Druge teme povezane s kralježnicom > Depresija i kako se ne pasti u nju

Dali ste ikada razmišljali o samoubojstvu vezano uz probleme sa kralježnicom?

(1/4) > >>

Jopan:
Evo obzirom na učestala razmišljanja o suicidu iznesena na forumu stavljam anketu pa da vidimo šta će reći.

Ja sam pozitivan.  ;D

senainter:
Razmisljala sam i to ozbiljno, bila sam pocela i traziti najsigurnije inajbezbolnije metoda za ubistvo o tome na netu, kako sam seprtlja i nemam pojma o tome nisam htjela da me poslije spase i da ostanem sa bolom u nozi + sjeban zeludac. Pistolj nemam, tako da to otpada pa sam trazila alternativne metode. Nisam vise mogla podnositi ono "probadanje nozem". Znas onu bajku Mala sirena kad je konacno dobila noge svaki korak joj je bio kao probadanje nozem. E tako je i meni bilo.
Gdje skocih sa teme samoubistava na Malu sirenu ;D :D. E, a onda su me poslali na terapije i vratila mi se volja za zivotom, potom lijekovi, tj. terpija + neurontin = funkcionalnost dovoljna da trazim posao. E sad to sto nema vise nista od seksualnih odnosa, borit cu se da promijenim i to, a ako ne mognem necu se ubiti opet. Najbitnije je da mogu sjediti i hodati bez veceg bola eto to je nabitinije, a ostalo vidjet cemo sta ce biti.....

Denis:
Ja u svom dugogodišnjem stažu sa bolovima u kralješnici nisam nikad tako nešto pomislio jer moj duh mi nije dozvoljavao.Naravno upadao sam u depre bilo mi je teško,bolilo me al sve sam to svojim duhom riješavao jer sam toliko bio ljut na te bolove da bi mi to pravilo agresivnost al u pozitivnom smislu i davalo još više snage .Najgore stanje je bilo prije 8 godina kad sam imao akutne bolove koji su bili neizdrživi nisam mogao ležati,sjediti stajati,spavati i tako sam završio na hitan prijem gdje su me odma htjeli operirati,pošto nisam znao i niko mi nije želio objasnit što če mi radit, preko noći uz pomoć injekcija stanje se primirilo do jutra ii krenio sam tražit spas u drugom smjeru,fizikalnih terapija,primanja kortiksteroida,toplicama vježbama terapijama,bioenergičarima,i svim ostali alternativama te vidio da neide,naravno uz pomoćsvih prisutnih na forumu kao i našem Neuru odlučio sam se na operaciju,koju sam podnio bez problema sa punim povjrenjem u DR Saftića te sam razmišljao pozitivno  i sad mi je žao što to nisam napravio ranije,nego sebe doveo u još gori stadij.Eto da ne duljim bit svega je da sam takav da ako me nešto boli rađe bi pristo na operaciju i bez anastezije nego pomislio na suicid,jer sad kralješnicu doživljavam kao najljučeg neprijatelja kojeg treba pobjediti,kojom metodom nek svak odabere. ;)

besana:
Ja jesam. Rzmisljala, i to intenzivno.

Anegdota od prije mjesec i pol. Hitna me donijela sa posla u bolnicu. Bolovi uzasni, nepokretna. Na kolicima me odvezli u sobu, dali infuziju sa tramalima, trodonima i ostalim drogama. Lezim tako danima, jaucem od bolova i mislim :" Samo da mi je na noge ustati, ovo je sedmi sprat, balkon je odmah pored moje sobe, fino cu se baciti" prozori u sobi su naravno zakljucani.
Nakon 10 dana ustanem, pomalo osamucena, i izadjem na balkon da udahnem zraka, i sjetim se svojih misli. Pogledam dole, a ono visina jedva dva metra  ;D, jer zgrada nije napravljena kao sto su stambene zgrade, vec. je iz nekakvih visih i nizih djelova.

E pa zbilja, zaista, ... ;D

Denis:
Ljudi mene zanima da li ima u životu da ste vi doživili goru stvar od boli kralješnice,jer po ovom koliko vidim iz ankete poubijat će nam se pola foruma.Kažem da razmišljati o suicidu je grijehi to veliki grijeh,jer ako ću pogledat stvari koje sam proživljavao u teški vremenima trebale su me natjerat na to,al neeeeee i neeeeee i ta rijeć za mene ne postoji,postoji samo rijeć BORBA ???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju