Tretmani > Injekcije i druge medicinske metode

Injekcije, blokade, infiltracije... -- što ako lijekovi ne pomažu

<< < (3/3)

kokolino:
Poliklinika Lumbago otvorena nedavno u centru Zg. Liječnički tim kirurga koji su ranije radili u Draškovićevoj educirani u USA i EU. Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
NIje mi poznato imaju li za išta potpisano ugovor s HZZO.Cijenik je na webu. Ljudi sve češće jako negoduju na plaćanje a vjerujte mi sve manje i manje imaju novaca, osim onih 200-300 koji su uglavnom orjentirani na sjeverni dio RH a to nije cijela Hrvatska.
Pitanje za neurokirurga. Radite li i vi ove intervencije u vašoj ustanovi na uputnicu? Naime bolesnici do sada upućeni u vašu ustanovu ,a bilo ih je dosta, vratili su se ili sa operacijom ili savjetom da vježbaju i dođu ako im se pogorša. Ove intervencije nisu im rađene.

GSM:
Nista ne ide preko HZZO.

Nisam Neurokirurg, ali tko zna hoce li on ovo vidjeti pa cu ti ja odgovoriti.
One nabrojane dijagnosticke intervencije se rade u bolnici, dok se od terapijskih intervencija, koliko ja znam, radi samo interspinozni implatant Coflex i ESI.

kokolino:
GSM, što ste po zanimanju?

nada:
Zanima me da li netko pije antidepresive, ali zbog smanjenja boli.
Operirana sam dva puta i od tada kako vrijeme odmiče boli me sve. Ono, osjećaj da mi se kosti raspadaju. Od tog lumbalnog dijela do vratne kraljež. pa koljena itd.. mislim..više ništa i ne mislim..
Fizijatrica mi je preporučila da idem psihijatru i da možda počnem uzimati antidepresive, da ću se osjećati bolje i da će me manje boljeti.
Bila kod psihijatrice i ona mi je dala nekakvu kombinaciju, amyzol - jednu uvečer.. e sad ove druge neznam kako se zovu za preko dana.. jednu ujutro i pola u podne.
Pila ja to nekih 4 dana i više nisam mogla. Osjećam se mrtvom.. Sad opet nakon 4 mj. dolazim na ideju da ipak budem uporna i pijem..
Ako neko ima takvih iskustava pa da mi odgovori.
(inače sam na zaldiaru već 8 godina..na uši mi izlazi)

Henrik VIII:
Ma jok, meni ponuđeno isto, ali kako godinama radim u području zaštite prava duševnih bolesnika onda mi je jako poznato kako to funkcionira u psihijatriji. A da ne govorim o zloupotrebama. Ništa od toga, postoje i ambulante za liječenje boli u kojima anesteziolozi odrede terapiju. Meni pomaže 100-200 mg Tramala sa sporootpuštajućim djelovanjem za bolove u cijeloj kralježnici: odluka oko tog liječenja nije bila laka jer je tramadol adiktivan, ali s druge strane, bolesti su kronične, inoperabilne i samo može biti lošije (operabilne će postati kod ekstruzija diskova ili u slučaju kompresijske frakture kralješka), a do tada intenzivna fizikalna terapija i liječenje boli za održavanje kvalitete života u skladu sa godinama. I moram reći, godinu dana sam se užasno mučio sa jakim bolovima u cijeloj kralježnici, zdjelici i obje noge; razmišljao sam i da se bacim pod tramvaj i skočim kroz prozor. Nakon što mi je propisan Tramal, već nakon 100 mg gotovo 100% boli je otklonjeno, s time da moram dodati Brufen 600 tijekom dana, ali mi efektivna doza djeluje 20 sati. Tako da većinu vremena uzimam samo po jedan sa Brufenom, ali ne pijem više sedativni Normabel i čim su bolovi reducirani, naravno da je prestala depresija. Da sam otišao psihijatru, još bi rekao da sve izmišljam uzimajući u obzir moju obiteljsku anamnezu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju