Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Druge dijagnoze

Oporavak poslije fuzije Th11-L2

<< < (2/8) > >>

Henrik VIII:
Za nas treba posebna mentalna institucija!  ;D

ladyanita:
I Henrik kaj je bilo kod fizijatra?

Henrik VIII:
Dakle, ne može da ne bude neka drama.  ::)

Kod fizijatra je bilo OK, on je oduševljen da je operacija za to čudovište tako uspjela i da se netko s time htio baviti. Prognoza bez operacije je zbilja bila loša. Pitao me da li sam sanitetom došao do bolnice jer mi je bo potpuno ugašen lijevi RAT, dakle, sve je vuklo da ću ostati paraliziran, a i ne samo to.. Bilo bi i RIP kada bi se to sve raspalo. Sad je lijevi RAT samo malo oslabljen, ostalo je sve OK; dao mi je upute, ali bi sad on htio da ja naravno te vježbe i terapiju i bla nastavim kod njega, što ja nemam za dati novce.

I ništa idem ja nadobudno nazvati prvo svoju dr. fizio da vdim da li se vratila s bolovanja. Nije. Nazovem fizikalnu th. u njenoj smjeni i samo sam spomenuo da sam otišao privatno, a kad ova na mene digne viku, fizioterapeutkinja: "Sad kad ste išli kod privatnika možete se slikati i kod njega nastavite!" Poludio sam, ona se na mene derala, a ja sam samo ponavljao kako može biti tako bezobrazna prema pacijentima i kako se ona derala kao životinja onda sam spustil slušalicu. Naravno, tlak je skočil, bolovi se pogoršali odmah i kaj sad?!?!? Ništa idem ja doći do dr. na bolovanju, ali to nije jednostavno, jer naša zajednička prijateljica je u Lisabonu. A opet, mučiti bolesnu dr. nije neka fora. I ništa, bolesna dr. na kraju kaže nek nazovem sestru iz njene smjene koja to bude sredila, ali dr. od doma ne zna da li sestra dolazi ili ne na posao, tak da ja zovem, nitko se ne javlja. Ili dolazi na posao, ali je zauzeto samo kad ona s nekim laje na trošak Doma zdravlja, ali kad zoveš nema šanse da se javi. I ništa od toga svega, 0 bodova.

No, kak se ja nedam, napišem pritužbu protiv fizikalne ravnatelju DZ i kažem da će sve što je dr. fizio koja je vrhunska napravila s mojim mišićima za 2 mjeseca propasti, da nisam niti stigao reći da mi samo treba pokazati vježbe netko od njih u bilo kojoj smjeni i dalje ću ja sve sam da se mišići održe to vrijeme do stacionarne rehabilitacije, u skladu sa situacijom koja je nastala nakon operativnog zahvata. Naravno, prijetim ravnatelju i poduzimanjem pravnih koraka, fino, diplomatski. Eto od ravnatelja odgovora da se dogovorimo za sastanak sl. tjedan putem tajnice, a ja šaljem med. dokumentaciju jer mi sad ne treba nagodba nego mi treba da mi pokažu proklete vježbe! I sad čekam, ako ne bu odgovora nekog do popodne, onda idem na net i naći te vježbe i sam ih provoditi.

I što je najbolje, oni drže moju D1 uputnicu tako da ja sad ne mogu kod nekog drugog. A oni mogu bilo kada, bez mojeg znanja, napisati da su pružili terapiju koju nisu i to naplatiti HZZO-u. ;) Ja to ne mogu nikako provjeriti, osim da pošaljem HZZO-ovu kontrolu i zeznem svoju dr. fizio. Tako da se u RH zdr. sustavu čovjek može samo s povjerenjem obratiti psihijatriji.

ladyanita:
I onda se veliko čudo dok neko dojde s kalašnjikovim i radi pizdarije. Pa od toga svega normalan ostati je umjetnost.

Ja sam isto sad rekla Lom da nek mi piše novu uputnicu za tu stolicu(mada je ona rekla da to možemo nakon operacije provjeriti) jer nedaj bože da se pojavim bez tog nalaza kod anesteziologa. Vidim sad po susjedi kako su nju sredili,tak da mi je bolje da i to obavim.

A dok pa se samo sjetim fizikalnih i onoga šaltera i one babuskare....mrak mi pada na oči. :P

Henrik VIII:
Dakle, ja sam doslovce na internetu našao statičke vježbe, odradio ih, sve ostalo po uputama fizijatra, aktivnost cijeli dan malo ovo malo ono, malo mirovanje i najmanje krevet i eto učinka - bol je centrirana na mjesto intervencije i to točno kod prijelaza sa Th u L kralježnicu gdje je bilo kritično. Hodao sam po stepenicama i gore i dolje po jedan kat. I bez hodalice dosta. Kod obje stvari je OK dok se držim, kad hodam lakše, ali po stepenicama me uhvati strah i moram se primiti. Čisto psihički efekt. Napravio sam te statičke vježbe bez problema, ali ipak x10 umjesto x15 radi drugih aktivnosti; prije operacije to nisam uspio napraviti.

Iz DZ su se dva puta ispričali. Kažu da će po Pravilniku o unutarnjem radu nju kazniti; to čisto sumnjam. Ali meni sada tvrde da ima nekoliko fizijatara koji odmah mogu krenuti s rehabilitacijom. Bit će da je ravnatelja iz nekog razloga to ipak zdrmalo, ali idemo vidjeti sl. tjedan. Ako mi on sredi drugog fizijatra i normalnu ekipu onda OK, ako ne, ja sam si našel rješenje. Mislim, plivao sam ko' riba petnaestak dana prije operacije, sav terapijski uspjeh doktorice fizijatrije bi trebao sada pasti u vodu jer si je tako zamislila neka fiziotetapeutkinja koja mi je otkad sam se vratio s operacije ili uzdisala ili pričala neka pričekam da se vrati doktorica ili da zovem sestru (koja se ne javlja), do ove bezobraznice koja se derala kao životinja, ali je bome i u meni probudila životinjske porive. Nisam joj rekao ništa u smislu "kravo, droljo", nego samo ponavljao da kako je nije sram da tako razgovara s pacijentima i na kraju joj poklopio slušalicu. Ona se derinjala: "gospodineeeee! gospodineeeeee! idite natrag svojem privatniku!", a kako sada imaju u DZ više fizijatara i više timova? Ma, bez borbe do krvi u RH nema spasa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju