Evo malo update!
Prije 2 dana počeo sam se sasvim normalno kretati bez hodalice, ravnoteža je uspostavljena, bolovi u nogama ne postoje, no znate mene... Čim je bolje, ja hop, jučer sam previše hodao i eto bolovi užasnjaci. U principu najviše boli okolno tkivo, na dodir jako međurebreni mišići sa lijeve strane. Preslaguje se kako kaže neuro. Osjećam okoštavanje, to je dobar znak, ali inklinacija i reklinacija više ne postoje. Bolovi tijekom noći su i dalje najjači, očito je upalni proces. Neuro je u kontrolnom nalazu napisao da nije indicirana operativna terapija, što znači da smo uspjeli!
Počeo sam se sprijateljavati sa LOM!
No, nije da je prestala biti glupača. Umjesto da mi je dala Tramal s produljenim djelovanjem, dala mi je 2 kutije Tramala 50 običnog, a ordinirala 3x1. Kak joj je to palo na pamet ne znam, jer smo se dogovorili da probal dan izdržati samo sa Brufenom, a da noću kombiniram Brufen, Tramal i Normabel da mogu spavati. U svakom slučaju, Tramal 50 u kapsulama u jednoj kutiji ima 20, a ona je to propisala za mjesec dana x2 kutije. Kada bih pio po 3 tablete na dan pokrilo bi se oko 13 dana, a gdje je preostalih 17? No dobro, preko dana mi je OK i bez Zaldiara. Bar mi je dala 2 kutije Normabela, ali od 5 mg, tako da ipak mogu kombinirati i imati nešto da me sruši ako bude lošije. Inače, imao bih zalihu Normabela da nisam dao 2 kutije x10 mg, dakle 60 tableta prijateljici koja je kao trebala samo kad ide na duga putovanja ili ima mengu i popila je to za cca mjesec dana! :O Očito se navukla, jer bi meni ti Normabeli trajali bar 2 mjeseca, ako ne i dulje. Sad joj nedam niš, a već prosi... Neuro mi je prepisao proteine za jačanje muskulature, fine od Nestlea, koje je tupava LOM propisala da dobijem samo dvije flašice. U apoteci je baba čudno gledala jučer ujutro, kakve su to fore, da bi se ispostavilo da se zeznula. Naime napisala je 2x, ali ne 2x30, dakle u ponedjeljak popodne trebam dobiti 60 flašica za mjesec dana.
Fizikalna terapija ima učinka, mislim da je najviše laser. Struja me fino opusti i nakon toga mi vježbe idu sasvim OK. Krapinske toplice su se javile, mogu očekivati primitak u drugoj polovici kolovoza.
E sad, ima nekih psihičkih posljedica ipak, no reče mi razni doktori da je poslije tak teške operacije to normalno. Pogledao sam neko istraživanje, da 20% pacijenata razvije PTSP. Iako se generalno osjećam dobro, imam ponekad osjećaj kao da to nije moje tijelo. Imam poremećaj bioritma spavanja, ali mogu spavati kad ne boli, što je u principu od jutra do popodne.
LOM je rekla da se ne brinem, da će se bioritam namjestiti kad prođu bolovi i da ako mi se spava usred dana nek spavam. Socijalna pravila ne vrijede za vrijeme oporavka. Ona tvrdi da bi bilo koma da idem kod psihijatra sad liječiti nesanicu pa na ove opijate to bi u mozgu nastalo čudo!
Uglavnom, kako ste mi Ljiljana i Ladyanita pomogle sa lijekovima sad imam svašta za birati. Onaj opaki Targinact nisam uzimao već 2 mjeseca. Ne pada mi teško skidanje s opijata, ali dobro je da imam cijelu paletu jer mogu prilagoditi kako je koji dan stanje. Onaj užas od Lyrice isto ne pijem. To je bilo stvarno za
kakve je imalo nuspojave, a nije droga. Targinact nije imao ni pola tih nuspojava.
Moram pronalaziti inovativne metode kako da obučem čarape. Ali, još nisam odrezao nokte na nogama. Nude mi se ukućani, ali osim što me strah da me ne poreže tko, dosta mi je to neugodno. Skoro kao da molim da mi operu guzicu. Probat ću jedan dan s klještima pa kud puklo da puklo. Ne mogu više oprati zube kak spada pa to radim kad se tuširam i to tako da si nalijevam tušem vodu u usta. Sa čašom nema smisla jer se prema naprijed ne mogu pomaknuti da to ispljunem, pa je tuš super da se sve ispere. Sad to privikavanje na novo čudo od tijela treba vremena.
No, danas sam bio na Dolcu nakon skoro godine dana. Kupil sam lisičarke i bukovače, ali nisam mogao na kraju spremiti večeru do kraja. Napravio sam umak, a ukućani skuhali tortelline.
I tak, javim se sa update za par dana opet.