Autor Tema: Skolioza i MR nalaz  (Posjeta: 13383 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

marebis

• Newbie
  • *
    • Email
Skolioza i MR nalaz
« : Lipanj 22, 2012, 16:19:59 poslijepodne »
Pozdrav svima!
evo i ja nova na forumu i očajnički trebam nekakve konkretne informacije/pojašnjenje nalaza MR-a.
Imam 21.god. i od malena mi je dijagnosticirana skolioza, od ove godine me sve više kralježnica počela boljeti pa sam prošla i terapije u toplicama i svakakva naslikavanja i vađenja krvi, na kraju su me konačno poslali na magnetsku od koje nalaz su svi bili nesposobni mi pročitat, tj. prepisivali mi tablete. Nadam se da postoji neko bolje rješenje i da mi netko tu od vas može pomoći. Inače, naručena sam kod dr.Mraka u osmom mjesecu pa ako tko ima iskustva s njim to bi isto dobro došlo :)

nalaz MR:
Trupovi svih LS kraljezaka su odrzane visine,pocetno deformativno promijenjenih pokrovnih ploha i difuzno promijenjenog signala,najvise u smislu osteohondrotskih i degenerativnih promjena.

Na svim razinama lumbalne kraljeznice nalaze se osteohondrotske promjene i.v.diskova te osteoartrotske promjene malih zglobova.

Na razini L3/L4 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v. diska,uz odrzanu sirinu pripadajucih lat.recesusa.

Na razini L4/L5 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v.diska sa pocetnim suzenjem lat.recesusa,nesto izrazenije desno.

Na razini L5/S1 nalazi se pocetno dorzo-cirkularno izbocenje i.v.diska,uz odrzanu sirinu pripadajucih lat.recesusa..

Dijagnoza: M54- bol u ledima (dorzalgija)

pliz pliz help :)

madagaskar

• Hero Member

senainter

• Sr. Member
    • Email
Odg: Skolioza i MR nalaz
« Odgovori #2 : Lipanj 29, 2012, 21:16:10 poslijepodne »
Koliko ti je stepeni skolioza? Ne boli te skolioza, vec diskovi koji prema ovom nalazu nisu ok. Sretno
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

marebis

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #3 : Lipanj 30, 2012, 21:04:38 poslijepodne »
ma svjesna sam ja da mene skolioza ne boli,makar...ponekad su bolovi ko da me trga na obadvije strane :S na nalazu mi piše:  blaža dekstrokonveksna torakalna skolioza te također dekstrokonveksna lumbosakralna skolioza...
meni je više bed zbog zgolobova jer su mi očito prilično uništeni ili kako bi rekla moja doktorica:imam kralježnicu nekog od 70 godina :S

da li postoji neki način za izliječit sve to a da nije operacija i gomila tableta?

marebis

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #4 : Lipanj 30, 2012, 21:09:23 poslijepodne »
madagaskar: već sam prošla svakakve terapije...nisu pomogle već su bile samo trošenje vremena al možda da probam tu individualnu terapiju..možda bi i pomogla jer sam u toplicama sve radila sa grupom...ah neznam više..htjela bi to izliječit čim prije jer imam takav posao da mi kralježnica jako trpi a trenutno mi taj posao puno znači pa nebi baš da mi se neko sranje desi :S