Zabavni dio foruma > Internet i računala

Novi Google: Brži, točniji i bolji

(1/1)

trucker:
Borba među softverskim kompanijama iz dana u dan je sve jača. Nakon što je Microsoft prije nekoliko mjeseci predstavio svoj pretraživač Bing koji je trebao revolucionirati način na koji se rezultati pretraživanja prezentiraju korisnicima.

BBC javlja da se i Google odlučio na razvoj nove generacije pretraživača. Iako je još uvijek u fazi razvoja, programeri su mu nadjenuli ime Caffeine. Uvjereni su da će on biti novi korak u "poboljšavanju brzine i točnosti u internetskom pretraživanju".

Novi Googleov pretraživač trebao bi zamijeniti trenutni, nakon što budu obavljena sva testiranja.

Iako je Microsoft svoj Bing predstavio javnosti uz mnogo pompe, poznavatelji situacije tvrde da će Googleov pretraživač ipak pobrati veću slavu i uz manje reklame.

Naime, Google još uvijek drži primat među internetskim pretraživačima, pa stručnjaci smatraju da će korisnici sami usmenom predajom proširiti vijest o kvaliteti novog Googleovog pretraživača.

Prema prvim testiranjima brzina pretraživanja na Caffeineu je udvostručena u odnosu na trenutnu brzinu na Googleu. Također, Caffeine se više bazina na pretraživanju ključnih riječi, što ukazuje na korištenje drugačijeg algoritma. Pretraživanje je prebačeno u stvarno vrijeme, a posebna je pozornost posvećena većoj točnosti u pretraživanju.

Sve u svemu, korisnici će sa Caffeineom moći još bolje i još brže pretraživati internet.

GSM:
Bio sam neki dan na testnoj verziji tog pretrazivaca, nisam primjetio neke extra pomake. Nadam se da sam u krivu :)

glagen:
novo od gugla

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

GSM:
Hehe da, vidio sam to neki dan u novinama. Upravo mi to treba :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju