Tretmani > Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama

Bolovi nakon operacije hernije diska

(1/7) > >>

Siniša27:
Evo na žalost moram reći da nakon dužeg vremena koje mi je trebalo da se odlučim na operaciju hernije diska l2l3, napokon sam se nakon cca 10 mjeseci odlučio za operaciju. Operiran sam prije 14 dana. Operacija je prošla odlično i treći dan sam otpušten doma. Nakon 10 dana mirovanja doma, odnosno minimalnog kretanja ( samo po stanu ), odlučio sam malo probati prošetati da vidim kakva je situacija, jer je bol prije operacije bila najprisutnija dok hodam ili duže stojim u mjestu. Nakon hodanja od cca 100 metara bol je polako počinjala identično kao i prije operacije. Mislio sam da je to reakcija jer nisam hodao, međutim svakim metrom daljnjeg hodanja, bol se pojačavala. Ista situacija se ponavlja i sutradan i prekosutra.
Znači li to da moram ponovo na operaciju ili što? 
Molim vas pomoć!

Natali34:
Rano je to jos za reci.... Svaki veci napor hodanje, vjezbanje izaziva bol sve dok se zivac ne oporavi... Proslo ti je tek 14 dana proslo probaj svaki tjedan povecavati minutazu... Neki dan sam stavila post koliko se smije hodati dnevno poslije operacije.
Samo polako treba vremena.....

ladyanita:
Podigla sam danas Palexsiu...ništa strašno,malo su mo nekakvi crni balončići bili pred očima i suha usta. Bolove je smanjila donekle,ali nebih znala reći točno sad od prve tablete. Sad navečer ide druga,pa bi konačne rezultate mogla znati sutra. Hahahaa, ali sam gužvu napravila u ljekarni...komplicirano kao da oružje kupujem.

Henrik VIII:
Tako je kako je rekla Natali. To sa operacijom kičme ne ide preko noći. Sumnjam da je preko noći bolje i sa bilo čime drugim, jer je to tkivo i treba vremena da zaraste, namjesti se i stabilizira. Za poslijeoperativni oporavak je iznimno bitno da bude polagan i bez napora da ne bismo sami izazvali pogoršanje ili neuspjeh operacije. Sada treba sve malo po malo, s time da dulje stajanje treba uvijek izbjegavati jer je to nešto što izazove bolove začas.

topalo:
Siniša , ako te boli ponovo u živcima u stražnjici i nogama kao i prije operacije to baš i nije normalno. Pri operaciji bi trebao bit oslobođen živac i ti bolovi bi trebali poslje operacije nestat , mogu eventualno neki lagani bolovi u živcima tipa pečenje i trnjenje ostat ali nesmije bit identični bolovi kao prije operacije. Ja kad sam se lani probudila i kad su me stavili na noge , užasni bolovi na mjestu operacije ali živci u nogama i stražnjici koji su bolili prije operacije kao da te boli nikad nije ni bilo.ove godine drugi segment i nakon prvi operacije bol identična , otpustili su me iz bolnice kao to je normalno. Nakon par dana nazvala sam svog neura i dao mi je medrol jer da je možda upala a kad ni to nije pomoglo vratio me u bolnicu , napravio noviMR i bila je reekstruzija i Ponovna operacija. Nakon druge operacije ta bol je nestala a ostala je bol kroz neke živce bočno niz nogu. Zato ako ti je bol ista ili se još i pojačava nazovi svog neurokirurga i posavjetuj se s njim.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju