Autor Tema: molim preporuku za dobrog doktora u Splitu i blizoj okolici  (Posjeta: 86680 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: molim preporuku za dobrog doktora u Splitu i blizoj okolici
« Odgovori #36 : Ožujka 12, 2009, 17:47:08 poslijepodne »
Koji neurolog je pregledavao vašu mamu i njene nalaze?

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #37 : Ožujka 12, 2009, 18:00:42 poslijepodne »
neurolog je bio Silić a sada je operiraju Devčić i Tomić. Operacija je pocela nesto prije 17 sati tako da sada ima period cekanja do jedno 21 sat.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #38 : Ožujka 12, 2009, 18:14:43 poslijepodne »
Ah dr Silić... Dr Devčić je iskusan. Jako je važno vidjeti patohistološki nalaz tumora koji će te doznati za nekoliko dana, prema kojemu će se odrediti daljnje liječenje i rehabilitacija i prognoza.Isto tako je bitno kojem tkivu priopada tumor i koliko je zahvatio kralješnicu a koliko kičmenu moždinu. Na kojoj je visini? Što je sve zahvatio?

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #39 : Ožujka 12, 2009, 18:21:04 poslijepodne »
ja kod sebe nemam nalaz ali se sjecam da je taj "problematicni" na dijelu Th12. U nalazu stoji da je vjerojatnije limfom a manje sarkom. Problem je sto se u nalazu spominju i tumorske lezije i presadnice. Receno mi je da su zahvacena 3 kraljezka ali ne znam dali tim jednim tumorom ili kako. Nalaz je stravican!
Hvala Vam puno na odgovorima

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #40 : Ožujka 12, 2009, 21:17:31 poslijepodne »
Da li je odluku o operaciji donio tim liječnika (neuroradiolog-onkolog-neurokirurg) ili samo neurokirurg? Da li će provoditi radioterapiju (zračenje)? Važno je da joj se pomogne u smirivanju bolova  koji bi nakon operacije ipak trebali biti manji ako ne zaljepite joj Transtec.
« Zadnja izmjena: Ožujka 12, 2009, 21:19:41 poslijepodne kokolino »

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #41 : Ožujka 12, 2009, 23:23:20 poslijepodne »
Denis ja ne mislim nikoga javno optuzivat za nesto za sto nemam dokaze. Mislim se direktno s odredjenim doktorima suocit i trazit objasnjenje za nemar a s druge strane upozorit pacijente da inzistiraju na odredjenim pretragama prvi dan kada ih zaboli. Ako sam trazila od onkologa da mami napravi tu nekakvu scintiografiju ili kako se vec zove snimanje kostiju koje pokazuje rak, onda je to ona trebala napravit. Ako je pacijent prebolio rak dojke, a zna se da se sa dojke rak u najvecem broju siri na kosti, i pacijent dodje na kontrolu i zali se da ga bole kosti, on ga posalje kuci i kaze da je sve u redu da su to nuspojave lijeka koji uzima protiv ponovljenog raka dojke. I vrhunac svega je taj da svako pola godine vade krv i rade markere ali samo one koji pokazuju rak dojke. Zasto ne rade sve markere da se vidi jel otisao rak na neko drugo mjesto? Onkologica je rekla da je super i nije jos nista u 11.2008.
I onda famozni neurolog koji je pogledao CT snimku u 1.2009. i rekao da joj nije nista, samo osteoporoza i da moze sto godina zivit s tim. Ako netko trpi nemoguce bolove, kako mozes reci da mu nije nista i ne poslati ga na MRI?
Tek je neurokirurg do kojeg smo dosli preko veze krajem 2. mjeseca rekao da se napravi MRI i to ne u Kalajzica privatno jer su im snimke lose nego iskljucivo u bolnici a red se ceka 5 mjeseci. Nasli smo vezu i za MRI u bolnici i sad je neurokirurg pita gdje je bila do sada!?! Nek pita kolege gdje je bila!!! Jel mozda kriv lijecnik opce prakse sto je nije prvi dan poslao neurokirurgu?
Imala je 2 ciklusa fizikalne terapije koja joj je samo gore napravila. I da se nisam na ovaj forum ukljucila i saznala od Pegule za neurokirurga Bulovica i da mi kokolina nije rekla da mora napraviti MRI ko zna sta bi jos bilo...
Operacija je popodne, ne znam tocno u koliko sati...
Molimo se pozitivnom ishodu
Naravno Manuela nisam ni mislio da bih napadali bez argumenata al da imate pravo od onih koji su napravili greške tražit objašnjenja ja sam uz vas,ne znam možda ste me krivo razumjeli u mom postu gdje sam rekao da ne napadate nego naprotiv baš se trebate na pametan način sa dotičnima suočit te tražit objašnjenja.Sve ovo je sad nebitno bitno je da sve prođe u redu i zato molim Boga za vas i vašu mamu da bude sve najbolje i uvjeren sam da hoće a pravda će stić one koji su vam napravili problem.

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #42 : Ožujka 13, 2009, 13:17:34 poslijepodne »
operacija je trajala oko 4 sata i uspjesno je obavljena. Neurokirurg je rekao da su napravili sve sto je u ljudskoj moci i da je sve super proteklo. Mamu su odmah vratili u sobu i vec jutros jako dobro izgleda. Vratila joj se curkulacija u noge i moze ih pomicati tako da se nadam da ce moci normalno hodati. Rak je to vec znamo ali cekamo nalaze koji i u kojoj fazi. Receno mi je da ce slijediti zracenje ali jos ne znam tocno kada. Neurokirurg Devcic je dezuran u nedjelju tako da cemo imati sastanak s njim da vidimo iz prve ruke sve informacije i sto ce biti dalje.
Mama je rak dojke vec prebolila tako da zna sto je ceka. Bitno je da je pozitivna i da se nada u dobar ishod. Sad jos samo strepim dok ne dodju nalazi raka.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #43 : Ožujka 13, 2009, 14:29:01 poslijepodne »
Mama je očito borac, a to puno znači! Želim joj sve najbolje, a tebi puuuuno živaca!  ;)
2006. interlaminectomia L4-L5

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #44 : Ožujka 14, 2009, 21:42:40 poslijepodne »
Dobro je da je vijesti dobre barem mšto se tiče ishoda operacije. Sada je na patolozima da odrede karakter tumora.

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #45 : Ožujka 15, 2009, 21:00:54 poslijepodne »
danas nisam mogla doci do neurokirurga, nedjeljom ocito nisu dostupni ako ne moraju. Receno mi je da ce sutra biti u bolnici pa cu znati vise o samoj operaciji. Naime jos ne znam sto su tocno napravili. Znam da su napravili sve sto su mogli ali ne znam sto to znaci. Pogotovo ne znam dali su tumor izvadili, koliko su ocistili i sl. Mama lezi, ne smije se micati nego lagano na bok okrenuti. Ustajati ne smije (nebi na nogama ionako mogla stati) i ne smije sjediti sto je ocito normalno nakon operacije kraljeznice. Zacudilo me sto nema nikakve povoje koji bi je malo mobilizirali. Ima samo veci flaster preko savova. Jucer su joj izvadili dren a ima kateter za mokracu. Sutra dolazi i fizioterapeut za vjezbe s nogama jer ce joj trebati duzi oporavak da bi mogla hodati. Jos da i dobijemo taj patokistoloski nalaz i da vidim s onkologom sto i kako dalje....eto, to je sadasnja situacija.
pozdrav svima 

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #46 : Ožujka 15, 2009, 21:05:45 poslijepodne »
Manuela koliko god sam se razočarao puta u doktore još uvjek vjerujem da imaju onog ljudskog u sebi i da su vašoj majci napravili  najbolje što su mogli.Zato polako biće sve u redu ,a vama želim puno strpljenja i živaca ,te majci brz oporavak.

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #47 : Ožujka 17, 2009, 16:58:47 poslijepodne »
jucer sam razgovarala s neurokirurgom Devcicem koji je operirao mamu. Rekao mi je da je tumor zahvatio 3 kraljeska te da su operacijom skidali gornji dio koji je pritiskao ledjnu mozdinu i onesposobio noge a da nisu isli ispod kraljezaka jer bi to bilo prekomplicirano, operacija bi bila jako teska, mozda i kobna za majku. Navodno bi se trebali skidati kraljesci, raditi plastika i sigurno bi ostala invalid. Jos se ceka analiza raka. Trebala bi biti gotova do kraja tjedna a kirurg kaze da ce se ostatak rjesavati zracenjem i kemoterapijom. Koliko je to uspjesno, ne znam ni sama.
Mama se dobro osjeca. Najveci joj je problem sto mora samo lezati. Fizioterapeut s njom vjezba noge a cekamo nekakav torzalni steznik da bi se pokusala dignuti na noge. Slijediti ce krapinske ili varazdinske toplice ali ja se nadam da ce prvo raditi na raku a tek poslije na fizikalnoj. Sad me to sve malo brine jer navodno dok se ne prodje sva fizikalna terapija se ne smije sjediti. A mami je sigurno prioritet zracenje i kemo od fizikalne terapije. Jos ne nisam suocila sa onkologom jer cekam nalaze. Nisam jos imala volje ni neurologa Silica posjetiti jer se ne zelim zbog mame uzrujavati. Najgore je od svega sto su sestre toliko nemarne, mama je sinoc jednoj ocitala bukvicu :) Strasno je kad si nepokretan a nitko te ne provjerava. Nemaju zvonce za poziv sestre ako im sto treba. Navodno su je nakon operacije vratili u sobu i ostavili je samu bez nadzora. Njoj se povracalo od narkoze a nije znala ni gdje bi povratila i bojala se da se ne ugusi. To je strasno. Ja sam s njom svaki dan od 10-13 i od 15-18 sati.
Danas sam otisla ranije jer su joj dosle kolegice s posla.
pozdrav   

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #48 : Ožujka 30, 2009, 22:17:36 poslijepodne »
nije me bilo par dana pa da vam javim sto se dogadja s mamom. Nalaz je pokazao da se radi o metastazi raka dojke. Mama ide na zracenja a cekamo nalaz scintigrafije da vidimo da se nije gdje prosirilo. Markeri su uredni, ultrazvuk abdomena takodjer, pluca, mozak... Mama je jos u bolnici, ne moze na noge ali svaki dan vjezbamo i mali pomaci se vide. To nije tema ovog foruma pa necu o tumoru ali vam zelim reci da sam saznala zasto je dijagnoza otkrivena tako kasno... Naime famozni neurolog Silic koji je mamu pregledavao i zatrazio CT, nije ju slusao sta mu govori i (ili se pravi pametan ili misli da moja mama ne zna sta govori) zatrazio je CT doljnjeg dijela L4-L5 jer ocito uglavnom tu boli. Mama mu je stalno napominjala da je boli povise i da je povise "krcnulo" ali on je to ignorirao i na CT-u se vidi od L2 do L5. Mami je tumor na L1. Znaci da doktor slusa sto mu pacijent govori, vidio bi tumor u 1. mjesecu, mama nebi lezala nepokretna i sve bi bilo puno jednostavnije.

GSM

• Gost
« Odgovori #49 : Ožujka 30, 2009, 22:22:06 poslijepodne »
Strava i uzas !!!

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #50 : Ožujka 30, 2009, 23:08:23 poslijepodne »
Jako mi je žao što se tiće vaše majke i želim joj brz oporavak  a vama puno snage u svemu tom što činite za majku i vjerujem da će sve završiti pozitivnim ishodom

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #51 : Ožujka 31, 2009, 11:49:11 prijepodne »
Manuela, užasno je to što vam se dogodilo, netko bi za to trebao odgovarati. Želim vam puno vjere i snage, a majci što brži oporavak.

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #52 : Ožujka 31, 2009, 11:57:52 prijepodne »
Draga Manuela,
jako mi je žao što proživljavate i mama i vi, želim vam puno snage i da se sve okrene na bolje. Naš stariji profesor Sepčić, neurolog iz Rijeke s kojim surađujem više od dvadeset godina uvijek govori da liječnici moraju razgovarati s pacijentom jer na drugi način ne mogu doći do dijagnoze...danas se nažalost događa da što zbog indolencije što zbog manjka vremena liječnici samo gledaju nalaze, i što mi je rekao nedavno jedan bolesnik iz Zagreba koji je došao kod mene na ispitivanje i začudio se kad sam s njim pričala o svemu sat vremena, da se inače najčešće kod liječnika osjeća kao da je došao kod veterinara, jer da ga nitko ništa ne pita a savršeno zna što mu je...
Svi držimo fige za vašu mamu i vas...
L5/S1 ekstruzija

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #53 : Travnja 17, 2009, 18:37:54 poslijepodne »
evo me opet nakon male stanke. Mama jos nije dobila fizioterapeuta ali ja s njom svaki dan radim i vec hodamo s hodalicom! Za sada je to hod od sobe do kupatila ili od balkona do kreveta ali je super napredak. Fizioterapeut iz bolnice je rekao da nece hodati za 3 mjeseca a ja sam je na Uskrs nakon tocno mjesec dana od operacije digla na noge. Mozda ce iduci tjedan napokon doci fizioterapeut ali ce propisane vjezbe biti dobro zastarjele :) Kako je spora administracija, da s mamom ne vjezbam koliko bi je sve to unazadilo i usporilo.
U utorak imamo kontrolu kod onkologa, vjerojatno ce raditi novi MRI da vide sto se postiglo zracenjem i odlucit ce se daljnja terapija.
pozdrav