Ma trebalo bi obrisati sve stranice koji ne pišu o minimalno invazivnim zahvatima
Evo jedne skica klasičnog krivljenja tijela usljed isčašenja atlasa. Tipičan primjer gdje rame pada krivi se kičma i zdjelica usljed koje je jedna noga kraća.
Najlakše je uočiti kraću jednu nogu ( većinom desna) usljed krivljenja zdjelice. Možete to sami uz pomoć nekoga izmjeriti kada ležite.
Ako se netko prepozna ovako zakrivljen rješenje je jednostavno namještanjem atlasa..
A evo jedan ekstreman primjer kod mog rođaka koji je prije četri mjeseca imao operaciju vratne kralježnice radi preloma kralježaka.
Fiksirani (fuzija) su mu C5, C6 i C7, dva diska izvađena, operacija uspjela.
Nemogučnost pokretanja vrata, bolovi i krivljenje tijela su usljedili.
Mnogobrojne fizikalne terapije uz (naravno) čuđenje doktora su samo pogoršavale stvar.
Slan je na CT mozga
Ponukan svojim iskustvom kao i istraživanjem bolesti kralježnice prepoznao sam problem i uz kratko nagovaranje odveo sam ga kod Atlas profesora koji mu je namjestio atlas i riješio problem sa kojim bi ko zna koliko obilazio liječnike da ja nisam imao iskustvo.
Naravno doktori nisu ni pogledali niti obračaju pozornost na prvi i najvažniji kralježak koji kao prva cigla kada se zida ako nije na mjestu sve ostalo ide
ukrivo.
Devet dana plivanja, i vježbi na pilates lopti tijelo mu se potpuno ispravilo a o bolovima ni traga. Glavu sada okreće 180 stepeni, presretan i zahvalan što je vraćen u život.
Zanimljivo je da su mu na fizikalnim terapijama govorili da glavu ne može okretati radi fiksiranja kralježaka. Izgovor ili ne znanje da se glava vrti između "atlasa" i "axis-a" tj između prvog i drugog (C1 i C2) kralješka.
Dakle fotografija od prije devet dana kada je urađeno namještanje atlasa i danas (žao mi što nisam slikao i profil gdje su isto vidljive nevjerojatne razlike):
Pitam se šta bi mu rekao forumski neuro da sam ga doveo njemu ovako iskrivljenog
. Vjerojatno reoperaciju
, smješno je i žalosno šta mnogi ljudi prolaze bez ikakve potrebe.
Ako netko ne povjeruje u ovo ja neću reći da je glup): ali sam siguran da će ga potaknuti na razmišljanje o ovoj veličanstvenoj metodi.