Tretmani > Fizikalna terapija

Fizijatar ui kući...

(1/2) > >>

Mak:
 Nakon "odrađene terapije" u Vraždinskim toplicama, od liječ.povjerenstva dobio sam još i terapiju u kući - dolazak fizioterapeuta kod mene doma i to 5 tjedana, svaki tjedan 3 x po 5 tretmana: i to: vježbe disanja, vježbe hoda, vježbe balansa i ravnoteže, vježbe jačanja muskulature i vježbe mobilizacije zglobova.
Jučer je fizioterapeutica došla prvi puta i radili smo vježbe sa gumenim rastezljivim trakama ... i to je to. Vrijeme dolaska, upoznavanja samnom i mojom med.dokumentacijom i vježbanjem u trajanju ukupno od cca 1 sat. Fizijatrica kaže da su te vježbe koje su napisane da su sadržane u ovim vježbama sa trakama... Po meni samo vježbanje sa tim trakama trajalo je cca 20-etak minuta, ostalo razgoor.
Ima li tko kakovih iskustva sa takovim načinom izvođenja rehabilitacijske terapije i koja su iskustva, kako bi se znao postaviti da znam kaj se treba raditi i da li jedan vid vježbanja može pokriti sve one šifre koje su predviđene odobrenjem da se izvode . ( neznam, ali tu ne vidim vježbe balansa, vježbe hodanja i ravnoteže kao kako kaže uopće ne radi vježbe mobilizacije zglobova - dakle radi uglavnom sa tim trakama, i to je sve.. )
Kaže da na kraju napravi izvjštaj koji ja  potpsujem da sam zadovoljan i da sam radio sve što mi je bilo propisano,po liječničkom povjerenstvu. A to se meni čini da nije baš tako, već da se što brže kroz samo tu vježbu sa trakama što prije riješi i ide dalje svojim putem.
Zato pitam, jer te sve propisane i odobrene vježba -   tzv. kućna terapija ide na trošak HZZO-a, znači da nije bila prijeko potrebna nebi mi bila ni odobrena po liječničkom povjerenstvu...
Molim, ako ima itko iskustva sa tim načinom rehabilitacije da mi javi svoja iskustva i koja su tu stvarno moja prava.

vrhhy:
Pozdrav Mak,
Igrom slučaja sam u navali shopingiranja (ako si pratio moje ranije postove) kupio i trake za vježbanje.
Jučer su stigle, kao i gomila drugih stvari koje sam kupio, pa ću pola toga morati vratiti jer je žena poludjela kad je to sve vidjela. Sva sreća da sam frisko operiran pa me nije pretukla, no dobio sam druge kazne  :'(    :(
Nisam s trakama nikad vježbao i mislim da još ne smijem jer je prerano,  pa ću pitati u VZ Toplicama kad i što smijem.
Mogu ti poslati fotke sa nekim vjezbama koje su dosle uz trake, tebi bi mogle koristiti.
Od iskustva sa terapijama imam samo sa Fizikalnik u KC, ali bez traka, njih su koristili oni sa operiranim koljenima i stopalima.

ladyanita:
Meni je prošle godine nakon operacije i nakon toplica doktorica ponudila tu opciju terapija kod kuće jer je meni bio problem putovanje na fizikalne. Nisam pristala jer od toga mi se činilo nema baš koristi. Jedino možeš vježbati i Tens....a ostala aparatura koja bi dobro došla? npr.magnet,ultrazvuk,a da ne spominjem bazen. Vježbati mogu i sama doma.
To mi je recimo bolje za skroz nepokretne pacijente....ne znam,možda sam u krivu.

Henrik VIII:
Prvo, ako ima licencu za obavljanje fizooterapeutske djelatnosti onda je to puno. Dr. med, spec. fizijatrije ordinira terapiju, a fizioterapeut je pruža. To što oni pružaju po bolnicama i DZ je srednja žalost, a ovo doma, ma jok! Ja nisam htio da mi ni dolazi patronaža na previjanje rane jer sam imao dve mačke i taman posla da mi se rana inficira od njihovih dlaka, pa je lijepo bila zatvorena dok nije zarasla i dok nije bilo vrijeme za vađenje konaca. Ovo da mi doma dolazi neka nadobudna baba, ne dolazi u obzir. I još da ja potpišem da mi je super, ahahaha!
To sa tim trakama je tak bezveze. Sve ono što si naučio u bolnici i na fizikalnima ranije zbrojiš, zapamtiš i radiš malo po malo, do granice boli. Svatko od njih ima svoju filozofiju i priču; mene su par puta zeznuli dok nisam skužio da je najbolje slušati svoje tijelo. Što se vježbi tiče, sve to više manje saznamo iz vlastitog iskustva. Par puta se zeznemo, kao neki s planckom (prepoznat će se :D ), pa onda par dana kreveta i onda ispočetka.
Od ozbiljne fizikalne terapije su struje i to IFS, galvanska struja, Compex i TENS, zatim magnet tko smije (mi sa metalnim implantantima ne!), lampa, laser, UZV, podvodna masaža. A što se vježbi tiče, meni se plivanje pokazalo najbolja opcija. Ovo ostalo je tek toliko da se naplati nešto HZZO-u!

ladyanita:
Prepoznajem se  :-*

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju