Autor Tema: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku  (Posjeta: 245907 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku
« Odgovori #144 : Listopada 03, 2008, 19:25:28 poslijepodne »
Polako ljudi, polako,
o dubrovniku je vec sve napisano. i kolega zidov i ja smo puno pisali. moj završni komentar na ovaj post je slijedeći: ONO STO RADE IZRAELCI U DUBROVNIKU JE NOVI PRISTUP LIJEČENJU KRALJEŠNICE. METODE SE ZOVU PERKITANA INTRADISKALNA TERAPIJA. KORISTI SE KOBLACIJA KOJU ISKRENO GOVORECI NE ZNAM OBJASNITI ALI SLIČNA JE METODI PLDD ILI PERKUTANE AUTOMATSKE DISKEKTOMIJE I SL... STVAR NIJE LOŠA IKOD INDICIRANIH BOLESNIKA IMA USPJEH OKO 50 - 70 POSTO.  O RF METODI SAM PISAO RANIJE I TO ISTO NIJE LOŠE ALI KOD INDICIRANIH BOLESNIKA. SPACERI SU DRUGI PAR RUKAVA I O TOME RADJE NE BI. (SAMO SPACERI OD PEEK MATERIJALA BI JA UGRADIO NEKOM SVOME). TAKO DA SUMA SUMARUM METODE NISU LOSE I NISU SKUPE( RADE SE POD RENGENOM POD KOJEM JE KIRURG NAJVIŠE IZLOŽEN A TO JE SKUPO!!!!)( I NE BI TO RADIO ZA 800 KUNA NEGO PO ISTIM CIJENAMA)
E SADA ONO STO SE MENI NE SVIDJA JE CINJENICA DA POD UVJETIMA POD KOJIMA ONI RADE U HRVATSKOJ JA NE BI MOGAO RADITI NITI U IZRAELU NITI U MADJARSKOJ NITI U AUSTRIJI NITI U UGANDI.... MORA BITI LICENCIRAN I IMATI VERIFIKACIJU DIPLOME STO ONI NEMAJU.
POZDRAV SVIMA POGOTOVO ONIMA KOJIMA SU POMOGLI U DUBROVNIKU. A ONI KOJIMA NISU CE TAKO I TAKO DOCI KOD MENE....HAHAHA

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #145 : Listopada 03, 2008, 19:33:55 poslijepodne »
Polako ljudi, polako,
o dubrovniku je vec sve napisano. i kolega zidov i ja smo puno pisali. moj završni komentar na ovaj post je slijedeći: ONO STO RADE IZRAELCI U DUBROVNIKU JE NOVI PRISTUP LIJEČENJU KRALJEŠNICE. METODE SE ZOVU PERKITANA INTRADISKALNA TERAPIJA. KORISTI SE K

Hvala na "zavrsnom" komentaru i velikim slovima (mislim da su ovdje jako prikladna)    ;)

Na stranici na kojoj se nalaze informacije stavio sam jos prije link na forum
http://www.kraljeznica.com/joom/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=68

a budem dodatno revidirao link i stavio sve linkove na postove o operaciji.

Vjerujem da rasprava nikog nece odgovoriti da razmisli o operaciju u Dubrovniku kao ozbiljnoj mogucnosti ali da ce dati informacije na osnovu kojih ce ljudi biti oprezniji i znati se predhodno bolje raspitati.
To bi trebala biti svrha rasprave.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #146 : Listopada 03, 2008, 20:30:10 poslijepodne »
Kolega, duboki naklon,. :-*!

Dario

• Full Member
« Odgovori #147 : Listopada 03, 2008, 21:18:28 poslijepodne »
Talia, Darko,

da li ste nakon operacije u DU radili novi MRI nalaz? 
Da li su vam operateri tijekom ili nakon operacije pokazali  rentgenske slike vaše kralježenice?

Takvi nalazi mogu posvjedočiti da je hernija doista uklonjena.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #148 : Listopada 03, 2008, 21:23:47 poslijepodne »
Ja se ne prepucavam, isfrustriran jesam, iznosim svoje misljenje, argumenti su tu - bio sam tamo- stanje mi se nije popravilo, prvih sedam dana poslije zahvata mi je bio pakao. Tri mjeseca sam trpio bolove cekajuci obecano poboljsanje a njega nema. Trazim misljenja drugih koji su bili na zahvatu ali ih nema.
MOJ JE CILJ DA OVI U DU. JOS BOLJE BIRAJU PACIJENTE KOJI IMAJU INDICIJE ZA ZAHVAT A PACICJENTI DA DVA PUTA DOBRO PROMISLE PRIJE NEGO ODU U DU. OPERACIJU TJ. -PRZENJE ZIVACA- UBRIZGAVANJE LIJEKOVA-
JOS JEDNOM - PRODAJU JAJA POD BUBREGE- A TI IH REKLAMIRAS. B O J A N E
Vidim da te vec zivciram, ali bi volio razmjeniti iskustva sa du .pacijentima nego sa tobom.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

bojan

• Hero Member
« Odgovori #149 : Listopada 03, 2008, 21:37:29 poslijepodne »
Vidim da te vec zivciram, ali bi volio razmjeniti iskustva sa du .pacijentima nego sa tobom.

Jedino sto me zivica je rjecnik koji koristite.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #150 : Listopada 03, 2008, 21:48:12 poslijepodne »
Ja se ne prepucavam, isfrustriran jesam, iznosim svoje misljenje, argumenti su tu - bio sam tamo- stanje mi se nije popravilo, prvih sedam dana poslije zahvata mi je bio pakao. Tri mjeseca sam trpio bolove cekajuci obecano poboljsanje a njega nema. Trazim misljenja drugih koji su bili na zahvatu ali ih nema.
MOJ JE CILJ DA OVI U DU. JOS BOLJE BIRAJU PACIJENTE KOJI IMAJU INDICIJE ZA ZAHVAT A PACICJENTI DA DVA PUTA DOBRO PROMISLE PRIJE NEGO ODU U DU. OPERACIJU TJ. -PRZENJE ZIVACA- UBRIZGAVANJE LIJEKOVA-
JOS JEDNOM - PRODAJU JAJA POD BUBREGE- A TI IH REKLAMIRAS. B O J A N E
Jopane, ti očito uopće nisi shvatio smisao ovog foruma. Molim te još jednom pažljivo pročitaj pretposljednji Bojanov post i ako si imalo pošten - onda ćeš shvatiti da ovdje nema nikakvog reklamiranja ni Dubrovnika ni bilo koje druge bolnice. Pacijenti jednostavno iznose svoja iskustva i pritom paze na razinu komunikacije. Bojan je iz drugih medija prenio tekst o novim metodama liječenja kralježnice u Dubrovniku i ništa više.
Kad si već toliko hrabar da ovdje napadaš dobronamjerne ljude koji žele svima pomoći, zašto onda pod punim imenom i prezimenom ne ispričaš svoju priču Ministarstvu zdravstva, DORH-u, Uskoku ili nekakvim medijima koji će biti toliko profesionalni da će za mišljenje pitati i drugu stranu. Zašto na odgovorima inzistiraš na krivom mjestu? Budi hrabar i obrati se tamo gdje ti mogu riješiti taj problem, pa nas onda informiraj o rezultatima svega toga.
Ovako na krivim ljudima ispucavaš svoju frustraciju, a problem će ti i dalje ostati neriješen.
Operacija L4/L5 2007. godine

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #151 : Listopada 03, 2008, 21:49:21 poslijepodne »
Dobro, ja jos biram rijeci, oni u du. ne biraju.
Vidi gore naslov - operacisko lijecenje u Dubrovniku, kad ono zahvat.
Ako se ovako ljudi nastave ponasati kao ovce, sutra ce mi recimo za vadjenje zuba djetetu uzeti 1000 eur.,
nekom novom revolucionarnom metodom. Izreklamira se- struka suti itd.
NEMOZE MI NEKO PRZIT ZIVCE (al doslovno) a reklamirat uklanjanje diskus hernije.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #152 : Listopada 03, 2008, 21:53:17 poslijepodne »
Jasna -
Jesi li ti bila u dubrovniku na zahvatu? 

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #153 : Listopada 03, 2008, 21:58:19 poslijepodne »
Ne, nisam, ja sam prije godinu i pol imala pravu operaciju u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu. Moj slučaj možeš pročitati pod "Iskustvima pacijenata - operacija". Imaš to na naslovnoj strani. Pročitaj, pa onda možemo nastaviti raspravu.

bojan

• Hero Member
« Odgovori #154 : Listopada 03, 2008, 22:03:36 poslijepodne »
Jopane, znam dosta ljudi koji su prosli klasicnu operaciju, a da ih neurokirurzi upce nisi pripremili na sve probleme koji dolaze nakon operacije. Neki od forumasa su isto bili u slicnoj situaciji da nisu dobili odgovarajuce upute i informacije.

Svi smo u istim problemima. Neki vise, a neki manje. Ovisno o sreci. Zato smo svi tu. Da smo zdravi ne bi nas bas zanimala kraljeznica.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #155 : Listopada 03, 2008, 22:06:15 poslijepodne »
Dario, oni ne rjesavaju hernijaciju, nego pokusaju otkloniti bol,
To ti je kao sad da ja uzmem tramal i idem igrati nogomet pod akutnom boli koju sam suzbio. Vise stete nego koristi, jel de. Mozda mi je i bolje sto mi nije djelovalo. Al sto sam se patio poslije zahvata.
To su moja iskustva koja se sigurno gospodi iz Du. bolnice ne svidjaju, al ja ih sigurno necu preporuciti nikome.
A oni koji misle da je to dole ok. moraju me ovdje nadglasati.
Jer ako se ne varam to je tema.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #156 : Listopada 03, 2008, 22:13:59 poslijepodne »
Jasna, neznam kako si ti svatila smisao ovog foruma pod ovim naslovom, ali ja sam svatio ovako:
Sto vise ovakvih postova to manje doktora-strojeva za skupljanje novaca, a vise doktora sa moralom, etikom koji ce i pomoci ljudima a ne gledati samo novce.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #157 : Listopada 04, 2008, 00:12:12 prijepodne »
Da se razumijemo Jopane, ja nemam dobro mišljenje o ravnatelju Vlahušiću. Imala sam ga prilike jednom službeno upoznati i nije mi se svidjelo što se samo poziva "na vrhunske stručnjake iz inozemstva". Tada još nije bio počelo ovo s kralježnicom, ali sam vidjela da dosta pati od "vrhunskih imena", nešto otprilike kao kad se netko fura na odjeću s markom. Ocjenila sam ga kao hvalisavca kojemu je potrebno da mu stalno netko diže ego. No to moje mišljenje, koje može biti i krivo jer je naš razgovor trajao vrlo kratko, ne daje mi za pravo da ocjenjujem kako on radi kao ravnatelj i liječnik. Za takvu ocjenu morala bi imati jako puno podataka i morala bi biti kompetentna za takvu vrstu posla.
Da se meni dogodilo to što i tebi (pogotovo što si psorijatičar i konstantno primaš kortikosteroide), obratila bi se Ministarstvu i svakako podigla tužbu protiv bolnice. No ja ne bi ni naivno uletila u takvo što, u svakom slučaju pitala bih da vidim što piše u tom ugovoru prije nego li bilo što počnu raditi na meni. To bi generalno trebala biti poruka svim pacijentima koji na brzinu traže spasonosna rješenja. Shvaćam da te boli i shvaćam da se osjećaš prevareno, ali ponavljam - jedino gdje može dobiti nekakvu pravdu je sud. Ovaj forum i Bojan sigurno nisu krivi što si se ti odlučio otići u Dubrovnik, i što si tamo, kako kažeš, prevaren.   

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #158 : Listopada 04, 2008, 08:31:22 prijepodne »
Da li se prisutni na forumu slažu da bi Jopana trebalo pohvaliti zbog iznesenih informacija i razotkrivanja ovih u DU? Ja smatram da bi, jer, primjerice ja sam nakon svega pročitanog definitivno odustao. Ići ću tamo jedino kada mi u tom famoznom ugovoru Andro Vlahušić osobno potpiše da se tim zahvatima uklanja hernijacija diska, a ne daje nikakva analgezija.

Naravno, slažem se da nije u redu da se frustracije sipaju tu na forumu, ali se isto tako slažem da se na forumu trebaju istresti sve informacije koje netko ima i mislim da je jopan doprinijeo tome da se potencijalni DU pacijenti dobro zapitaju prije nego što se odluče ići tamo.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Dario

• Full Member
« Odgovori #159 : Listopada 04, 2008, 09:19:00 prijepodne »
Jopanovo iskustvo je svakako dobrodošlo i za pohvalu je! Čovjek je ispričao i "drugu stranu medalje". Koliko sam shvatio usmeno mu je rečeno da će se obaviti zahvat koji će ukloniti herniju a s druge strane obavljen je zahvat koji je za cilj imao suzbijanje boli. To nije u redu!
Volio bih da se netko iz bolnice DU očituje o ovome slučaju - ovo nije online suđenje ili pozivanje na odgovornost nego isključivo rasprava!

Međutim problem je što Jopan, po mome mišljenju, neselektivno optužuje pojedince ili ustanove te time stvara određene tenzije na ovom forumu (slično vele Jasna i drugi na ovom forumu).
Nemojmo se zanijeti. Sumnjam da smo ovdje otkrili senzacionalnu podvalu hrvatskome narodu. Po tekstovima Židova i Neurokirurga, radiofrekvencija je samo jedan od zahvata koji se tamo rade. Koliko sam razumio koblacija (nukleoplastika ili kako se već zove) je zahvat kojim se uistinu uklanja "višak" diska. Operacijama u DU su nazočili i ostali hrv. neurokirurzi (primjerice dr. Vukić sa Rebra) te bi vjerojatno već oni prijavili nekakve prevare.

I za kraj...može li netko sa forumašima podijeliti tekst ili sažetak ("poantu") ugovora iz DU?

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #160 : Listopada 04, 2008, 09:59:32 prijepodne »
Dario vrlo mudra ideja i mene interesira taj tekst. Iskreno ću vam reći ne znam što im spada pod to "koblacija" a kako sam shvatila kolegu Neurokirurga ni on nije upoznat s pojedinostima što mi je u najmanju ruku vrlo neobično. RH je vrlo mala zemlja u stručnim krugovima svakog stručnog drupštva tipa fizijatri, neurokirurzi, anesteziolozi i sl stala bi u svačiji đep. Hoću reći mi se svi između sebe u strukama vrlo dobro znamo. Znamo uglavnom sve jedni o drugima pod tim mislim koliko tko od nas zna i kako koju metodu radi tako da mi je čudno kako je koblacija pod velom "tajni" ili ipak neki veći ipak znaju o čemu se tu radi ali iz inih interesa šute. Mene jako interesira što se tu radi da znam mogu li i koje svoje bolesnike tamo uputiti. Za sada se zbog netransparentnosti metode držim naših ustanova i naših STRUČLNJAKA. O menađmentu DBK bolnice imam svoje mišljenje zasnovano na 15 godišnjem direktnom i indirektnom kontaktu s dotičnima. Jasna dojam vam nije na krivom putu. Jedino moj vam je savjet da u ubuduće ne spominjete puna imena i prezimena ljudi. Bojane vodite računa o tome. I samo ime ili inicijali su dovoljni .Napišete što želite a sebe ipak zaštitite pred mogućim problemima tipa "slavonski otkaz-policajac"

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #161 : Listopada 04, 2008, 10:00:10 prijepodne »
Jopane,
da li si ti bio na koblaciji ili RF rizotomiji?
Da li ti je prije operacije dominantna bila bol u krizima ili u nozi?
Da li je ta bol niz nogu išla po vanjskoj strani bedra do koljena ili nize?
Da li ti je napravljena diskografija ili ESI ili iftraforaminalna infiltracija kao dijagnostičko terapijska metoda?
Da li ti je lakše kada se sagneš naprijed?

Tako otprilike ide niz pitanja i procedura u ozbiljnom spine centru