Tretmani > Fizikalna terapija

TENS za kućnu upotrebu

<< < (2/3) > >>

Henrik VIII:
Ima tamo među programima jedna fitness vježba koja je slična COMPEX-u koji daju u toplicama i pomaže za jačanje trbušnih mišića. Meni se trbušnjaci mogu navježbati jedino time, vježbama disanja i plivanjem. Druge metode ne dozvoljavaju šipke.

topalo:
Super, hvala.zvat ću u ponedeljak i naručit.

ddario:
Što se tiče kućnih fizioterapeutskih aparata sam totalni skeptik.Pogotovo sa Top Shopa i navodnog dr.Hoa,ili kako već......steznik da,i to baš kako je objavljeno,max 3 tjedna jer inače dođe do atrofije mišića.Ima puno ponuda na netu steznik za pravilno dtžanje gornjeg djela leđa,čak ih i profi sportaši koriste,ali po mom iskustvu bi rađe koristio plivanje za jačanje svih mišića tjela.Logično..nema velikog otpora,nema silateže i ostalih fizičkih sranja..prošle godine,poslije 3. ESU-a sam imao velikih problema sa torakalnom kralježnicim i scakodnevno plivanje je riješilo problem..

topalo:
Dario slažem se s tobom ali sve u svoje vrijeme. Ja sam 18.04 imala interlaminektomiju pa se desila reekstruzija i 2.5 opet operirana tako da za sada za mene nema ništa od plivanja ni vježbanja. Moja fizioterapeutica kaže da je ovaj aparat ok. Još mi nije ni mjesec dana od druge ovogodišnje operacije, lani sam isto operirana i prerano sam krenula sa aktivnostima pa sam sad tu gdje jesam.

Henrik VIII:
Nisu svi aparati bezveze, ali slažem se za ove iz TopShopa. Zato treba nabavljati medicinski certificirane aparate, koji jesu i skuplji, no zato znaš da nemaš posla sa nečime što je samo za reklamne svrhe. Istina je da steznik dovodi do atrofije mišića, no nekada je, a posebno nakon operacije, potrebno nositi steznik dulje vrijeme dok se ne stabilizira operirani dio. Meni je doktorica u bolnici rekla tri mjeseca post op. da ga mogu skinuti, ali staviti natrag kad idem u šetnju. Iz upotrebe je izašao 7 mj. post op., s time da ipak povremeno služi kad idem na putovanja i trebam sjediti dulje od 2 sata. Nema šanse da mišići to drže jer se napnu i zgrče pa se cijeli "zgrbavim". Ne bih mogao izaći van iz prijevoznog sredstva da ne stavim steznik, plus i jastuček na sjedište.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju