Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

Trebam preporuku - Costovertebral Joint Syndrome

(1/14) > >>

colateral:
 Pozdrav svima,imam 28g
U velikom sam SOSu vec 8g,tad sam vukao teret i dobio ozljedu za koju dijagnozu zahvaljujuci losem RH zdravstvu nikad nisam dobio.
Ali zahvaljujuci sve vise clanaka na netu(uglavnom engleskim) mislim da sam napokon nasao uzrok i da postoji operacijsko rjesenje.
Samo sto sam zahvaljujuci toj ozljedi jos navukao 5 ili 6 (vise ne brojim) hernija diska :-[, ali eto za te stvari nase zdravstvu zna pa imam uredne dijagnoze i MRI,te zasad nema potrebe za operacijom,ali u buducnosti ce biti,nazalost.
Ali to je manji problem jer hernija boli neopisivo manje od ovog sto mene boli jer je to uglavnom tupa bol a ovo ostra kao da noz reze.

Ali da mi prestanu diskovi serijski pucati moram prvo uklonit uzroka to je ovo-Costovertebral Joint Syndrome
Uglavnom radi se o ligamentima koji spajaju rebra i torakalnu kraljeznicu a koje sam gadno ostetio vukuci teret i praveci torzijski pokret i uz to sto sam imao skoliozu i kifozu..
Milijun fizioterapija(UZ,elektro,laser) ali bol nikad nije u potpunosti prestala.Da ironija bude veca nakon godina mucenja po raznim privatnicima i drzavnim fizioterapetima nakon sto mi je jos jedan disk pukao zbog atrofije misica i loseg oslanjanja (sto se desilo zbog toga jer sa desnom stranom nemogu se jace naprezati pa prebacujem tezinu na lijevu) prije dvije godine sam jednostavno prekinuo sa vjezbanjem i terapijama i samo mirovao i onda mi je bilo najbolje.Ali evo prije par dana zbog samo par polusklekova opet mi se sve vratilo.

Sad sam nasao na netu da se to moze rijesiti operacijom tako da se ukloni dio rebra koji je kod kraljeznice.Sad mislim da to kod nas se nikad ne izvodi
a i nasi neurokirurzi su potplaceni i u guzvi i rade zastarjelim metodama.Jer kad sam jednom u vezi hernije pitao ako dode do operacije dali se moze kroz trbuh jer se tada manje osteti tkivo neurokirurg se samo nasmijao i rekao da to izvode samo ponekad.

Sad me zanimaju klinike u inozemstvu Austrija,Svicarska,ako ima  sa HR lijecnicima koji sluze za pacijente EX-YU koji dolaze,zbog sporazumijevanja(neznam njemacki nego engleski)
Uglavnom treba mi neka dobra privatna klinika u inozemstvu koju sam napokon u mogucnosti platiti
Unaprijed zahvaljujem :(

GSM:
Mislim da bi ti forumski Neurokirurg mogao pomoci, barem savjetom i vise informacija o tome.

Strpi se dok dodje...

Sretno.

colateral:
16. Costovertebral Joint Syndrome

Costovertebral joint syndrome is fairly common and has to do with the rib spine junction. There are a lot of little ligaments in there and a couple of joints. Twisting injuries or blows to the chest can sometimes result in damage to the joint. The rib actually becomes unstable and wobbles back and forth and irritates the nerve root which is running right under it. Symptoms may be from a spur on the rib head which pokes in the nerve root. It is a very difficult area to visualize on imaging and so frequently you just rely on injections. If the patient does not get better with exercises and injections and we block them several times and it is always the same site that makes them temporarily better, we will occasionally operate. Now that we can perform the operation through tiny incisions using a thoracoscope there is less down side to the operation The classic operation is removing the end of the rib which is called a costotransversectomy.

    Q: What are the classic symptoms?

    The classic findings are pain at the joint where the rib comes into the spine. The pain is increased by rotation of the thoracic spine. That is what it does. The thoracic spine rotates.

GSM:
Da, probao sam malo surfati pa naletio na isto to.

Prosurfao sam 3 foruma o kraljeznici (Engleska) i na nijednom se ne spominje to (a forumi su relativno veliki) tako da je ocito to stanje dosta rijetko i cudno...

colateral:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seDa, probao sam malo surfati pa naletio na isto to.

Prosurfao sam 3 foruma o kraljeznici (Engleska) i na nijednom se ne spominje to (a forumi su relativno veliki) tako da je ocito to stanje dosta rijetko i cudno...

--- Kraj citata ---
Sreo sam jednog poznanika prije par tjedana i nesto su vukli i svi pustili teret koji je potom samo opteretio njega i njemu se desilo da su dva rebra napukla.Par tjedan mirovaO i proslo.Meni je bila obrnuta situacija jer sam teret vukao ali svejedno mislim da se desilo da su stradali ligamenti jer su na tom mjestu zbog kifoze bila jako tvrda leÐa tj muskulatura,stalno napeta.Tako da se vise slucajeva desi da rebra napuknu kod zdravih osoba.
Mislim da je mnogo lakse i uvijek bi odabrao lom ili jos bolje ako kost napukne nego da ligamenti stradaju.Mnogo lakse i jednostavnije se zalijeci i doktori se kuze u to dok je stvar s ligamentima vise za specijalizirane strucnjake koji se bave klasnim sportasima.
Uglavnom jako sam frustriran kroz sve ove godine jer svaki lijecnik pogleda dal je discus hernia dal trnu prsa i ako nije onda ti dade kremu i ibuprofen.
Bilo bi dobro kad bi bol mogao prenijeti na lijecnika pa da se uvjeri u strahotu iste al se to nemoze

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju