Druge teme povezane s kralježnicom > Bol i kontrola bolova

Skala boli

<< < (2/10) > >>

Natali34:
Sa 3 bi se pomirila  :) :) :), kada se naviknes postane ti svejedno....
Odlican post :) :) :)

Henrik VIII:
U ovom priručniku o skali boli to nije pisalo, ali znam iz drugih izvora. Velika je razlika da li je bol kronična ili akutna. I čak ako je kronična, a 3 je, dosadna je i iscrpljujuća i to znam isto iz iskustva. No, ipak, iako me takva bol mučila 20 godina, a najviše noću, dalo se živjeti. Dakle, bila je tolerabilna, ali sam imao dojam kao da bih mogao jako dugo spavati i kao da sam stalno umoran. Svima nam je cilj da dođemo do nule, ali to nije realno, kad se kopa po kičmi.

Meni je sad radna dijagnoza, kako oni to lijepo latinski napišu "in observatio", tzv. Scheurmannova bolest, koja se javlja u ranoj mladosti, popraćena je brzim rastom, bolovima, najčešće se dijagnosticira od 13-16 godine (meni je skolioza dijagnosticirana sa 13), izaziva najčešće kifozu, ali i skoliozu u do 30% slučajeva, a liječi se na iste meni do sada poznate načine, tj. kičmu pod šarafe i to cijelu. To je u osnovi osteohondroza kralježnice, koja je kod mene prvi puta viđena 2014. na RTG. Sutra će se vidjeti kako to izgleda sada, zajedno sa zdjelicom. I to je isto uzrok bolova. To što se zove tako divno po svojem nalazniku ne znači ništa po pitanju liječenja jer se upravo liječi na ovaj način koji se ja liječim. Ono, misliš kad dobiješ novu dijagnozu da sad ima nekih pilula koje sprječavaju tu degenerativnu bolest, ali ne. Juhu! lol

Henrik VIII:
Dragi moji, eto update sa mojom borbom u vezi bolova. Dakle, stanje u vezi operiranog dijela je super da kucnem u drvo od svojel glave. No, problem je što kraljeđci od L2 pa na dolje nose sad težinu cijelog tijela, tam je i dalje prisutna skolioza i ne bole mišići nego cijeli taj dio kičme. Srećom ne boli živac, ali ostajem na drogama do daljnjega, plus kaj sam dobio nekakvu Aclexu i Neurontin. Morfij sam odbio jer su nuspojave užasne, a učinak osrednji. Zasad je tramal s produljenim djelovanjem najpametnija opcija, Vozio se busem amo i tamo, krepalina sam. Prognoza je da ili će se gđa kičma izravnati sama ili bu bla nova operacija od L2 do S1.

Ovčica:
Henrik, baš sam se obradovala kad si objavio ovu temu i htjela sam odmah odgovoriti, no onda sam odlučila pričekati još malo, pratiti stanje i napisati kako je kod mene.
S obzirom da je prošlo 3 mj. od operacije moje ekstruzije L5-S1, a vrijeme je sve hladnije, stanje je slijedeće:
3-bol koja se može tolerirati.
Ovo stanje je kronično svaki dan i to do nekih 3 sata aktivnosti (sjedenja, hodanja, nošenja umjerenog tereta 2-3 kg, rad po kući bez pretjeranog sagibanja) i bez uzimanja ikakvih tableta. Zatim se stanje pogoršava do 4. I dalje ne uzimam tablete, već se prebacim u ležeći položaj. Za sad je još to sve podnošljivo.
S obzirom da ja imam i mjesečna akutna stanja koja me inače izbace iz takta i ne prođu bez uzimanja analgetika, uz ovo postoperativno stanje + hladnoću, ljestvica varira tijekom 48 sati 6-8, al' mi se nakon ta 2-3 dana 'smiluje' pa padne na 5, a onda konstanta 3.
Rodila sam 3 x. Tada je stanje bilo 8-9 (naročito kad su dodali drip). Tako je otprilike bilo i nakon operacije.


Kreso B:
mali updejt, ja sam trenutno na 3-4, kako kad uz konstantno uzimanje lijekova i mirovanje....ovo traje već 4-5 dana tako da sam čak i zadovoljan, jer je bilo oscilacija  ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju