Autor Tema: Varazdinske toplice rehabilitacija  (Posjeta: 48591 )

0 Članova i 5736 Gostiju pregledava ovu temu.

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #72 : Siječanj 17, 2017, 19:31:55 poslijepodne »
Nakon posjete doktoru i dalje sam na 3 terapije kao i do sada, jer nemam išijalnu bol kod stajanja i hodanja, samo kod nekih vježbi u bazenu me zaboli u križima i bol krene prema nozi.
Na trnce i grčeve u stopalu se moram pomiriti, to će mi najvjerojatnije ostati cijeli život kaže doktor.
Nakon pojačane doze Magnezija, grčevi u stopalima i listovima su se smanjili.
Najbolje su mi vježbe u dvorani, a one na trbuhu mi znaju početi izazivati bolove u križima u operiranom području pa znam da moram smanjiti intenzitet.

Bazen 6 je najčišći u srijedu jer se utorkom popodne prazni i čisti no ostale dane je je prihvatljiv tamo negdje do nedjelje, kad ga za vikend i svako popodne pohodi mnoštvo penzionera. U ponedjeljak ujutro se dno jedva vidi, a u utorak ujutro je poprilično prljav.
Svako popodne osim utorka moguće ga je koristiti nakon 15h pa sve do 19h. U 15h već je 30-tak penzionera u njemu i poredani su na hidro masažnim tuševima ili uz zelenu cijev koja dovodi toplu vodu i ne izlaze van barem do 17h, a kako svaki puni sat puštaju na 30 min hidro masažu, 10. min. prije punog sata se treba držati tuševa inače kasnije ne možete doći na red.
Ulazak u prostoriju bazena 6 nakon 15h se previše ne kontrolira i mogu ući i oni koji nemaju karticu za bazen.

Ima i opasnih bakica, jedna je bila pored mene na hidro masaži i primijetio sam da joj je jedna bradavica ispala izvan badića.
Bilo mi ju je žao, pa da joj ne bude neugodno kad skuži, odlučim joj ja priopćiti tu nezgodnu informaciju.
Kad sam joj to oprezno priopćio, rekla mi je da ona tako hoće imati, pritom izvadi i drugu cicu van i kaže mi da je njezin badić "Cico držač".
Neka gleda tko hoće, ili ne, ako mu se ne sviđa. 8)
Ah, mislim si što mi je to trebalo, htio sam pomoći ženici da joj ne bude neugodno, a kad ono meni postalo neugodno, a njoj ništa :-[ :-\

Sva sreća da nisam bio pored nje u bazenu kad je nestalo struje za vrijeme snježne oluje prošli tjedan  :) ;D

Bazen br. 5 u Termama možete isto koristiti dodatno popodne uz doplatu od 10kn, a korištenje je 1h dnevno.

Prijem u Toplice prvo se radi u najstarijem objektu Terme. Ukoliko ste pokretniji, a posebice ako je gužva, poslat će vas u drugi noviji objekt Minervu (koji je dobio po po kipu božice Minerve iskopanom u toplicama, a koji je izložen u zavičajnom muzeju).
Osoblje obje recepcije će vam inicijalno nuditi smještaj u sobu sa doplatom gdje ćete biti sami u sobi, a ovo možete i naknadno uzeti kada vidite kako vam se sviđa soba i cimer koji je već u njoj ili koji će vam naknadno doći.
Ako ste komunikativni i volite društvo, bolja vam je opcija standardni smještaj u sobi za dvoje pa ćete sa cimerom/icom moći redovito razgovarati o svim vašim zdravstvenim problemima koji su vas doveli ovdje, te zajedno se družiti u slobodno vrijeme. Računajte na prilagodbe sustanaru, kompromise oko vremena spavanja, gledanja TV-a, zabave uz kartanje, pivo, vino, rakiju, hrkanja noću i sličnih dogodovština koje vas možda mogu potaknuti da se odmah ili naknadno prebacite na samostalni smještaj uz doplatu.

Sobe na trećem katu su najbolje u Minervi, no i najskuplje jer su to Superior sobe ja bi im dao 3-4 zvjezdice.
Jedine mane u sobi su što ima samo jedna strujna utičnica u čošku sobe pa vam dobro dođe produžni kabel, a i stol je preniski pa je nemoguće noge normalno uvući ispod stola kada se sjedi na stolicama.
Ima i frižider koji je prazan ali stalno radi i ne može se ištekati iz struje, pa untra možete držati svoje stvari, npr. B vitamine (hladne pive  ;) :) ).
Taj kat je kompletno obnovljen no od tada je prošlo već 20 godina, ali to se previše ne primjećuje u sobama, ja bi rekao da su ga obnovili prije 5 god. no djelatnik hotela mi je ispričao cijelu povijest i razloge ovakvog stanja objekata.
Redovito se čiste sobe, prazne koševi, dezinficira soba.
Sve u svemu unatoč starosti objekata, sve je funkcionalno i osoblje se poprilično trudi.

Sobe na 4. katu su isto pristojne, vidi se da je namještaj star, no s obzirom na godine, dobro je očuvan i sve je pristojne čistoće.
Televizori u sobama su malih dimenzija i imaju samo par TV programa.

Hrana u Termama je dosta dobra, neka jela su odlična i pripremljena po domaćim receptima, super su juhe, pileće iznutrice, sarme, no zna dosta biti krumpira čime zagorje obiluje. Osoblje je susretljivo i moguće da će vas i sami ponuditi repetama, posebno ako pohvalite jeloi kuhara, no ako zatražite sami, dobit ćete dodatno hrane.
Za doručak poslužuju proizvode koji nisu iz hrvatske (osim maslaca), no očito je dobavljač bio najjeftiniji, a nadam se da nakon novog zakona o javnoj nabavi će domaći proizvodi biti na stolu u tom restoranu u državnom vlasništvu. Nemojte zakasniti na obrok da ne ostanete gladni, no ako vam se to i desi kao meni danas, nije problem....
Ako se puno pliva, tada vam ova hrana ipak neće biti dostatna, kao i ako zakasnite, pa umjesto odlaska u trgovinu predlažem restoran u prizemlju Minerve pored recepcije koji ima socijalne cijene, Pizza velika 18kn, mala 9kn, Lignje pohane porcija sa pomfrijem 20kn, Čevapi u pljeskavici 13kn, topli sendvič 10kn, variva bez mesa 10, sa mesom do 20kn, sir s vrhnjem 9kn.

Pijem svakodnevno toplu ljekovitu mineralnu vodu, pospješuje bolju probavu i redovitu stolicu. Izvor se nalazi pored kapelice i blizu restorana u Termama u koji ćete se najvjerojatnije ići hraniti.

Ovdje u restoranu se mogu sresti mnogi friško operirani križoboljci ali i oni koji su operirani prošlih godina kojima je HZZO odobrio terapije u toplicama. Mnogi od njih pokušavaju na sve načine produljiti svoj boravak, pa odlaze doktorima koji su mekši i uz isticanje jačih simptoma bolova i to im većinom i uspijeva tako da dobiju 7-14 dana produljenja.
 
U Minervi se utorkom, petkom i subotom od 15h organiziraju posjete Muzeju, obilazak Toplica, odlazak pješice u obilazak Etno kuće uz zanimljivog i komunikativnog animatora što preporučam svima, stvarno ćete saznati mnogo povijesnih činjenica o počecima korištenja ljekovite mineralne vode još od Rimljana, vidjeti mnoge stare predmete, kipove i ploče sa natpisima iz rimskog doma, te u Etno kući OPG Krpeta predmete od prije 50 pa do 200 god, poput gramofona na navijanje koji još i danas radi, prvih radio prijemnika, upotrebnih predmeta naših pradjedova/prabaka, a srdačan domaćin će vas u ovo zimsko doba počastiti kuhanim vinom i veselim osmjehom što ste mu omogućili da vam ispriča povijest svoje 100 godina stare kuće, a možete dobiti i domaće čvarke, sir.
Svakako preporučam da kupite po 15kn domaći ocat od jabuke koji na ekološki način domaćim proizvodi, a isti možete koristiti za salate ali i kao lijek za smanjenje masnoće u krvi ako imate tih problema.

Veliki bazen na -2 katu je najbolje posjetiti ujutro, jer ga popodne, a posebno utorkom i vikendima znade posjetiti puno ljudi i onda se teško pliva. U bazen ulazite tako da očitate barkod kartice za kupanje ako ste si doplatili sobu (ili samo bazen) ili karta koju se dolje može kupiti. Na ulazu se nalaze garderobe sa lijeve strane, ravno je garderoba, pa tuševi i wc.
Prolaskom kroz vodenu barijeru dolazite do velikog prostora sa 3 bazena i tuševima.
Po izlasku iz bazena možete na korištenje dobiti sušilo za kosu, koji meni ne treba :)
Navodno tri ulaska kroz dan je moguće napraviti sa karticom, ja nisam zasad probao više jer mi je to dovoljno :)
Cijena karata su 5kn skuplje za vikend, a cijene su niže 5kn nakon 15h, pa onda opet 5kn nakon 18h, a  bazen radi do 7 do 20h.

Na istoj razini nalazi se i kozmetički salon te frizerski salon.
Tete u frizerskom su vrlo susretljive i komunikativne, cijene su stvarno popularne. Ošišao sam se za 30kn, a isto to bi platio 50% više kod mog redovnog frizera.

U sobama nema WiFi mreže, pa si ili uzmite sa sobom Internet USB stick ili na mobitelu aktivirajte neku od Internet tarifa kod vašeg mobilnog operatera ukoliko ste ovisnik o Internetu kao ja  ;).
Besplatan Internet dostupan je u predsoblju hotela gdje možete sjesti i uživati, kao i u restoranu i baru.
Na svakom katu u svakom kraku hodnika nalazi se i prostor sa nekoliko stolica i malim stolićem pa ovdje možete uživati i odmoriti uz razgovore sa društvom koje ćete sigurno skupiti tijekom boravka.

Nadam se da će ovo detaljnije izvješće nekom pomoći u početnom snalaženju, a budem ga naknadno dopunio.
Ima još nekih tajni, pa ako kome treba još kakva informacija, neka pita na PM :)  ;)
« Zadnja izmjena: Siječanj 18, 2017, 07:24:32 prijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #73 : Siječanj 18, 2017, 07:08:30 prijepodne »
Hahahaa bakica zavodnica...ima takvih dosta. I ja sam imala jednu takvu....sva si je bila seksi  ;D
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #74 : Siječanj 20, 2017, 08:27:51 prijepodne »
Te bakice i idu u toplice samo radi seksa! Znaju da su muškarci tamo očajni, da imaju potrebe, i kak ona kaže "nek gleda kome se sviđa". Uvijek se nađe neki deda koji hoće i može plaziti. A i ti vrhhy, vidiš, nemaš pametnijeg posla nego da gledaš starim babama u sise!  :P ;D ;D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #75 : Siječanj 20, 2017, 17:20:30 poslijepodne »
Henrik  :)
Izgleda da se starije žene pale na mene ili zalazim na kriva mjesta  :) ;D
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #76 : Siječanj 20, 2017, 18:00:02 poslijepodne »
Čuj, toplice jesu mjesta gdje se više motaju bakice. :P Tu i tamo se zaleti neka Anita, ali ostalo su ti Štefe i Jožefine!  ;D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Natali34

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 369
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #77 : Siječanj 20, 2017, 20:03:22 poslijepodne »
 :) :) :) :) :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #78 : Siječanj 20, 2017, 21:46:49 poslijepodne »
Uspio sam pokupiti neku prehladu / virozu. Imaju dobro organizirano dežurstvo, laboratorij.
CRP nije visok, pa nije bakterija i nema antibiotika za mene, već se liječim (mučim) prirodnim lijekovima.
Sorry Bakice, večeras nisam za akciju :)
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #79 : Siječanj 21, 2017, 03:18:25 prijepodne »
Bez obzira što mi kičmenjaci ne spadamo u kronične bolesnike taksativno navedene za cijepljenje protiv gripe, mislim da bi svi to trebali ipak napraviti. Naime, naše bolesti jesu kronične, a oštećenja kičmene moždine nastala kompresijama živaca, radikularnim lezijama i post. operativnim komplikacijama, uz degenerativne promjene koje nemamo samo u kičmama nego i zglobovima, kronične bolove i hrpe lijekova koje uzimamo za doručak, ručak i večeru, mislim da su nam imuniteti nešto slabiji i da teško odgovaramo na zarazne bolesti. Sada je sezona gripe i prehlade, a toplice su bolnica i izvrsna sredina za širenje virusnih respiratornih bolesti. Sad ti je kasno za cijepljenje protiv gripe jer se epidemija razbuktala, ali računaj iduće godine. Učinkovitost je 80%, meni se u zadnjih 10 godina samo jednom dogodila gripa unatoč cijepljenju. S time da cjepivo nije učinkovito za prehlade i razne viroze, tako da treba biti oboružan prirodnim izvorima prevencija i liječenja. Važno je uzimati dosta C vitamina i tekućine, antipiretike za smanjenje temperature samo ako je viša od 39 C, osim ako bolovi u zglobovima i mišićima nisu prejaki. Uglavnom, nekoliko dana ne budeš bakicama "zizeke mejal". :P
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #80 : Siječanj 21, 2017, 15:33:01 poslijepodne »
Ma i ja sam se užasno prehladila u toplicama. Onda je taman bilo zahladilo i nisu još grijali. Par dana nisam ni u bazen ni u dvoranu išla radi temperature. Tam se najlakše prehladiti.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #81 : Siječanj 21, 2017, 17:40:53 poslijepodne »
Pozdrav ekipa...
Evo me na ovoj temi da priupitam za vaša iskustva sa plivanjem u toplicama.
Nama tu u Biokovci ne daju plivati. Kažu još je rano. Možemo samo raditi vježbe, šetati u bazenu i eventualno penzionerski plutati.
Pitam fizioterapeutkinju zašto, kaže da kod leđnog plivanja radimo rotacije trupa koje još nisu dozvoljene u ovoj fazi.
A ja sam pri dolasku ovdje očekivao da ćuu  plivati svaki dan po par km  :(
« Zadnja izmjena: Siječanj 21, 2017, 17:56:55 poslijepodne marginalac »

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #82 : Siječanj 21, 2017, 20:27:45 poslijepodne »
Meni za plivanje nitko konkretno ništa nije rekao niti protiv, niti za, a niti kako smijem plivati.
Ja plivam svim stilovima kombinirano, plivam cca 30-45 min. uz manje stanke jednom do najviše dva puta na dan.
Bio sam na početku osjećao pritisak u križima, kao i kod dužeg hodanja, pa sam to rekao doktorici, pa mi ništa nije rekla u stilu "pa vi ne smijete plivati".
Na početku su me sve bakice prestizale, a sad sam već majstor i mogu im pobjeći :)

Prehladu nije teško uhvatiti u ovo vrijeme, a dodatno lako kad se izađe iz bazena br. 6 gdje je voda jako vruća, cca 57 stupnjeva, pa izađem van u hodnik sa propuhom i eto.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #83 : Siječanj 22, 2017, 10:16:16 prijepodne »
Nakon operacije kičme, najsigurnije je plivati na leđima i meni su uvijek to svi govorili. Ja čak niti ne mogu post. op. više plivati prsno niti kraul jer su implantanti nasred kičme i kako se zbog težine trbuha ona pod vodom malo spusti onda me boli. Leđno je sasvim OK jer je manji pritisak, osiguravamo da kičma pluta više prema površini, a mišići su svi aktivni kad koristimo ruke i noge. Mene ama baš nikad nije bolilo ništa ni zatezalo u bazenu, a fakat sam imao opsežnu operaciju, prema tome, ako te boli u bazenu traži od doktorice (koja si diplomu može gurnuti nekam  ::) ) da ti kaže koji su načini optimalni za plivanje.

@marginalac, kod leđnog plivanja se ne rade nužno rotacije trupa, ako se pliva s obje ruke. Ako ide jedna pa druga naizmjenično onda dolazi do rotacije trupa. 1 km plivanja bi ti bilo previše, ali 2 zamaha rukama te ne bi ubilo. No, problem je u tome što ona govori svima "skupno" a pretpostavlja se da su to ind. vježbe. Tako da ona ide na najsigurniju opciju, svima kaže isto, a to kako kome bude je druga priča. Meni su neke vježbe za starce koma, ali si te fizio misle da mladi moraju izdržati staračke vježbe, što je notorna glupost jer ima staraca koji nisu niti operirani, a na fizikalnoj su!
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2017, 11:31:37 prijepodne Henrik VIII »
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

buhtlica

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 136
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #84 : Siječanj 22, 2017, 14:31:21 poslijepodne »
Meni su rekli da smijem ledjno ili skupa s 2 ruke ili ledjno bez rotacija u trupu..ravnih ledja..malo se treba naviknut i onda je sve ok..naravno sve pazljivo i ne pretjerivat

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #85 : Siječanj 22, 2017, 17:58:02 poslijepodne »
Ma neću ja sad propustit priliku za plivanje u toplom pa kud puklo. Ovde je veliki bazen 28-29 stupnjeva, što mi je super. U splitu je bazen 24-25, dosta hladnije.
Danas je bio prazan bazen...po ure sam guštao sam u miru polako leđno, lagano nogama, obje ruke istovremeno, ali jako mali pokreti, ni ne vadim ruke iz vode.

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #86 : Siječanj 22, 2017, 19:48:46 poslijepodne »
Meni je rečeno samo leđno. Isto s obje ruke. Nisam drukčije plivala nakon operacija...samo leđno.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #87 : Siječanj 22, 2017, 23:45:33 poslijepodne »
@marginalac, možeš plivati i kao nutrija na leđima. Radiš s rukama isto što i s nogama. Dakle, ruke su ti uz tijelo i mičeš lagano samo dlanove, dovoljno da se krećeš, a tijelo ti pluta. Nije previše za jačanje mišića na leđima, ali ipak rade noge, ipak rade nešto i ruke i kondicijski se osjećaš nešto bolje. To je najlakša opcija nakon plutanja.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #88 : Siječanj 30, 2017, 12:14:31 poslijepodne »
Konačno sam jučer došao u kontakt sa mlađom Fizio terapeutkinjom koja je je rekla da preporuča plivanje samo na leđima jer je tu najmanje savijanje kralježnice i opterećenje u donjem dijelu leđa. Sada nažalost meni su to trebali reći na početku, ali eto barem će netko tko će kasnije čitati ovaj post na forumu imati i ovaj službeni odgovor i savjet.
Vikendom su,definitivno najbolje vježbe i u bazenu i u dvorani. Izgleda da tada do izražaja dolaze mlađi zaposlenici koji se nemaju prilike iskazati kroz tjedan, tako da ne propuštajte vježbe vikendom koje su nažalost već od 7h, pa se morate rano ustati :(.
U Toplicama ne očekujte čuda, dočekati će vas nažalost štednja HZZO-a, jer će vam Fizijatri dati samo 3 do max 4 terapije. Također ne očekujte produljenje. Ako produljujete sa Ambulatnim terapijama (koje se lakše dobivaju), tada ćete dobiti više terapija nego kad ste ovdje smješteni ali ćete putovati što baš nije najbolje za vašu kralježnicu.

Ja i dalje osjećam bol na mjestu operacije kad radim vježbe na trbuhu.
Zanima me da li su i drugi forumaši ovo osjetili ili nije bilo nikakvih bolova?
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

marginalac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 86
    • Profil
    • Email
Odg: Varazdinske toplice rehabilitacija
« Odgovori #89 : Siječanj 30, 2017, 12:37:59 poslijepodne »
Mi smo vrhhy u dva tjedna razlike operirani pa evo ja u svakoj vježbi mogu osjetiti bol  ;D
I na trbuhu i na leđima, uvijek idem do granice boli. A bol je raštrkana na nekoliko mjesta... živac u nozi boli ako je podižem ispruženu, na mjestu oper. boli kad vježbam na trbuhu ili kad na leđima ležim i privlačim obje noge sebi, stražnjica boli blago dok ležim ili šetam itd.
Što se tiče plivanja, meni ga u Makarskoj ne preporučuju uopće, ali ja plivam svaki dan po 20-30 min, samo leđno i dosta polako, to je nekih 300-400 m. Rukama zamah ide istovremeno da nema rotacije trupa. Nogama normalno zamahujem gore-dolje jer je i jedna vježba takva pa sam zaključio da to smijem. I trbušni mišići napeti da se leđa ne uvijaju.
« Zadnja izmjena: Siječanj 30, 2017, 12:46:27 poslijepodne marginalac »

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre