dobre stranice na naški
http://svetahrana.blogspot.com/2011/04/kefirna-zrnca-i-kefir.htmlI još jedna na naški
http://www.blog.hr/print/id/1626623181/ljekovite-gljive-kefir.htmli još jedna dobra na ingliš
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.htmlNisam se htio pravit pametan s cp znanjem,pa sam vam stavio najbolje linkove iz kefir tematike
Na netu čete naletit na tvrdnje da je to čudotvorna gljiva koja liječi sve živo-neistina,kefir kao produkt te gljive,koja zapravo i nije gljiva već simbioza nekoliko vrsta bakterija,blagotvorno djeluje na želudac i dobar je kao preventiva za mnoge bolesti.
Kefir dobiven s "gljivom" nema veze s industrijskim kefirom,industrijski kefir se dobiva dodavanjem hmelja u mlijeko tokom vrenja,a o vrijednosti laboratorijskih probiotika i ovih prirodnih,ne treba trošiti riječi
Kefir gljiva se ne smije jesti-to je još jedna nebuloza s neta,ja je osobno svaki dan malo žvačem,u biti sama gljiva je mala tvornica probiotika.
Kefir gljivu ne smijete bacit u kanalizaciju-još jedna nebuloza s neta,ako je ne želite,a nemate je kome dati,slobodno je bacite,jeste da je grijeh baciti jedan takav izvor zdravlja,ali neće se niš desit u kanalizacijskim cijevima
Od želučanih tegoba ja sam znao tu i tamo imat napad kiseline,ali od kad konzumiram kefir,mislim da sam samo jednom posegnuo za gastalom,ali u početku konzumacije ili bolje rečeno adaptacije na kefir znao sam imati jake vjetrove (prdio sam ko slon
),a znalo me i napuhat,a par puta sam dobio i trčkalicu (sračku)
ali taj period je kratko trajao,želudac se brzo privikne na boljitak
Ako imat e još kakvih nadoumica,slobodno pitajte.