Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Druge dijagnoze

Oporavak poslije fuzije Th11-L2

(1/8) > >>

Henrik VIII:
Otvaram ovdje temu jer je moja osnovna dg zapravo skolioza, sve ostalo je sekundarno i zeznuto radi toga. Ima Vas par tko je preživio fuziju. Meni se oporavak čini jako dugo, a nije ni mj. dana prošlo. Svi kažu da to ne ide kao čarobnim štapićem, ali čim mi je bolje ja živnem, a nakon što živnem onda se pak pogorša da crknem. Tako crkavam zadnja 4 dana u krevetu. Kakve su općenito preporuke što nakon post. op. ? Što nakon 6 tjedana od operacije? Kakve vježbe ili hodanje ili da se samo bacim u Savu? Ne znam više. Kad mi je dobro mislim da je op. uspjela 100% kad mi je loše mislim da nije uspjela niš i da ću na kraju proći 35 operacija kao Frida Kahlo i ubiti se lijekovima.  :o :'(

ladyanita:
Ti bi stvarno htjel nekakvo čudo i mislim da se malo previše igraš. Znači prošlo je mjesec dana od operacije...4 tjedna. Ja sam nakon hernije diska išla u toplice nakon šest tjedana i do onda sam takoreći mirovala,ajde nakon 4 tjedna sam tek počela šetati izvan kuće,a vježbala sam u krevetu nekakve bezvezne vježbe koje su pokazali fizioterapeuti u bolnici.
A tek su u toplicama krenule malo jače vježbe,šetnje i plivanje.
Neuro ti je preporučio toplice nakon tri mjeseca. Znači do obda je najvažniji oporavak,odmor,lagane šetnje i to je to,a u toplicama budeš krenuo sa svim ostalim.
Daj si već jednom utuvi u glavu da si imao tešku operaciju kralježnice i da to sve mora sjesti na svoje mjesto,a za to je potrebno vrijeme.
Nemoj raditi gluposti,nego odi dva puta dnevno u šetnju i to ti je dosta. A ako ne možeš izdržati onda odi u toplice. Kolko sam izračunala Castenea je išla nakin mjesec i pol od operacije u toplice,a do onda je samo šetala...s time da nije imala bolove kao ti sada.
Ako se želiš dobro oporaviti i osposobiti za normalan život onda malo uspori sa aktivnostima...evo molim te lijepo :-*
Nedaj bože da si nešto zmrdaš pa da moraš opet pod nož,ja ti to nikako ne želim.

Henrik VIII:
Danas je bolje, iako je jučer bila strava.  :o Nisam se kretao danima osim malo po kući. Popravljen je lift u zgradi, sutra idem kod fizijata da mi on odredi kaj da radim. Bioritam mi je isto koma, pa moram i kod psihijatra, lol!

Elina:
Kada ides kod psihijatra naruci i mene jer spremna sam

ladyanita:
Idemo onda čoporativno  :P

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju