Dario i ostali unaprijed ću se ispričati ako nešto preskočim ili ne odgovorim ali podsjetite me, previše je postova pa je teško sve upamtit. Dakle ako sam dobro primjetila naš novi član, Dario, dobro nam došao, prošao je nekoliko zavidnog imena Poliklinika i Klinika za rehabil. Nisam zamjetila da je radio i koju kineziterapiju, nisam vidjela nikakvu analgetsku proceduru za radikularnu simptomatologiju, niti sam vidjela da je radio metode trakcije za mehanički pokušaj povrata protruzije barem za koji milimetar. Znam što rade neke od navedenih ustanova koje imaju vrsne stručnjake posebice u Reumatologiji i Imunologiji ali im HD patologija nije uža specijalnost, i sam izbor terapija (npr interferentne i Laser )govore da autori terapijskih kartona nisu ušli duboko u vaš problem. Ne mogu Vam ništa obećati ali ja bih još pokušala aplicirati modulirane struje i to modulaciju 4. iz lumbalnog segmenta niz bolnu nogu ili obje noge po točkama ischiadikusnog živca ,10 procedura, magnet bih ostavila na LS isto tako 10 procedura ako isto ne urodi plodom, a mislim da će barem malo. Ovakva aplikacija modulirane struje zahtjeva znanje i potrebnmo vrijeme koje treba posvetiti bolesniku a to najčešće nije slučaj. Elektrode se stave jedna na ikriža druga niz nogu i to je to.Trakciju svakako pokušati ako je moguće na stolu za trakciju. jer koliko sma isčitala iz vašeg nalaza NMR nemate DM prolaps sa pritiskom na medulu. U svakom slučaju dobar klinički pregled, detaljno isčitavanje dokumentacije potom pokušati ponovno uz kineziterapoju prilagođenu vama, preferiram McKenzie pristup iskusnog terapeuta koji je prošao tečaj iz navedene metode,pa onda vidjeti što dalje.To je moje mišljenje svakako da nije najpametnije i najbolje. Moja su iskustva s ovakvim kombinacijama dobra. Znanje liječnika važbno je ali iskusan, stručan i uporan terapeut vrlo je važan i neizostavan dio uspješnog tima! Kad mi bolesnik nakon 3 tjedna ovakvog pristupa ne javi pri kontrolnim pregledima ili ne nađem značajno poboljšanje upućujem ga neurokirurgu koji se bavi problemima slabinske kralješnice i to hernijama diskusa, neurokirurgu koji prati i zna suvremene tehnike operacija.NIje lako sve posložiti. U cijeloj priči zvanoj "jedan ljudski život " treba nam puno dobrih i plemenitih ljudi,neizmjerno puno treba nam sreće a najviše Božje pomoći.