Autor Tema: METRx  (Posjeta: 11917 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Assa

• Jr. Member
  • **
    • Email
METRx
« : Lipanj 30, 2010, 19:04:45 poslijepodne »
Pozdrav ljudi! Ništa bitno ni hitno od mene nego tek da izvijestim što se dalje zbiva sa mnom, odnosno s mojom mamom i njenom kralježnicom. Bila sam u Vinogradskoj u ponedjeljak kod često i rado spominjanog doktora na ovom forumu. Do tada sam muku mučila s organizacijom svog obiteljskog života i istjerivanjem mamine depresije i bolova. I ja potvrđujem pozitivne dojmove o ambulanti neurokirurgije u toj bolnici, organizaciji i osoblju. Nakon otužne slike derutne pulske bolnice, njenih žutih zidova i velikog osjećaja nemoći u prepunim čekaonicama, slika u Vinogradskoj bila je za mene čisti SF. Osjećala sam se ko mali Ivica Kićmanović koji je stigao u grad. Imamo termin u kolovozu za operaciju, radit će joj METRx - o čemu znam nešto sitno. Mislim da sam koju kilu lakša nakon tog saznanja, što je svakako dobro za bikini sezonu. Dr. Saftić je bio ugodan, kratak i jasan, normalan čovjek... i moram napomenuti, uz čuđenje kako to dosad, barem od ženskih članica nije rečeno ili ja ne vidjeh, i kolikogod opet bila krivo shvaćena - zgodan!!! Živio!     

fireman

• Newbie
  • *
Odg: METRx
« Odgovori #1 : Lipanj 30, 2010, 19:16:14 poslijepodne »
Evo upravo ti se javljam iz Vinogradske bolnice i potvrđujem sve tvoje navode koje si izrekla, samo ne onaj zadnji. Ja sam isto iz Pule.
Nekad sam imao tumor u vratnoj kralježnici

Assa

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #2 : Lipanj 30, 2010, 19:29:25 poslijepodne »
Evo upravo ti se javljam iz Vinogradske bolnice i potvrđujem sve tvoje navode koje si izrekla, samo ne onaj zadnji. Ja sam isto iz Pule.

Pa dobro, sasvim je u redu da se ne slažemo oko zadnjeg. I vama će raditi METRx?

Veronika

• Forumas
« Odgovori #3 : Lipanj 30, 2010, 20:18:31 poslijepodne »
ha ha Assa, dobar ti je post :-) i ja se slažem sa svime navedenim  ;)
ja sam također bila u ponedjeljak kod doktora na pregledu. Vidiš možda smo se i vidjele a nismo ni znale, doduše ja sam bila među zadnjima na redu već pri kraju radnog vremena ambulante..moram reći da sam nakon dvije godine konačno mirnija otišla doma sa pregleda, jer su me  njegove riječi i način rada uvjerile u ono što sam i toliko priželjkivala, a to je da mora postojati doktor koji ima i znanje, ali i razumijevanje za nas patnike.
 btw. ja moram na diskografiju u kolovozu.. pozdrav!
početkom 2012. dijagnosticiran HLA B-27 pozitivni spondiloartritis

19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris
2009. PLDD L5-S1 Vinogradska
..........................................................................
MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska
diskogena bol
EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano
skolioza

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #4 : Lipanj 30, 2010, 20:26:15 poslijepodne »
Koliko se ja razumijem, ja sam istom metodom operiran prije godinu i pol i šta reći....novi čovjek sa normalnim životom......
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

dugavski

• Full Member
« Odgovori #5 : Lipanj 30, 2010, 22:48:50 poslijepodne »
Assa, drago mi je da nam i ti javljaš dobre vijesti :)
DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

Assa

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #6 : Lipanj 30, 2010, 23:10:46 poslijepodne »
Konačno. Veronika, aaa, i bog stvori ženu! Baš mi je drago da ti bolovi nisu umanjili bistrinu pogleda i da imamo isti ukus. Ja sam bila tamo oko 14 sati pa do negdje pola tri, ako si bila pred kraj rada, vjerojatno se nismo srele. Nadam se da ćeš biti dobro i bolje. A vrlo je važno da ti netko jasno i otvoreno kaže kako stvari stoje i objasni buduće korake, a ne da se kod liječnika osjećaš kao netko tko samo treba slušati, biti zadovoljan s bilo čime što ti se kaže i bezuvjetno prihvaćati. Vjerujem da je čovjek ono što misli i zato je važno da možeš misliti pozitivno, a možeš tako misliti samo ako te netko i uvjeri da stvarno imaš razloga za to. Ja se uvijek oduševim kad je liječnik kvalitetan sugovornik. Zapravo, time se i dan-danas oduševljavam i u svojoj firmi, al nisam nešto ushićena zadnjih godina vezano uz to, sve sami monolozi. Eh, odoh ja u filozofiju.

Davore, iskreno se nadam da će i moja mama postati i ostati normalna žena nakon operacije. A i ja skupa s njom. Obiteljski makeover!
Dugavski, pozdrav, nadam se da će se niz pozitive nastaviti, ljeto ide...

dugavski

• Full Member
« Odgovori #7 : Lipanj 30, 2010, 23:39:18 poslijepodne »
Dugavski, pozdrav, nadam se da će se niz pozitive nastaviti, ljeto ide...

I ja se nadam..
DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #8 : Srpanj 02, 2010, 15:32:34 poslijepodne »
Hajde, dragi forumaši recite da ipak još ima šanse za naše Cro-zdravstvo i da u njemu još ima "LJUDI u bijelom"?
Ako sam dobro zamjetila za pregled se ne čeka puno, a za operaciju,ako nije žurna, oko 1-1,5 mj?

Assa

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #9 : Srpanj 02, 2010, 18:47:51 poslijepodne »
Da, iznenađujuće normalno naručivanje i čekanje na termin. Rekla sam već, kao da sam upala u neku drugu zonu, priču. Od vremena naručivanja do termina čekala sam cca 3 tjedna, a za operaciju sam molila i umolila sestru da nazovemo odmah broj za dobivanje termina dok sam u Zg (daju ti broj i kažu da zoveš kad dođeš doma i naručiš se) jer dok bih se vratila u Pulu i sjela na telefon s jurnjavom od života i maleckim od dvije godine koji je u fazi da jednostavno ne da, vrišti, otima se i želi razgovarati na telefon kadgod zazvoni ili ga netko uzme i nazvala, ne bih ga dobila još tri mjeseca. Uglavnom, neuro-sestra je nazvala termin-sestru i ova je rekla da imamo prijem 2. 8. Daklem, mjesec i tri dana čekanja. S time da mi je mama prilično loše ali ne i hitno mislim s obzirom na tjelesnu spremu, od trećeg mjeseca je jako puno nepokretna a malo pokretna tako da će možda/vjerojatno morati na rehabilitaciju iako to valjda nije praksa nakon METRx-a.
Ljudi u bijelom definitivno ima, ima i nade, šanse, ali dosad sam ih, u mom mladom životu, dugo morala tražiti da bih ih nalazila. Ne događa se to slučajno, premalo ih je, malo, zato takve valjda toliko dugo i često spominjemo. Ali tako je i u drugim branšama. Nisam imala iskustva ni s kim od starijih liječnika, recimo od 50g. starosti pa naviše, doista razgovarati, dobiti pojašnjenje, da se ne dotaknem ginekologa, pedijatara, ajme... Znam da su nakrcani, razumijem to. Iako zapravo mislim da to nema veze s godinama ni s odrastanjem u nekom sistemu, naprosto ili jesi ili nisi prijemčiv, empatičan, susretljiv, otvoren prema drugom čovjeku...  Nekako mi se činilo zapravo da se njima samima teško nositi s mojom otvorenošću i da je tu problem. I tako vam se dogodi da kad nakon dvije-tri neuspješne terapije antibioticima, upitate pedijatricu može li se djetetu konačno napraviti bris grla da se vidi koja je beštija unutra, dobijete protupitanje: "Što ste vi po zanimanju?" Kao, pametujem previše.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #10 : Srpanj 03, 2010, 16:48:29 poslijepodne »
Poznato mi je takvo liječenje. :-X

fireman

• Newbie
  • *
« Odgovori #11 : Srpanj 03, 2010, 19:04:23 poslijepodne »
Moj slučaj je još pozitivniji jer od 15.06.2010. kada sam prvi put došao na ovaj forum i registrirao se do četvrtka 01.07. 2010. kada sam operiran prošlo je samo 15 dana. Hvala ljudima koji su oformili ovaj forum jer da nije bilo njega neznam kakav bi bio moj ishod. Naravno velika hvala i doktoru koji je aktivan na ovom forumu (da ne spominjem ime). Ja također spominjem Pulu kao neugodno iskustvo
Nekad sam imao tumor u vratnoj kralježnici