Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

Opako zeza gornji dio

(1/2) > >>

ladyanita:
Da ne bi kojim slučajem sve bilo super :-[ meni se svakodnevno javljaju bolovi u gornjem dijelu, između lopatica. Po mojem bi to bio grudni dio,ne vjerujem da je vratni. I baš onako gadno boli kao da bi trebalo neko opako rastezanje tog dijela.
Mislila sam da je zadnji Emng pokazao neke nepravilnosti u torakalnom dijelu,ali nije. Emng nalaz upućuje na kroničnu radikularnu leziju blažeg do umjerenog stupnja C8(Th 1)lijevo i blažeg stupnja C6/C7 obostrano. To je bio nalaz nakon prve operacije. Samo sam jednom prije točno godinu dana imala bolove u gornjem dijelu kralježnice. Već sam napisala negdje prije tri tjedna da nešto zeza,ali ovo je svaki dan sad sve gore.

Sad mi samo hoda po glavi rečenica od fizijazrice iz toplica : Nemojte se čuditi ako vas sad počne zezati i gornji dio kralježnice :P i evo ti ga sad,a prošla su tek dva mjeseca odkako je to doktorica rekla.

Jako me sad to brine,jedino znam da kad izađem iz bazena da se bolovi smire,ali nakon dva sata opet su tu.
Šta mi je za činiti??  :'(

Kreso B:
Ako mene pitaš malo odmorit gornji dio, maknit kusin, ne gledat TV iz kreveta...gledam po sebi previše pazim taj donji dio, pa krivim vrat dok ležim, gornji dio ledja opcenito...iskreno mjeru jos nisam našao   :-\

ljiljana252:
Hej Anita fizijatrica ti je u pravu.Osim toga kad pogledaš realno nakon operacija se statika mjenja,pa ostali djelovi trpe tamo gdje su najslabiji...Ako si još na fiz.probaj zamolit da ti to pogledaju ili ako češ na kontrolu kod fizijatra...u svakom slučaju probaj više odmarat,ako te uz leđa bole ruke onda je vratna kralježnica.ako su samo "leđa" onda tamo sad nešto neštima,a može bit da je sve ok.da si samo trebaš priuštit dobru masažu 8),ili par vježbica ubacit za gornji dio...ja si radim vježbe za vratnu svako jutro,i razgibavam vrat i ruke jer bole odvratno i pomogne ;) ;)

ladyanita:
Ruke su ok,mada me ono prošle godine jedan jedini dan bolhela ruka. Ovo je sad točno mrvicu više kak je kopča grudnjaka. Idem zadnji dan fizikalnih na kontrolu,a i kod Lom moram pa joj budem napomenula i sigurno me bude polala na Rtg. Ovo mi se baš i ne čini da je prolazno.

daxdax:
Možda previše forsiraš,ljudi dragi pa dajte usporite malo.Čemu toliko vježbanje pa toliko niti zdravi ne vježbaju  :P
ja mislim da bi za ljude sa ozbiljnim problemima sa kičmom 1-2 tjedno vježba bila optimalna.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju