Tretmani > Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama

molim preporuku za dobrog doktora u Splitu i blizoj okolici

(1/12) > >>

manuela:
Pozdrav svima,
pokusala sam naci na forumu ime nekog splitskog doktora ali nisam uspjela. Molila bih da mi netko preporuci dobrog specijalistu koji bi mozda mogao pomoci mojoj mami. Ona se vec pola godine bori sa jakim bolovima i vec jako dugo uzima teske analgetike da mi mogla funkcionirati. Prosla je sve preglede ali joj nitko nista nije objasnio. Dobije nalaz i posalju je njenoj doktorici opce prakse koja se u to ni nerazumije i rezultat budu ili nove tablete protiv boli ili ponovljena fizikalna terapija koja joj uopce ne pomaze, dapace samo je jos vise poslije boli. Ne bole je samo ledja vec i drob te noge... Kad je napravila CT doktor joj je samo rekao da je nalaz ocajan, tj. da je kicma skroz kriva ali da s tim moze zivjeti jako dugo...kakva je to nebuloza! Ona ima takve bolove i rekla mi je da ako se s tim mora pomirit da ce se ubit nego nastavit takav zivot. Presla je na cepice da joj zeludac ne propadne ali ni cepice ne moze stavljati beskonacno dugo jer moze prokrvariti i sta ja znam sta vec.
Ne stanujem blizu nje, u drugoj sam drzavi tako da nalaze nemam kod sebe i ne mogu vam ih napisati. Svaki dan razgovaramo i svaki dan je isto, nekakva struja ili vakum na teraiji joj nisu pomogli...za operaciju navodno nije jer joj ni operacija nebi pomogla. Kad je nesto pitam, kaze ne znam jer joj niti jedan doktor nije konkretno objasnio u cemu je problem! E da, famozni doktor koji je radio CT je rekao "to vam je osteoporoza" a radila je preglede iskljucivo za osteoporozu i ti su nalazi rekli da nema osteoporozu. Jel osteoporoza moze uzrokovati takve boli?
Inace sve je pocelo prije pola godine kada se ujutro razgibavala ( redovito je svako jutro radila lagane vjezbe). Rasirila je noge i nagnula je trup naprijed i tada se culo "krc" i od tada je boli.
Molim ime nekog strucnjaka koji ce pogledati sve nalaze i objasniti joj sto je i sta se moze napraviti ili ocekivati.
hvala

Jasna:
Manuela, na ovo će ti pitanje najbolje odgovoriti naša Kokolina. Gledaj da tema ostane na površini (na naslovnici), tako da je Kokolina vidi kad dođe.

manuela:
Mama je jucer bila kod nekog fizioterapeuta Tadina. On joj je cini se sve objasnio i rekao da ima na kraljeznici nekakve "ljuskice" koje iritiraju zivac/ce. Radio je s njom nekakvu terapiju pa smo sad u iscekivanju hoce li pomoci.

pantaghana:
Moja sestra (pegula na ovom forumu) je bila nedavno na pregledu kod dr Busica i jako joj se svidio jer joj je sve lijepo detaljno objasnio (cak joj je i crtao). Za njega i dr Bulovica (kod kojeg je prosli tjedan operirana moja prijateljica) kazu da su dobri. Za dr Tudora nisam cula bas najbolje price.

Eto, to je sve sto znam o neurokirurzima u Splitu.

kokolino:
Pozdrav Manuela. Vrlo je teško biti "pametan" sa tako šturim podacima. Bol u trbuhu kod žena starijih  od 50 godina zahtjeva obradu abdomena u smislu isključenja bolesti unutrašnjih organa  žuč, crijeva, gušterača, bubrezi,ginekološki organi,(Ultrazvuk abdomena, kompl lab obrada, imunološko-reumatol.obrada,onkomarkeri koji se vade iz krvi, pregled ginekologa ako treba CT trbuha , istovremeno se vrši obrada lokomotornog sustava (Rtg Th i LS kralješnice te zdjelica s kukovima), živaca (EMNG,neurolog) te krvnih žila (Dopler ultrazvuk krvnih žičla nogu). Kad se to sve izvrši podvuče se crta i vidi što se dobilo. Osobno bih krenula od UZ abdomena,ginekološkog UZ i preghleda ginekologa,Rtg kralješnice i zdhelice te onkomarkera i laborat obrade.To sve može biti gotovo u tjedan dana nakon toga prehled neurologa. Ako su sve pretrage vratile priču na kralješnicu, a imate podatak o mikrotraumi ujutro pri vježbi, već običnim RTg kralješnice, CT  ili MRI kralj.vidjeti će se da li je došlo do kompresivne frakture kralješka uzrokovanom osteoporozom. U tom slučaju terapija je hiperekstenzijska ortoza Jewet (nešto poput trouporišnog steznika) što se nosi 3 mj, bolove kod tih prijeloma najlakše se kupira Myacalcic sprejem (kalcitonin u spreju koji se aplicira u nosnice) Već sam steznik značajno umanjuje tegobe, mirovanje 2-3 tjedna a potom fizikalna terapija(TENS,magnetoterapija,IFS...). Svakako treba napraviti detaljnu obradu kako sam gore navela. Ako je bol iz živca, neurogena bol koja zna biti užasno jaka dolazi u obzir Gabapentin-Katena ili Neurontin što će svaki neurolog preporučit ako isto dokaže.Koji doktor je dobar i iskusan neurolog dr Cindro-Vrebalov u KBC Split Križine koji radi pregled i EMNG, može i privatno u Poliklinici Sunce,  ginekolog dr Mimica privatno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju