Draga moja Kokolino, ovaj post bi bio više za temu -Koliko ste dugo čekali na stvarnu dijagnozu i pomoć, ali kada sam ovdje počeo iznositi svoje probleme i nedoumice pa da ovdje i nastavim.
Educirajući se na internetu dolazim do sljedećih saznanja. Naime ja sam uvjerenja da pored psorijaze imam i neku drugu autimunu bolest koja mi pravi probleme i na zglobovima, a da je DH kako vi kažete samo subbolest (jer ja stalno doktorima ponavljam da me noga jako malo ili nikako ne boli niti trne, boli me kičma). Kada sam nedavno bio kod dermatologa ona mi je kao iz rukava rekla da promjene na licu nemaju veze sa psorijazom, na moje pitanje -sa čime ima, ona je rekla da je to nešto iz stomaka. Sada kada vratim film sjetim se da sam sa promjenama na licu uvijek imao probleme nakon izlaganja suncu. Ali kada odem kod doktora oni mi daju sinopen, dexamethason i kalcijum. Bude mi bolje. Tako sam i spoznao da mi pomažu kortikosteroidi tj, da trenutno na njih dobro reagiram. Ja naime sada sumnjam na sistemski lupus. koji uistinu sporo napreduje jer imam dugogodišnje probleme (3.5 god.ali se stanje pogoršava) Znam da je to jako rijetka bolest ali mi nije jasno da mi nijedan doktor (vidi slike, sklonit ću ih kada mi odgovorite da neplašim ljude) koji me vidio ovakvog nikada nije dao ni najmanju indiciju za takvo nešto).
Sada radim, bolje sam, na svoju ruku sam pio 2x0.5 dexamethason ujutro i uveče i kalcijum dva dana i lice mi je čisto (bolje 4 mg. neko 8 mg što mi oni odmah injekcijom spraše misleći da je alergija plus sinopen).
Nalaze: imunoglobuline, imunokomplex i HLA B 27 nisam jos završio jer nemaju za ovo zadnje neki materijal pa ću sačekati do idućeg tjedna da to dođe, pa ću sve to skupa završiti. Do tada reko idem na posao, za promjenu (za razliku od mnogih, meni na poslu dobro).
Molim komentar i odgovor na pitanje: hoće li se sa ovim zadnjim nalazima što napravim moći uspostaviti kakva(naravno kod imunologa) dijagnoza?
PS. Evo za Rimiserka slika posljednja kako izgledam poslije dva dana samoinicijativne terapije sa 4x1mg dex. a od kad sam otišao u banje (mjeses dana) čistim organizam raznim čajevima, sokovima,vitamini ,minerali, itd. i ništa.