Ma jok, meni ponuđeno isto, ali kako godinama radim u području zaštite prava duševnih bolesnika onda mi je jako poznato kako to funkcionira u psihijatriji. A da ne govorim o zloupotrebama. Ništa od toga, postoje i ambulante za liječenje boli u kojima anesteziolozi odrede terapiju. Meni pomaže 100-200 mg Tramala sa sporootpuštajućim djelovanjem za bolove u cijeloj kralježnici: odluka oko tog liječenja nije bila laka jer je tramadol adiktivan, ali s druge strane, bolesti su kronične, inoperabilne i samo može biti lošije (operabilne će postati kod ekstruzija diskova ili u slučaju kompresijske frakture kralješka), a do tada intenzivna fizikalna terapija i liječenje boli za održavanje kvalitete života u skladu sa godinama. I moram reći, godinu dana sam se užasno mučio sa jakim bolovima u cijeloj kralježnici, zdjelici i obje noge; razmišljao sam i da se bacim pod tramvaj i skočim kroz prozor. Nakon što mi je propisan Tramal, već nakon 100 mg gotovo 100% boli je otklonjeno, s time da moram dodati Brufen 600 tijekom dana, ali mi efektivna doza djeluje 20 sati. Tako da većinu vremena uzimam samo po jedan sa Brufenom, ali ne pijem više sedativni Normabel i čim su bolovi reducirani, naravno da je prestala depresija. Da sam otišao psihijatru, još bi rekao da sve izmišljam uzimajući u obzir moju obiteljsku anamnezu.