Autor Tema: molim preporuku za dobrog doktora u Splitu i blizoj okolici  (Posjeta: 86681 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

manuela

• Jr. Member
  • **
Odg: molim preporuku za dobrog doktora u Splitu i blizoj okolici
« Odgovori #18 : Veljače 27, 2009, 09:26:27 prijepodne »
sad preko veze pokusavamo doci do neurokirurga Bulovica (mislim da se tako zove) da cujemo drugo misljenje a mama je vec bila kod nekoliko "strucnjaka" u Splitu, od pedijatra, neurologa i sta ja znam koga sve ne. Mene isto muci sto je doktor na racun slike CT-a napisao da je osteoporoza a mama je radila u studenom 2008. preglede iskljucivo za osteoporozu i rekli su joj da nije osteoporoza. Jel moguce u 2 mjeseca da dodje do tolike promjene?
Molim nekog strucnog da mi kaze dali bi njoj pomogao nekakav pojas ili drugo pomagalo da smanji konzumaciju tableta?

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #19 : Veljače 27, 2009, 14:37:38 poslijepodne »
Nalaz CT ne govori da je potrebna hitna operacija.CT je metoda koja vrlo dobro prikazuje koštano tkivo (zato i je pokazala osteoporozu uz obilje degenerativnih promjena koje su veći problem od navedenih protruzija) MRI je metoda koja bolje pokazuje meka tkiva kao što je disk. Pretpostavljam da je Vaša majka radila i DXA denzitometriju koja joj nije pokazala izraženu osteoporozu iz prostog razloga što je jako izražena spondiloza u kralješnici koju ona ima dala lažno negativan nalaz osteoporoze.Prije pregleda neurokirurga preporučila bih MRI slabinske kralješnice. Mislim da dobra stacionarna rehabilitacija uz medikamentno liječenje akko sam ranije navela te rasteretni steznik za kralješnicu mogu značajno olakšati tegobe.

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #20 : Veljače 27, 2009, 15:22:27 poslijepodne »
hvala vam puno Kokolino, prenijeti cu mami sto ste napisali

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #21 : Ožujka 01, 2009, 13:51:03 poslijepodne »
mama je danas bila na pregledu kod neurokirurga Bulovica i on joj je rekao da napravi MRI ali ne u Kalajzica jer su im lose snimke a u bolnici se ceka red nekoliko mjeseci. Ja sam na netu provala naci info moze li se negdje napraviti MRI privatno osim u Kalajzica ali nisam nasla nikakvu info. Zna li netko koja privatna ustanova u St ima MRI? Osim toga, neurokirurg je rekao da mu nije jasno po nalazima zasto mamu toliko boli. Znaci opet nista konkretno nije saznala. Sad nam treba MRI da saznamo mozda nesto vise ali gdje ce ga napraviti?

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #22 : Ožujka 01, 2009, 18:30:24 poslijepodne »
U Zadru u Sunca.http://www.sunce.hr/16260.aspx
Mislim da u Splitu nema niko nego Kalajdzic...Ja sam se u Kalajdzica snimala.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #23 : Ožujka 04, 2009, 19:37:32 poslijepodne »
Pegulice da baš tako  Sunce poliklinika u Splitu Kalajđić tamo sam i ja radio svoje prvo snimanje i bio  sam jako zadfovoljan uslugom

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #24 : Ožujka 05, 2009, 19:46:52 poslijepodne »
preko veze smo sredili MRI u bolnici tako da ga je mama danas napravila, sad moramo cekat rezultate. Ja sam u ocaju jer je mami sve gore. Bolovi su joj ne izdrzivi i vise ne moze na noge. Sad cemo i srediti da je prime u bolnicu jer ovo je vec preslo svaku mjeru. Samo lezi i sve joj je gore i gore. Prestala je skoro i jesti jer nema apetita, boli je drob... Napominjem da je ultrazvuk nedavno radila i sve je u redu. Vec neko vrijeme pije zelenu magmu ili kako se to vec zove i krv joj je bolja nego ikad. To su nalazi koji me drze u donekle pozitivnom razmisljanju jer je prebolila rak dojke a tatu sam vec zbog raka izgubila i ne mogu prestat razmisljat o tome da se nedaj boze nije njoj nesto vratilo.... Radila je markere, onkologica je rekla da je sa tim sve ok i inzistira da pije Femaru koja je ocito unistila njene kosti i tko zna mozda je sve ovo nekakva nuspojava te Femare...hvatam se za svasta samo da ne mislim na najgore...

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #25 : Ožujka 11, 2009, 10:08:05 prijepodne »
mama je danas primljena u bolnicu jer joj je los nalaz MRI. Ja sam sva u ocaju i ljuta sto nije prije 6 mjeseci napravljen taj pregled. Na slici se vidi nekakav "tumor" na predjelu Th 12. To je ono najgore iz cijelog snimka. Cijeli je nalaz los ali bas ovog sam se najvise bojala. Jel moguce da je zbog ukljestenja doslo do stvaranja nekakvog "tumora". ne znam ni sama kako bi se izrazila za tu tvorevinu. Ocito joj to nesto pritisce zivce i zato je ostala nepokretna i stvara tu bol. Sad se samo molim Bogu da to nije nikakav maligni tumor.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #26 : Ožujka 11, 2009, 13:10:03 poslijepodne »
Manuela, želim puno sreće tvojoj mami, a tebi puno živaca i strpljenja! Nadam se da će sve proći u najboljem redu!
2006. interlaminectomia L4-L5

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #27 : Ožujka 11, 2009, 21:16:42 poslijepodne »
cini se da je ipak ono cega smo se najvise bojali. Neurokirurg je rekao da ce sutra imati sastanak da vide dali ce mamu operirati ili ce prvo zraciti. Navodno je rekao da ce napraviti sve sta moze i pokusati sto vise toga spasiti ali postoji opasnost da ostane nepokretna. I jos joj je rekao gdje je do sada bila! A 6 mjeseci hoda po doktorima. Eto to je nase zdravstvo, jad i cemer...

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #28 : Ožujka 11, 2009, 22:19:03 poslijepodne »
Manuela žao mi je što se to dogodilo vama i vašoj majci ,što reći na to nego da je to velika sramota nažalost eto pacjenti ispaštaju nadam se da će ipak biti sve u redu držim vam fige nedajte se i borite se do kraja.
Sretno!!

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #29 : Ožujka 11, 2009, 22:49:40 poslijepodne »
Zamolite specijalistu koji je vodi u bolnici da joj odmah zalijepi narkotički analgetik u obliku flastera, ima ih dvije vrste svejedno je, preporučila bih Transtec koji djeluje 72 sata i takvim ritmom se i mijenja. Najvažnije je da vaša majka ne trpi bolove. Živimo u 21. stoljeću i nitko više ne smije trpiti bolove. Sretno i puno strpljenja. Dajte joj i duhovne potpore.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #30 : Ožujka 11, 2009, 23:03:58 poslijepodne »
Kokolina slažem sa da se u današnje vrijeme nebi smjeli trpit bolovi al za takve stvari se moraš pobrinit sam tj kupit razne ljekove koji vrjedu jer ih bolnice ne posjeduju,kad me uhvatila kičma prije dva tjedna nisu imali ni voltaren na hitnoj :'(,što se tiče Transtec flastera dao Bog da ga imaju, ipak je to malo veći luksuz al valja pitati dobra preporuka ;)

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #31 : Ožujka 11, 2009, 23:05:47 poslijepodne »
Dobit će ga na recept kod svog obiteljslog liječnika bez ikakvih problema.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #32 : Ožujka 11, 2009, 23:19:59 poslijepodne »
Hvala na informaciji Kokolina nisam znao da se može dobiti jer sam ga ja tražio pa mi je rećeno da ga kupim eto sad znam  ;)kakav će bit ishod da li sam ga dobio ili ne napišem vam post ;)

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #33 : Ožujka 12, 2009, 10:07:17 prijepodne »
znam samo da su joj dali inekciju, cega nemam pojma. Ja cu sada traziti let da se vratim u Split. Operacija ce navodno biti danas ali ono najgore je sto su zahvacena 3 kraljeska i ne znaju sto ce moci napraviti i kako ce na kraju operacija zavrsiti. Ja sam slomljena. Sve sam vec jednom prosla s tatom i sad se isto ponavlja s mamom. Kad ja dodjem u Split bolje bi bilo da njena onkologica i onaj doktor neurolog koji je rekao da joj nije nista kad je gledao CT napuste grad, jer cu se potrudit da ih se javno razapne. Hvala vam na podrsci ali sada je sve samo u Bozjim rukama. Bila bih mirnija da je u bolnici u Zg ali to ocito nije jednostavno rijesiti

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #34 : Ožujka 12, 2009, 11:36:31 prijepodne »
Manuela žao mi je što vam se to događa evo jedan savjet stručni, samo pazite nemojte napravit glupost jer če te dobit prekršajnu il krivičnu prijavu  te če te još više upast u nevolje, ima pametnijih načina kako im zapapriti, jer nisu ni ti pojedinci nedodirljivi,osobno od mene če dobit porciju jer mi ih je više dosta, žao mi je što moram reči al da sam znao da če nam ovakva država bit nebi ni dana za vrijeme rata bio tu i svoje zdravlje ostavio za istu al eto po pojedincima nemogu svima sudit.Žali bože ljudi koji su poginuli ,invalida,civila i svih ostalih bez obzira dali su sudjelovali ili ne al ovo je od tih pojedinaca hvala za sve što su drugi njima omogučili da se ponašaju tako,neka ide to njima na njihovu dušu,na moju neče jer prvenstveno gledam kao čovjek ,da o kom se radilo ma koje bio čovjek nacionalnosti i vjeroispovjesti ne želim mu zlo jer mi nikad ni položaj nekog nije značio ništa bitna je ona ljudskost a ona je nažalost nestala .
Sretno i puno zdravlja vama i vašoj mami i da cjel ova situacija bude što bezbolnija za vas i vašu mamu.
Pozdrav od Denisa!!

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #35 : Ožujka 12, 2009, 12:55:56 poslijepodne »
Denis ja ne mislim nikoga javno optuzivat za nesto za sto nemam dokaze. Mislim se direktno s odredjenim doktorima suocit i trazit objasnjenje za nemar a s druge strane upozorit pacijente da inzistiraju na odredjenim pretragama prvi dan kada ih zaboli. Ako sam trazila od onkologa da mami napravi tu nekakvu scintiografiju ili kako se vec zove snimanje kostiju koje pokazuje rak, onda je to ona trebala napravit. Ako je pacijent prebolio rak dojke, a zna se da se sa dojke rak u najvecem broju siri na kosti, i pacijent dodje na kontrolu i zali se da ga bole kosti, on ga posalje kuci i kaze da je sve u redu da su to nuspojave lijeka koji uzima protiv ponovljenog raka dojke. I vrhunac svega je taj da svako pola godine vade krv i rade markere ali samo one koji pokazuju rak dojke. Zasto ne rade sve markere da se vidi jel otisao rak na neko drugo mjesto? Onkologica je rekla da je super i nije jos nista u 11.2008.
I onda famozni neurolog koji je pogledao CT snimku u 1.2009. i rekao da joj nije nista, samo osteoporoza i da moze sto godina zivit s tim. Ako netko trpi nemoguce bolove, kako mozes reci da mu nije nista i ne poslati ga na MRI?
Tek je neurokirurg do kojeg smo dosli preko veze krajem 2. mjeseca rekao da se napravi MRI i to ne u Kalajzica privatno jer su im snimke lose nego iskljucivo u bolnici a red se ceka 5 mjeseci. Nasli smo vezu i za MRI u bolnici i sad je neurokirurg pita gdje je bila do sada!?! Nek pita kolege gdje je bila!!! Jel mozda kriv lijecnik opce prakse sto je nije prvi dan poslao neurokirurgu?
Imala je 2 ciklusa fizikalne terapije koja joj je samo gore napravila. I da se nisam na ovaj forum ukljucila i saznala od Pegule za neurokirurga Bulovica i da mi kokolina nije rekla da mora napraviti MRI ko zna sta bi jos bilo...
Operacija je popodne, ne znam tocno u koliko sati...
Molimo se pozitivnom ishodu