Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

Problem sa torakalnom kraljeznicom

(1/2) > >>

debelman:
Pozdrav,

Imam problema za kraljeznicom unazad godinu dana. Trnjenje ruku i nogu, zakacenost ledja, lagane vrtoglavice, ruku mi se oduzme na nekoliko sekundi kada spavam, itd. Do sada napravio 25 terapija sto privatno sto preko zdravstva. Laganih pomaka na bolje jedva da ima.

EMNG nalaz:
Blaža neuralna lezija u misicima stopala (vise lijevog), te u misicima lista, te lijevoj nadlaktici. Miopatkog uzorka se ne nalazi. Brzina motorne i osjetne provodljivosti, kao i amplitude M i neuralnih potencijala urednih parametara, nema naznaka perifirnih lezija. EMNG odgovara blazoj radikulopatiji (L5) S1 obostrano, više lijevo te C6 (C5) lijevo.
Nalaz ne objasnjava odstupanja u neuroloskom statusu.
Klinicki: facilitirani MTR, oba PAT u prosirene r. zone, desno Ahilov subklonus, lijevo Ahilov klonus.

MR C kraljzenice:
Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz podrucje cervikalno spinalnog kanala, vidi se uredna visina, oblik i struktura prikazanih trupova kraljzeka. Izravnanje fizioloske lordoze. Prikazana cervikalna medula fizioloskog je intenziteta signala. Odnosi u kraniocervikalnom prijelazu su fizioloski. Ne vidi se znakova kompromitacije sirine cervikalnog spinalnog kanala (hernije diska, odnosno spodilofitoze).

MR Th kraljeznice
Kostani vertebralni kanal je primjerene sirine. Vidljiva je S skolioza: sinistrokonveskna u podrucju cervikotorakalnog prijelaza, a dekstrokonveksa u donjem dijelu. Medula spinalis je prikazana od razine TH 1 kraljeska, urednih je osobina.Svi prikazani i.v prostori su primjerne sirine, fizoloskog signala i.v diska. U razinama Th1-Th2. Th2-Th3, te Th3-.Th4 vide se plici dozokonveskni bulginzi i.v. diskova uz diskretnu redukciju prednjeg subarahnoidalnog protora, ali bez znakova kompresije intraspinalnih sturkura. U razini Th6- Th7 kraljeska prikaze se plica lijevostrana mediolaterlna protruzija i.v. diska sa redukcijom lijevog laterlanog recesusa, uz naznacen kontakt sa lijevom stranom ventralne medularne konture, te vjerojatno u manjoj mjeri i sa radiksima lijevo. Dostupne kostane i paravertebralne strukture su bez patomorfoloskih promjena.

ladyanita:
Dragi Debelman! Čitam tvoje nalaze već drugi put danas i ne mogu naći nešto jako strašno,ali tako je i kod mene. Nalaz od MR-e nije kao nešto strašno,ali užasno boli.
Ne sjećam se da li si ti bio na pregledu kod neurokirurga?!
Pa ako nisi,onda svakako odi!!

debelman:
Daleko sam ja od neurokirurga, ja povremno zaigram nogemet, normalno hodam, ali imam odredjene smetnje. Nije to neka prevelika bol (dosad nijednu tabletu nisam za bolove nisam popio). Volio bi biti opet onaj stari iako je to tesko ocekivat. Meni se cini da jednio ovaj th6-th7 radi problema jer tu najveću zakocenost osjecam.

ladyanita:
Očito da.
Onda samo jačaj mišiće i povremeno fizikalne i sretno  :)

Henrik VIII:
Nije tak strašno, ali ima potencijal da bude strašnije od Th1-Th5, a za ovu pliću ekstruziju možda ne bi bilo loše vidjeti neurokirurga. Inače, MR može pokazati bolje stanje nego što ono izgleda kad nas se "otvori", tako mi reče neuro da je imao pacijenta sa sasvim normalnom MR, a da je iznutra zapravo bila katastrofa. Ako jako boli, ne boli bezveze.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju