Autor Tema: Kokolina  (Posjeta: 49195 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: Kokolina
« Odgovori #18 : Listopada 04, 2008, 16:59:31 poslijepodne »
Nema na čemu. Ugodan i koristan boravak u banjama. Napiši nam u kojima si bio i što si sve imao od terapija. Ako su banje dobre imaju i svog iskusnog reumatologa pa malo pronjuškaj po pitanju spondilartropatije. Sretno.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #19 : Listopada 05, 2008, 15:08:57 poslijepodne »
Ok.

Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #20 : Listopada 23, 2008, 19:54:15 poslijepodne »
Kokolino, prvo lijep pozdrav.
Danas sam se vratio iz banja, dolazio sam i dva puta za vikend jer nedjejlom nema terapija,a nije mi puno daleko.
Nisam imao vježbe ( što mi je drago jer mislim da su prirodni pokreti zdraviji od onih vježbi) imao sam struje -tens i neke sa vakumom, al su mi to ukinuli nakon tri dana na moje insistiranje. ( a stvarno mi one struje prave nervozu, i nemogu na stomaku ležati dva puta po dvadeset minuta, ukočim se sav. Nastavilo se sa nekom bisernom kupkom-jakuzi i hidro masažom. I dva puta na dan plivanje. Bilo mi je bolje dok plivam ili u kadi, al tako mi je i kući ako se samo istuširam ili šetam meni je lakše. Sada mi je isto kao prije.
Reumatologa nema, kada sam pitao kažu -dva puta godišnje dođe profesor iz Sarajeva, sada nema.
Udovoljili su mi želji pa sam vadio nalaze ponovo:
                                  Ref. vrijed.
AST             7,4         do 380/L(M)       
ALT            20,5         do 480/L(M)
ASTO          neg.
CRP            neg.
SE mm/1h      6               5-12 mm
SE mm/2h     18             10-24 mm

Analize              Metod              Rezultat                  Opseg
glukoza              trinder            5.0 mmol/L               2.800-6.700
urea                  U:V                5,3 mmol/L               2.800-8.300
acidum uricium  turbidimetrija      1.1 mg/L                  0.000-5.000
kreatinin            kineticki           111 umol/L               44.00-115.0

Ovo nigdje upale. Ima li smisla da tražim reumatologa?  Napominjem, ležao sam na neurokirurgiji, imam kvalitetne slike CT cpiralni, pa sa kontrastom, MRI, nema tumora, HD nije za OP. A boli najviše u predjelu L/S pa se spušta u zdjelicu i vrat. Imate li mi neki savjet dati za dalje?
Hvala.
« Zadnja izmjena: Listopada 23, 2008, 21:38:15 poslijepodne Jopan »
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #21 : Listopada 27, 2008, 16:02:06 poslijepodne »
Ovi nalazi koje si napisao su uredni, nedostaje još EFSP,Imunoelektroforeza, Urinokultura, urin, brisevi uretre na Chlamidiu i Micoplasmu. Iz standardnog Rtg LS kralješnice i ThLS prijelaza može se sa velikom sigurnošću vidjeti imaš li Spondiolartropatiju i upalno izmjenjene sakroilijakalne zglobove tako da i sa potpuno urednim nalazima laboratorija a s pozitivnim Rtg možeš imati upalnu reumatsku bolest. Ako imaš takav Rtg odnesi ga nekom radiologu koji se bavi reumatologijom da ti pogleda. Za početak možeš pokušati uzimati Indometacin 3x1 3 mjeseca koji je inače lijek izbora za blaže upalne reumatske bolesti i služi za potvrdu dijagnoze. Ako ti svi nalazi budu uredni i isključiš upalnu reum bolest otiđi kod liječnika (ortopeda ili fizijatra) ili iskusnog terapeuta koji su educirani i rade manuelnu medicinu (osteopatiju-kiropraktiku) pa pokušaj.(Zaboravila sam koliki ti je nalaz na MSCT?)

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #22 : Listopada 27, 2008, 17:51:19 poslijepodne »
Hvala na strpljenju i razumjevanju.
Ja sam ipak laik za ove skraćenice. Šta je to MSCT?
Evo sada sam išao kod radiologa opet, (tu u susjedstvu ima privatnu ordinaciju  -ultrazvuk i šta ja znam još, inače radi u bolnici, spezijalizirao je u Zg. Prim. dr. dobar je) kaže da su kod mene sve degenerativne promjene, kako je gore na nalazu i napisao, a manje u smislu upalnih promjena. Ali kaže da bi trebao napraviti nalaze hemogoblina, (to moram u Sarajevo)         Je li to od nalaza što mi fali?

Evo imam još ovo od nalaza.
« Zadnja izmjena: Listopada 27, 2008, 20:18:39 poslijepodne Jopan »

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #23 : Listopada 27, 2008, 21:10:27 poslijepodne »
Žao mi je ništa se ne vidi.MSCT je skraćenica za miltislojeviti CT. Ne znam čemu hemoglobin kad ti on ništa ne govori o upalnom reumatizmu. Ovakav način komunikacije nije podoban za ozbiljnu procjenu stanja i bolesti. Preporučam ti pregled reumatologa.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #24 : Listopada 28, 2008, 13:42:56 poslijepodne »
Dobro.
Al kad se klikne na sliku ,onda se vidi.
Vidio bi se i CT kad bi stavio malo vecu rezoluciju.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #25 : Listopada 28, 2008, 13:45:30 poslijepodne »
Aha, vidi se, KKS i Urin. Uredni su.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #26 : Listopada 28, 2008, 16:45:13 poslijepodne »
Evo sad sam se vratio od reumatologa, kaze nema upale - nema artritisa,   :D  vježbaj.   >:(
Dala mi je neke nalaze da vadim - tipizaciju HLA B27
                                           - imunogobline i imunokomplex
Ne pitajte zašto jer nemam pojma, otići ću, na bolovanju sam, pa da i to vidim.
Pozdrav.
« Zadnja izmjena: Listopada 28, 2008, 16:54:28 poslijepodne Jopan »

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #27 : Listopada 28, 2008, 17:24:24 poslijepodne »
Ako ti B27 bude negativan, smatraj se sretnim čovjekom...

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #28 : Listopada 28, 2008, 18:58:48 poslijepodne »
Ma svi smo mi ovdje što se tiče zdravlja slabe sreće. Sem doktora , al njih vjerovatno uz manje (nego naše) zdravstvene probleme žulja nešto drugo.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #29 : Listopada 28, 2008, 19:07:42 poslijepodne »
Jopane reumatolog je napravio upravo ono što mi je bilo na umu. Ne uzbuđuj se mnogo. HLA B27 samo je jedan "marker" na ovojnici leukocita koji je poz kod nekih upalnih reumatskih bolesti ( Ankilozantni, Psorijatični, Reitterova bolest, reaktivni artritisi)ali isto tako i kod zdravih. On služi da se potvrdi sumnja jer su ti pokazatelji upale uredni ,što je za tebe i za prognozu bolesti dobro.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #30 : Studenoga 05, 2008, 12:04:12 poslijepodne »
Draga moja Kokolino, ovaj post bi bio više za temu -Koliko ste dugo čekali na stvarnu dijagnozu i pomoć, ali kada sam ovdje počeo iznositi svoje probleme i nedoumice pa da ovdje i nastavim.
Educirajući se na internetu dolazim do sljedećih saznanja. Naime ja sam uvjerenja da pored psorijaze imam i neku drugu autimunu bolest koja mi pravi probleme i na zglobovima, a da je DH kako vi kažete samo subbolest (jer ja stalno doktorima ponavljam da me noga jako malo ili nikako ne boli niti trne, boli me kičma). Kada sam nedavno bio kod dermatologa ona mi je kao iz rukava rekla da promjene na licu nemaju veze sa psorijazom, na moje pitanje -sa čime ima, ona je rekla da je to nešto iz stomaka. Sada kada vratim film sjetim se da sam sa promjenama na licu uvijek imao probleme nakon izlaganja suncu. Ali kada odem kod doktora oni mi daju sinopen, dexamethason i kalcijum. Bude mi bolje. Tako sam i spoznao da mi pomažu kortikosteroidi tj, da trenutno na njih dobro reagiram. Ja naime sada sumnjam na sistemski lupus. koji uistinu sporo napreduje jer imam dugogodišnje probleme (3.5 god.ali se stanje pogoršava) Znam da je to jako rijetka bolest ali mi nije jasno da mi nijedan doktor (vidi slike, sklonit ću ih kada mi odgovorite da neplašim ljude) koji me vidio ovakvog nikada nije dao ni najmanju indiciju za takvo nešto).
Sada radim, bolje sam, na svoju ruku sam pio 2x0.5 dexamethason ujutro i uveče i kalcijum dva dana i lice mi je čisto (bolje 4 mg. neko 8 mg što mi oni odmah injekcijom spraše misleći da je alergija plus sinopen).
Nalaze: imunoglobuline, imunokomplex i HLA B 27 nisam jos završio jer nemaju za ovo zadnje neki materijal pa ću sačekati do idućeg tjedna da to dođe, pa ću sve to skupa završiti. Do tada reko idem na posao, za promjenu (za razliku od mnogih, meni na poslu dobro).
  Molim komentar i odgovor na pitanje: hoće li se sa ovim zadnjim nalazima što napravim moći uspostaviti kakva(naravno kod imunologa) dijagnoza?

PS. Evo za Rimiserka slika posljednja kako izgledam poslije dva dana samoinicijativne terapije sa 4x1mg dex. a od kad sam otišao u banje (mjeses dana) čistim organizam raznim čajevima, sokovima,vitamini ,minerali, itd. i ništa.
« Zadnja izmjena: Studenoga 06, 2008, 13:52:17 poslijepodne Jopan »

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #31 : Studenoga 05, 2008, 12:42:34 poslijepodne »
Ja sam već godinu dana pod sumnjom na lupus, zbog leptirastog crvenila na licu, inače imam reumatoidni artritis + seronegativni spondyloartritis. Upravo su mi u ponedjeljak kad sam dobila infuziju imunoglobulina ponovo povadili krv za imunologiju. Nalazi koji su ti bitni kod lupusa su ANA. anti dsDNA, U1RNP, SS-a, SS-b itd... Meni je ponekad nešto pozitivno, no imunolog koji mene liječi kaže, da ni u tom slučaju ne bi ništa mijenjao u terapiji (medrol). Jedino mi je naglasio da se maksimalno klonim sunca, pa sam uvijek zakrabuljena...ogromne naočale, šešir sa širokim obodom i najmanje faktor 50.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #32 : Studenoga 05, 2008, 13:26:28 poslijepodne »
 E to me interesuje, nadam se da će mi kokolino odgovoriti da li se ti nalazi dobiju u ovim imunoglobuinima i imunokompleksu ili ću opet morati nešto vaditi jer mi je jedan prijatelj rekao da ima dobra doktorica za to u Splitu pa ću najvjerovatnije tamo zapucati, pa da ne hodam bez veze.
Što se mene tiče ako budem morao ta sra** od kortikosteroida piti svejedno mi je jeli radi jedne ili tri bolesti. Samo da mi neko da pravu dijagnozu i odgovarajuću terapiju.
Sad ću se i ja sunca čuvati, čovjek uči dok je živ.

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #33 : Studenoga 05, 2008, 15:50:56 poslijepodne »
Ovakve simptome, u malo manjoj mjeri je imala i moja majka. Koristeći Sylimarin, u potpunosti su joj nestali.
Još uvijek tvrdim da je uzrok jedan od Herpes virusa. Provjerite!!!

Također pogledajte na net-u Zapper, nevjerojatna spravica. Kupio sam ga na rizik, da je možda prevara, ali uvjerljivo tvrdim da nije. Ljudi riskiraju kupujući dionice, ali ne riskiraju kad je u pitanju ulog u zdravlje. Ako ne probate, ne znate.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #34 : Studenoga 05, 2008, 17:11:19 poslijepodne »
Neznam Rimiserk, umorio sam se od eksperimentisanja, ne bi više, jer stvarno nema šta nisam probao. Čistio sam organizam, pazim na prehranu al vidi gore kako sam izgledao. Nije da imam komplekse, al to kad mi pođe bujati kao neka nervoza na lice da mi izlazi sve bi si lice počupao. Sa četri tablete dex. od 0.5 mg sam sada čist, bol u leđima odjednom podnošljiva, a pomogne mi i za psorijazu. Ti si kao moj doktor opće prakse, zamisli doktor a nevjeruje u novu medicinu, samo što on nema alternativu. Ustvari ima al nepomaže, dao mi je Oligovit vitamine i Rojal jelly neke kapsule od matične mliječi za imunitet i kaže nemoj da bi išao na te pretrage još će ti nešto naći pa češ tek onda nahebati, otrovaće te. Ja kažem -znam, al ovako više ne mogu živjeti.

Kokolinice help me!

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #35 : Studenoga 05, 2008, 17:20:23 poslijepodne »
Kako želiš, ali većina kožnih bolesti je vezana s jetrom ili živcima, tj. oboje. Sylimarin je jeftin, ne košta te puno da probaš i nije štetan.
sretno