Druge teme povezane s kralježnicom > Bol i kontrola bolova

Tens u Burst nacinu rada

(1/2) > >>

Tesla:
I dalje sam u bolnom stanju, pio sam tblete, ali slabo djeluju. Ovih dana sam poceo TENS koristiti u Burst nacinu width 200μs, burst rate 0,5Hz, frequency 100Hz. Dva kanala na ledjima i po jedan u nogama. Radi tako sto daje kratke elektricne pulseve svako dvije sekunde. Dakle spojen sam nekih 12 sati dnevno i uspjesno obavljam aktivnosti bez bolova. Sad dali je ovo ispravno neznam, ali mi je dobro i ne pijem tablete. Tako da ujednno postavljam pitanje za Kokolinu ili Neurokirurga.
Pronasao sam ovaj clanak na engleskom: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se.
Znam da mi ovo ne moze rijesiti probleme, ako imam novo vrijedjanje, ali barem da smanji bolove dok cekam MRI I EMNG krajem 6. mjeseca da vidim sta mi je vise.

Plavuša:
Dragi Tesla, žao mi je što te muče bolovi. Znam kako ti je. Ja sam popila danas 300 mg tramala, 1200 mg ibuprofena i ništa. Dok složim TENS također na 100 HZ bila bi najrađe spojena na njega cijeli dan.
Meni je rekla fizijatrica prije 2 mjeseca da TENS nije štetan i da ga mogu koristi kad god imam bolove ali ne baš opet cijeli dan biti spojena na njega nego otprilike max 3x dnevno po 30 min.
Čula sam od mnogo ljude diljem svijeta (preko Facebook-a) da im TENS najviše odgovora od svega kada imaju jake bolove.
Zanimljiv mi je članak, a stručni komentar naravno prepuštam stručnjacima.
:)

kokolino:
Tesla samo dalje. Ne brigaj. Blokada boli tim kratkim impulsima puno je bolji izbor nego Renatin "koktel" barem za nekoliko dana . Jasno da ne možeš tako funkcionirati mjesecima.Točno da autori opisuju 12 mjesečnu primjenu ali moramo i raditi nešto u životu, putovati, sjediti, jesti,prati se,hodati i sl...

Tesla:
Ma super :), Kokolino hvala na odgovoru, fora je u tome sto ja to i koristim najvise kad radim, dakle pomaze mi da uspjesno obavljam sve aktivnosti, osim kupanja naravno  :). Fino postavim elektrode, kablove, tens, pojas i furajcam.
Uradim mnogo vise toga bezbolno, a sutri dan i ne osjetim neke posljedice, samo ujutru klasicne bolove kao i uvjek, zato sto pravim pauzu dok spavam. Potrebno je dva sata da popuste bolovi, ali bas i popuste.

Renata i meni je zao zbog tvojih bolova. Razlika je sto u burst modu idu kratki impulsi, dakle 1,5 sec. pauza i 0,5 sec struja. Znaci radi 1/4 vremena. To sto kazes da sa ne smije vise od 30 min i 3 puta na dan, vazi za konstantni nacin rada, ni ja nisam nigdje procitao da smije vise. Neznam dali taj tvoj uredjej ima ovaj burst nacin, pogledaj u uputama.
Sretno u borbi protiv boli!

Plavuša:
Ima moj TENS 20 programa i još sama mogu složiti isto toliko programa. Budem proučila uputstva, tvoj post i članak i nešto "smućkala" jer mi zbilja TENS jedino najbolje pomaže. Iako mi je još problem kako ga koristiti na poslu jer me onda i najviše boli, ali budem ga probala nekako sakriti ispod šire majice i košulje jer je meni bitno da mi je na leđima - na nogama ne treba.

Sretno i tebi u borbi!  ;)  Čestitam na odličnom prijedlogu!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju