Pozdrav ekipa !
...molio bi Vas za savjet ako netko ima iskustva s ovim problemom

...evo nedavno san bija kod ORL Dr. i kaže mi da imam sužen zvukovod na oba uha tzv. egzostoze koje su koštane izrasline u uhu i da ih moram operirat

...na svoje se zdravlje nikad previše ne brinem i uvijek guram dokle ide

...Dr. mi je rekao da su to uobičajne nus pojave kod ronioca (kao ja) koji ušnu šuplinu izlažu hladnoćama i moru (vodi) i da te koštane tvorevine moram endoskopski u 2 navrata svaki put zasebno operirati pod kompletnom anestezijom, a operacija se svodi na brušenje viška kostiju

...osim ronioca i plivača ove benigne izrasline su i češće kod starijih ljudi

...moji problemi s ušima nisu nikad bili akutni da bi ja bio u panici i nedoumici, ali Dr. me čeka 07. 12. da me isturpija kad sam i upisan za zahvat na jednom uhu...
...znale su se desit upalice i često neugodan miris, a to i je razlog jer se između bubnjića i uha stvara sve zatvorenija komora koja mi može dovest do veće nagluhosti i učestalijih upala, gljivica i sl. a kad se taj uski prostor još više zatvori (okošta) nastane i problem to izbrusiti a da se bubnjić ne ošteti (tako nekako)

...pa Vam se obračam da oni koji imaju iskustva o ovim operativnim zahvatima da napišu koju rijeć