Imam jedan problem i tražim neko riješenje ovim putem....
"Pacijent" se zove "HP dv6 pavilion" laptop, odnosno moj najbolji prijatelj trenutno sa tvorničkom Vistom gore
Jučer mi je iz čista mira nestala particija sa svim podacima, a sistemska je uredno ostala gore, kao i mala tvornička za "recovery"
Probao sam sa svim mogućim alatima i savjetima sa foruma da ju nekak povratim nazad, međutim bez uspjeha...
Pokrenuo sam Hiren Boot CD da probam nešto sa tim recovery toolsima napraviti, međutim nijedan program nisam mogao startati jer me tražio neke drivere za CDROM i to pod samim "butanjem" i preporučio mi da odem nešto odraditi u Bios. U njegovom tvorničkom Biosu H2O nema te opcije za emulaciju drajvova i ništa ja exit without changes i krenem opet rebootat komp, kad mi javi da fali neki bootmngr.exe i da ne može dići windowse, opet iz čista mira....
Polako mi živci rade...
Pošto ne funkcionira Hiren, ne mogu više dići windowse, nemam drugu opciju nego u ubaciti windows Vista Cd unutra da pokrenem novu instalaciju. I to sam napravio...zasada sam ih instalirao i moro sam ići na posao, samo sam provjerio preko disk managementa šta je sa particijom i onda je još uvijek tamo ali je nevidljiva preko my computera ali se prek disk managementa nešto vidi, samo se ne može s njom ništa raditi jer javlja neke greške....
E, da još je najveća egzotika što kad sam ponovno instalirao Vistu nije mi prihvaćao originalni serijski broj sa naljepnice
nego sam ga instalirao bez broja....sad sam na poslu, moram raditi pa ću podsvjesno smišljati što dalje...
Uglavnom neki cilj mi je doći do Partition magica preko Hiren Boot CD-a i dalje bih nešto napravio, particija je imala neke podatke, ali ništa strašno što se ne može preživjeti bez toga...mada bih volio prvenstveno to povratiti.
Eto ekipa ako ima netko neku pametnu što raditi slobodno neka se obrati....