Da, op je bila prije 9 mjeseci, nakon 3 mjeseca od op, stanje nakon stražnje spondilodeze th7-th9-- kifoza u sredini th8, izvlačenje jednog od proksimalnih vijaka u th7. Od ostalih dg koje su se posljedično pojavljivale- Sy. C et Th-L chr; Sy. CB lat. sin, Sy canalis carpalis lat. sin. susp. Kralježak je po nalazima specijalista saniran tek prije mjesec dana. Liječnici su mišljenja da bi vađenje alenteze u ovom trenutku u znatnoj mjeri povećalo gibus. Na žalost sve slike su u bolničkom arhivu.
Iz statusa vidljiva naglašenija torakalna kifoza, smanjena C i L lordoza. Kretnje u C dijelu terminalno reducirane. Fizikalnu terapiju provodim ambulantno. Vježbam svakodnevno.
Ono što mene konstantno pati je ta pojasasta bolnost cijelog trupa, širine dlana, bukvalno mi je teško nositi ramena i glavu, i problemi s disanjem ( kratak dah, a pri dubljem udisaju bolnost), a kako dan odmiče to je moja pogurenost izražajnija.
Ono što sam ja primjetila da su mišljenja kirurga i fizijatara često bitno različita, a mi pacijenti ovisimo i o jednima i drugima.
Ja sma vrlo sretna osoba, jer relativno dobro funkcioniram, izbjegavam kritične situacije, kao i pijenje analgetika, samo mi se čini da polako gubim zdravu pamet.