Kraljeznica.com forum

Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" => Druge dijagnoze => Autor teme: lejla.g - Veljača 20, 2011, 22:50:03 poslijepodne

Naslov: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: lejla.g - Veljača 20, 2011, 22:50:03 poslijepodne
Zdravo,imam 25 godina i dijagnosticirana mi je siringomijelija u porducju od C3 do TH4 kraljezaka,molim vas ako neko moze da mi pomogne da mi objasni tacno o cemu se radi,zabrinuta sam vec danima i hitno mi je potrebna vasa pomoc :)
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: kokolino - Veljača 21, 2011, 09:19:15 prijepodne
Hm, relativno ne česta stvar. Laički rečeno "šupljina u kičmenoj moždini" čija veličina i smještaj određuju simptome i liječenje. Uzroci su različiti ,urođeni, nakon traume, nakon nekih bolesti i infekcija,  operacija... Treba izvršiti neuroradiološku obradu po savjetu neurologa i neurokirurga. Možda bude dovoljno samo pratiti stanje koje ne mora napredovati.
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: senainter - Veljača 21, 2011, 23:36:45 poslijepodne
Ako nemas simptome nikakve nemas se zasto brinuti  ;). Imam i ja to al kazu doktori da se jos nije aktiviralo. Inace zajebana dijagnoza, al ima lijeka operacijom kad dodje do pada osjeta tj. kad ne osjecas toplo i hladno.
Ja inace imam i dvije diskus hernije, skoliozu i taj syrinx, imam 29 godina, zasad me muci samo diskus hernija a nju planiram rjesisti u skorije vrijeme.
Moj savjet NIPOSTO se sekirati dok su simptomi blagi, ili ako nemas nikakvih simptoma.
PS: Moj syrinx na najsirem mjestu  je sirok 2 mm
Pozz
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: lejla.g - Veljača 21, 2011, 23:37:34 poslijepodne
Sutra idem na RTG vratne kicme pa s nalazom idem kod neurologa,imala sam saobracajnu nezgodu prije2.5 godine i pretpostavljam da je to od toga,takodjer imam i nizak pritisak i losa mi je cirkulacija,TA mi je otprilike 110/70 a cesce mi se desava kad su promjene vremena da bude i 80/50,imam uzasne glavobolje i u posljednih 15-20 dana uzasne bolove u predjelu vrata i ledja,pozdrav i hvala na pomoci:)
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: lejla.g - Veljača 22, 2011, 00:23:43 prijepodne
Ne znam da li da spomenem i to da mi je uvijek kontra drugih temperatura u prostoriji,dok je drugima hladno ja boravim u majci kratkih rukava i dok je drugima toplo ja se mrznem kao u sred zime bez obzira koliko je toplo,takodjer mi vrlo cesto trnu ruke a u zadnje vrijeme mi pocinju cesto da trnu i noge i jako sam premorena u zadnje vrijeme i ne mogu dugo da izdrzim u jednom polozaju,bilo da sjedim,lezim ili da radim nesto drugo:vid mi se takodjer povecao za n epinih 3-4 mjeseca s -2,00 n aoba oka n a-2,5 na desnom i -2,75 na lijevom oku,s tim da mi ni ta dioptrija vise ne odgovara,imam cesto i vrtoglavice i strah me u zadnje vrijeme da sjednem za volan i da vozim jer ne znam sta moze da mi se desi ili da mi pozli u toku voznje :(
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: senainter - Veljača 22, 2011, 22:52:14 poslijepodne
Zao mi je sto ipak imas simptome, cesto se to zadobije u nesrecama tipa saobracajke. Moja je od dugotrajno krive kicme i deformiranog kraljeska. Da, to su sve neki simptomi tog stanja, na RTGu se slabo to vidi ne znam koji te je debil od doktora uputio da pravi RTG kad vise i mala djeca znaju da nema nista bez MRIa.

Od neurologa bi trebala vidjeti i dobrog neurohirurga, imam jedan kontakt sa ovog foruma koji se uspjesno operisao od toga, tako da nemoj da gubis nade a pristani na operaciju samo ako ti neruohirug to bude preporucio jer ipak je malo delikatno dirati kicmenu mozdinu. Vjerovatno ce te prvo tretirati tabletama i fizikalnom. Ako je syrinx velikog promjera, onda u principu se to smatra po zivot opasnom situacijom i operira se jer je mozdani kanal sirok oko 6mm ako me sjecanje ne vara, i operise se tamo posle neke sirine ne znam tacno.
Mene takodjer boli ljeva ruka, rame i opcenito taj gornji dio gdje mi je kriva kicma al je to stvarno jako malo i zanemarljivo. Najvise me boli ovo sto mi je uzrokovano diskus hernijom.
Mlada si, ima nade, okruzi se dobrim doktorima i nadaj se najboljem.

Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: lejla.g - Veljača 22, 2011, 23:16:58 poslijepodne
Eto ima i debila doktora pa nesto traze sto mi nece pomoci,samo me izlazu bespotrebnom zracenju,pokusav da stupim u kontakt s nekim od doktora s klinike jer ovi iz doma zdravlja nisu bas upuceni po pitanju moje bolesti,kod vecine kad sam bila smao su procitali nalaz i blijedo m egledali i pitali a sta je to siringomijelija.nadam se da cu sto prije imati neko rjesenje sta da radim dalje i kako,jer ovi bolovi postaju sve gori i gori,cak i ne snosljivi,strah me da mi ne bude sve gore,pijem tablete za bolove ali mi ni one ne pomazu,u savkom slucaju hvala na informacijama :)
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: senainter - Veljača 23, 2011, 23:34:49 poslijepodne
Ne znam kakvi su to doktori koji ne znaju sta je siringomjelija, pa zar im to nije u opisu posla ??? :o Mislim nemas nista od RTG, trazi uputnicu za neurohirurga od doktorice opce prakse, i on ce znati sta ciniti. Osoba o kojoj sam ti pricala koja se operisala od toga je korisnik ovog foruma pod nevenpula, njega kontaktiraj on ti zna vise reci iz prve ruke.
Tablete za bolove ne znam da bas nesto pomazu u tom stanju, vise pomazu ovi koji prekidaju put bola od mozga do nerva kao sto je lyrica, neurontin, zoloft i masa takvih jos specijalnijih za siringom (to sam citala na stranim forumima).
Hajd u zdravlje i ne gubi nadu  ;)
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: kicmenac - Veljača 23, 2011, 23:43:21 poslijepodne
zapelo mi oko za ovo zoloft....
kada su mi preporucili psihijatra,radi moje boli u ledjima...doktor je samo slijegao ramenima,i reko je mogu ti probat dati tabelete...i koliko znam taj zoloft je sertalinum,za ponovno pohranu serotonina,pa me zbunilo ovo sada....
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: senainter - Veljača 24, 2011, 19:10:04 poslijepodne
Zoloft lijeci depresiju koja je u nasem slucajima izazvana fizickim bolom, e sad on i djeluje na neurolosku bol, opet nas slucaj, imas primjer jedne korisnice zaboravila sam joj ime sa foruma, koja kaze hirurg nije za operacije i dali joj zoloft jer je plakala u komadu 4 sata na fizikalnim od muke, pa joj dali zoloft za depresiju, koji joj je ujedno i smanjio bol.
Meni su ga isto preporucivali, al ja necu nista da pijem prije operacije, jedino ako operacije ne uspije i ako dotaknem dno dna od bolova, onda cu da pijem. Meni tablete svake izazivaju inace nuspojave, tipa gadne konstipacije i povracnja jer imam kamenac u zuci.
Dakle zakljucak ako si dotakao dno zivota, pij zoloft, neurontin, lyricu ...etc.  ;D ;D
Naslov: Odg: Siringomijelija - od C3 do TH4
Autor: senainter - Srpanj 10, 2013, 11:59:02 prijepodne
Samo da se javim ovdje jer je izvjesna gospodja pokusala da me dobije na mail, al ja ne mogu odgovoriti jer nesto joj nije u redu sa mailom ili ovim forumom jer u PP nemam njenu poruku.
Pa nek mi se javi na drugi nacin, jer nesto nije u redu sa njenim mailom.