Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Druge dijagnoze

Siringomijelija - od C3 do TH4

(1/3) > >>

lejla.g:
Zdravo,imam 25 godina i dijagnosticirana mi je siringomijelija u porducju od C3 do TH4 kraljezaka,molim vas ako neko moze da mi pomogne da mi objasni tacno o cemu se radi,zabrinuta sam vec danima i hitno mi je potrebna vasa pomoc :)

kokolino:
Hm, relativno ne česta stvar. Laički rečeno "šupljina u kičmenoj moždini" čija veličina i smještaj određuju simptome i liječenje. Uzroci su različiti ,urođeni, nakon traume, nakon nekih bolesti i infekcija,  operacija... Treba izvršiti neuroradiološku obradu po savjetu neurologa i neurokirurga. Možda bude dovoljno samo pratiti stanje koje ne mora napredovati.

senainter:
Ako nemas simptome nikakve nemas se zasto brinuti  ;). Imam i ja to al kazu doktori da se jos nije aktiviralo. Inace zajebana dijagnoza, al ima lijeka operacijom kad dodje do pada osjeta tj. kad ne osjecas toplo i hladno.
Ja inace imam i dvije diskus hernije, skoliozu i taj syrinx, imam 29 godina, zasad me muci samo diskus hernija a nju planiram rjesisti u skorije vrijeme.
Moj savjet NIPOSTO se sekirati dok su simptomi blagi, ili ako nemas nikakvih simptoma.
PS: Moj syrinx na najsirem mjestu  je sirok 2 mm
Pozz

lejla.g:
Sutra idem na RTG vratne kicme pa s nalazom idem kod neurologa,imala sam saobracajnu nezgodu prije2.5 godine i pretpostavljam da je to od toga,takodjer imam i nizak pritisak i losa mi je cirkulacija,TA mi je otprilike 110/70 a cesce mi se desava kad su promjene vremena da bude i 80/50,imam uzasne glavobolje i u posljednih 15-20 dana uzasne bolove u predjelu vrata i ledja,pozdrav i hvala na pomoci:)

lejla.g:
Ne znam da li da spomenem i to da mi je uvijek kontra drugih temperatura u prostoriji,dok je drugima hladno ja boravim u majci kratkih rukava i dok je drugima toplo ja se mrznem kao u sred zime bez obzira koliko je toplo,takodjer mi vrlo cesto trnu ruke a u zadnje vrijeme mi pocinju cesto da trnu i noge i jako sam premorena u zadnje vrijeme i ne mogu dugo da izdrzim u jednom polozaju,bilo da sjedim,lezim ili da radim nesto drugo:vid mi se takodjer povecao za n epinih 3-4 mjeseca s -2,00 n aoba oka n a-2,5 na desnom i -2,75 na lijevom oku,s tim da mi ni ta dioptrija vise ne odgovara,imam cesto i vrtoglavice i strah me u zadnje vrijeme da sjednem za volan i da vozim jer ne znam sta moze da mi se desi ili da mi pozli u toku voznje :(

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju