Anita,
Nesanica sama po sebi izaziva ovakvo stanje i ako to traje dulje je jako grdo, ulaziš u krug depresije, posebice sada kada će biti sve manje sunca i topline.
Dodatno se tu na forumu družiš s nama koji ti nismo baš nešto u boljoj situaciji od tebe, a znaš kako se kaže, s kim si takav si
Ja isto ne spavam po noći, isto sam budan od 2 ili 3h, kako koji dan, znam nije ti lako, obaveza sa djecom i svojim brigama.
Briga o budućnosti, što i kako dalje sigurno su nešto što izaziva ovakvo stanje.
Nazovi prijateljicu i malo joj se pojadaj, ona će te malo vratiti u krug normalnih ljudi s kojima si se ranije družila.
Nazovi i druge prijateljice i kolegice, bude ti lakše, odite na kavu .
No nemoj se ti samo njima jadati, pitaj ih kako je njima, imaju li one kakvih problema, sušaj i probaj joj im pomoći. Ako ih samo udavis sa svojim problemima neće ti se više javiti, ako ih saslušaš i daš savjet, vračaš se u njihov kruh.
Probaj.
Također ima i dobrih knjiga o samopomoći, potraži u knjižnici.
Savjet LOM nebi ti ništa škodio, već samo može dobro doći.
Šetaj par sati prije spavanja, dobro je protiv sresa, a bolje ćeš spavat.
Vidjet ćeš kako će ti biti nakon terapija, već samo vježbanje, novi ljudi i fizička aktivnost, mogu ti malo pomoći da se bolje osjećaš, biti će bolje, "žena si, ti možeš sve!"
Razmisli o svojim talentima, što možeš i znadeš raditi, pa da si možda uz neki dodatni posao kojeg radiš doma uspiješ nadoknaditi dio naknade. Imaš računalo, vjerojatno se to nešto može reklamirati i prodavati na internetu. Ima mnogo ljudi koji su svoje zanimanje napustili i prepustili se hobijima koji su im postali novi izvor prihoda i ponajviše zadovoljstva u životi.
Preispitaj sebe što bi to moglo biti, vjerujem da ima nešto da te drži u pozitivi i što bi voljela raditi.
Vjerujem da bi ti i malo sex-a pomoglo da stvari realnije sagledaš