Pozdrav svima!
evo i ja nova na forumu i očajnički trebam nekakve konkretne informacije/pojašnjenje nalaza MR-a.
Imam 21.god. i od malena mi je dijagnosticirana skolioza, od ove godine me sve više kralježnica počela boljeti pa sam prošla i terapije u toplicama i svakakva naslikavanja i vađenja krvi, na kraju su me konačno poslali na magnetsku od koje nalaz su svi bili nesposobni mi pročitat, tj. prepisivali mi tablete. Nadam se da postoji neko bolje rješenje i da mi netko tu od vas može pomoći. Inače, naručena sam kod dr.Mraka u osmom mjesecu pa ako tko ima iskustva s njim to bi isto dobro došlo
nalaz MR:
Trupovi svih LS kraljezaka su odrzane visine,pocetno deformativno promijenjenih pokrovnih ploha i difuzno promijenjenog signala,najvise u smislu osteohondrotskih i degenerativnih promjena.
Na svim razinama lumbalne kraljeznice nalaze se osteohondrotske promjene i.v.diskova te osteoartrotske promjene malih zglobova.
Na razini L3/L4 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v. diska,uz odrzanu sirinu pripadajucih lat.recesusa.
Na razini L4/L5 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v.diska sa pocetnim suzenjem lat.recesusa,nesto izrazenije desno.
Na razini L5/S1 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v.diska,uz odrzanu sirinu pripadajucih lat.recesusa..
Dijagnoza: M54- bol u ledima (dorzalgija)
pliz pliz help