Pozdrav svima,imam 28g
U velikom sam SOSu vec 8g,tad sam vukao teret i dobio ozljedu za koju dijagnozu zahvaljujuci losem RH zdravstvu nikad nisam dobio.
Ali zahvaljujuci sve vise clanaka na netu(uglavnom engleskim) mislim da sam napokon nasao uzrok i da postoji operacijsko rjesenje.
Samo sto sam zahvaljujuci toj ozljedi jos navukao 5 ili 6 (vise ne brojim) hernija diska
, ali eto za te stvari nase zdravstvu zna pa imam uredne dijagnoze i MRI,te zasad nema potrebe za operacijom,ali u buducnosti ce biti,nazalost.
Ali to je manji problem jer hernija boli neopisivo manje od ovog sto mene boli jer je to uglavnom tupa bol a ovo ostra kao da noz reze.
Ali da mi prestanu diskovi serijski pucati moram prvo uklonit uzroka to je ovo-
Costovertebral Joint SyndromeUglavnom radi se o ligamentima koji spajaju rebra i torakalnu kraljeznicu a koje sam gadno ostetio vukuci teret i praveci torzijski pokret i uz to sto sam imao skoliozu i kifozu..
Milijun fizioterapija(UZ,elektro,laser) ali bol nikad nije u potpunosti prestala.Da ironija bude veca nakon godina mucenja po raznim privatnicima i drzavnim fizioterapetima nakon sto mi je jos jedan disk pukao zbog atrofije misica i loseg oslanjanja (sto se desilo zbog toga jer sa desnom stranom nemogu se jace naprezati pa prebacujem tezinu na lijevu) prije dvije godine sam jednostavno prekinuo sa vjezbanjem i terapijama i samo mirovao i onda mi je bilo najbolje.Ali evo prije par dana zbog samo par polusklekova opet mi se sve vratilo.
Sad sam nasao na netu da se to moze rijesiti operacijom tako da se ukloni dio rebra koji je kod kraljeznice.Sad mislim da to kod nas se nikad ne izvodi
a i nasi neurokirurzi su potplaceni i u guzvi i rade zastarjelim metodama.Jer kad sam jednom u vezi hernije pitao ako dode do operacije dali se moze kroz trbuh jer se tada manje osteti tkivo neurokirurg se samo nasmijao i rekao da to izvode samo ponekad.
Sad me zanimaju klinike u inozemstvu Austrija,Svicarska,ako ima sa HR lijecnicima koji sluze za pacijente EX-YU koji dolaze,zbog sporazumijevanja(neznam njemacki nego engleski)
Uglavnom treba mi neka dobra privatna klinika u inozemstvu koju sam napokon u mogucnosti platiti
Unaprijed zahvaljujem