Autor Tema: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku  (Posjeta: 245885 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dario

• Full Member
Odg: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku
« Odgovori #108 : Listopada 02, 2008, 14:09:11 poslijepodne »
Nadam se da ti je sad bar malo jasnije što se kod nas radi te da ne nudimo nikakav "čudotvorni" postupak nego samo pokrivamo jednu veliku prazninu koja postoji između apsolutno konzervativnog pristupa te otvorenog operativnog zahvata koji nije indiciran u većine ljudi koji boluju od Sindroma bolnih leđa, ne umanjujući vrijednost niti jednog niti drugog postupka te potrebu za njima i ubuduće.
Pozdrav, židov

Hvala na iscrpnom i objektivnom odgovoru !

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #109 : Listopada 02, 2008, 14:15:04 poslijepodne »
Dario. je li ovo forum o lijecenju kod Peharca ili o -operacijskom lijecenju u Dubrovniku tj. u mom slucaju najobicnijem pljackanju. Daj ljudi koji ste bili na - zahvatu javite se.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Dario

• Full Member
« Odgovori #110 : Listopada 02, 2008, 14:20:30 poslijepodne »
Dario. je li ovo forum o lijecenju kod Peharca ili o -operacijskom lijecenju u Dubrovniku tj. u mom slucaju najobicnijem pljackanju. Daj ljudi koji ste bili na - zahvatu javite se.

Tema je vezana naravno uz operacijsko liječenje u Dubrovniku ali osjećao sam potrebu da odgovorim Davork-u na njegov prijedlog da pomoć potražim kod Peharca.

Kad si me već povukao za jezik....
Možemo li znati kakva je tvoja dijagnoza, koju vrstu zahvata si imao u Dubrovniku (po navodu Zidov-a ima ih više) i kako se osjećaš nakon operacije ?
I koliko je koštala operacija ?

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #111 : Listopada 02, 2008, 15:16:03 poslijepodne »
Dijagnoza je diskus hernija L5-s1 i L5-L4. Problemi su konstantni 4 god. prosao sam sve od tzv. blokada, fizikalne terapije, neurologa, neurokirurga (nije za operaciju. nemam ispade ispod koljena). U Dubrovniku je problem sto ljudi nasjednu (kao i ja) na reklamu, -rjesava te boli odmah, revolucionarne nove tehnologije (kao da su nasi neurokirurzi maloumni) A u stvari ti da koktel anelgetika, kortikosteroida itd. malo ugrije radio frekvencijom i olaksa te za novac. Sve skupa 8000 kuna za petnaest minuta. Rezultat nista, jedva se vratio kuci. Nikakvo poboljsanje. Najzanimljivije je to sto nakon sto platis dobijes ugovor koji podpises, i ustvari vec skuzis da si prevaren. Hvataju na ljubaznost, to im je glavna fora. Kazu rjesit cemo te boli bez ikakve analize imam li indicije za to lijecelje. Analiza je tri sekunde pogleda snimak MRI.  NE DAJITE PARE DOK NE PROCITATE UGOVOR!!!
Lenc VRATI PARE !!!
Javljaju su se dok mame musterije, sada kazu uzmi zaldiar (tramal).
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #112 : Listopada 02, 2008, 15:48:54 poslijepodne »
Dario,

Da ti dam par savjeta.

Meni je nakon Pule jedno godinu dana bilo super, ali prokleti sjedeći posao i moram priznati, malo moja neurednost, su ponovno prouzročili tegobe, tako da opet razmišljam, ali pošto sada znam kako mi tijelo reagira, budemo potražio sličnu pomoć ovdje u ZG, jer bi mi odlazak u Pulu značio potrošiti pravo malo bogatstvo. Baš se kod mene u kvartu otvorila privatna fiz. terapija i ti isti tretmani će me koštati oko 100 kuna dnevno. Uzet ću bolovanje jedno 20 dana i onda nakon terapije lijepo doma mirovanje, i mislim da će biti efektivno.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #113 : Listopada 02, 2008, 15:59:26 poslijepodne »
Jopan,

Cijenim tvoje pojavljivanje na forumu i dobro došao, mislim da će tvoj post malo uzburkati duhove na forumu. Mislim da bi ovdje bilo posla i za DORH.

Uglavnom, pozivam židova da se očituje o ovome.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #114 : Listopada 02, 2008, 17:28:31 poslijepodne »
Sada cu i ja na bolovanje idem opet u toplice.
Inace je zalosno kako su se doktori pretvorili u strojeve za sakupljanje novaca bez imalo morala etike itd. (cast izuzecima) Ali ovo u Dubrovnoku je prevrsilo svaku mjeru.
PROCITAJTE UGOVOR PRIJE OPERACIJE - ne slusajte njihova usmena obecanja pa cete vidjeti kakve su vam sanse za izljecenje od "najnovije operacije kraljeznice u Dubrovniku"
Pozdrav.

Goran

• Full Member
« Odgovori #115 : Listopada 02, 2008, 18:56:30 poslijepodne »
Za sve stručnjake na ovome forumu imao bih dva pitanja:

2)Hernija diska je, po meni, mehanički problem kod kojeg dio diska, koji je "izašao" iz svog prirodnog prostora, pritišće živac/živce u spinalnom kanalu. Kako se konzervativnim metodama može riješiti taj mehanički problem?
Ovo bi i mene zanimalo  ???
No činjenica je da sam se ja za sada izvukao. Trajalo je dugo, no čini se da mjeseci svakodnevnog vježbanja nisu bili uzalud.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #116 : Listopada 02, 2008, 23:05:25 poslijepodne »
Dario i ostali unaprijed ću se ispričati ako nešto preskočim ili ne odgovorim ali podsjetite me, previše je postova pa je teško sve upamtit. Dakle ako sam dobro primjetila naš novi član, Dario, dobro nam došao, prošao je nekoliko zavidnog imena Poliklinika i Klinika za rehabil. Nisam zamjetila da je radio i koju kineziterapiju, nisam vidjela nikakvu analgetsku proceduru za radikularnu simptomatologiju, niti sam vidjela da je radio metode trakcije za mehanički pokušaj povrata protruzije barem za koji milimetar. Znam što rade neke od navedenih ustanova koje imaju vrsne stručnjake posebice u Reumatologiji i Imunologiji ali im HD patologija nije uža specijalnost, i sam izbor terapija (npr interferentne i Laser )govore da autori terapijskih kartona  nisu ušli duboko u vaš problem. Ne mogu Vam ništa obećati ali ja bih još pokušala aplicirati modulirane struje i to modulaciju 4. iz lumbalnog segmenta niz bolnu nogu ili obje noge po točkama ischiadikusnog živca ,10 procedura, magnet bih ostavila na LS isto tako 10 procedura ako isto ne urodi plodom, a mislim da će barem malo. Ovakva aplikacija modulirane struje zahtjeva znanje i potrebnmo vrijeme koje treba posvetiti bolesniku a to najčešće nije slučaj. Elektrode se stave jedna na ikriža druga niz nogu i to je to.Trakciju svakako pokušati ako je moguće na stolu za trakciju. jer koliko sma isčitala iz vašeg nalaza NMR nemate DM prolaps sa pritiskom na medulu. U svakom slučaju dobar klinički pregled, detaljno isčitavanje dokumentacije potom pokušati ponovno uz kineziterapoju prilagođenu vama, preferiram McKenzie pristup iskusnog terapeuta koji je prošao tečaj iz navedene metode,pa onda vidjeti što dalje.To je moje mišljenje svakako da nije najpametnije i najbolje. Moja su iskustva s ovakvim kombinacijama dobra. Znanje liječnika važbno je ali iskusan, stručan i uporan terapeut vrlo je važan i neizostavan dio uspješnog tima! Kad mi bolesnik nakon 3 tjedna ovakvog pristupa ne javi pri kontrolnim pregledima ili ne nađem značajno poboljšanje upućujem ga neurokirurgu koji se bavi problemima slabinske kralješnice i to hernijama diskusa, neurokirurgu koji prati i zna suvremene tehnike operacija.NIje lako sve posložiti. U cijeloj priči zvanoj "jedan ljudski život " treba nam puno dobrih i plemenitih ljudi,neizmjerno puno treba nam sreće a najviše Božje pomoći.

Dario

• Full Member
« Odgovori #117 : Listopada 03, 2008, 09:31:31 prijepodne »
Hvala na savjetima.
Istina je da sam "frišak" na ovom forumu (prvi put na nekom forumu uopće) i veseli me što vidim da ljudi zbilja nastoje pomoći.

Potaknu(o/la) si me na razmišljanje jer spomenute terapije još nisam probao.
Moram priznati već sam bio odlučio pomoć potražiti u Dubrovniku.

Za konkretne podatke te budem pitao na "private" da se ljudi ne bi bunili zbog fulanja teme.

Dario

• Full Member
« Odgovori #118 : Listopada 03, 2008, 09:44:42 prijepodne »
Još jedan offtopic od mene.

Alpha klinik Muenchen nalazi se u stečajnom postupku i po svemu sudeći novi vlasnik klinike je Atos Praxisklinik Heidelberg.
Ovaj podatak je djelomično prikazan na njemačkoj verziji web stanice Alpha klinike dok ga na ostalim verzijama iste nema.

P.S. Nadam se da neće povećati cijene operativnih zahvata kako bi ubuduće bolje poslovali :)

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #119 : Listopada 03, 2008, 10:22:05 prijepodne »
NOVAC BISMO TREBALI KORISTITI,A LJUDE VOLJETI.
PROBLEM JE U TOME ŠTO MNOGI VOLE NOVAC,A ISKORIŠTAVAJU LJUDE!
Ovaj slogan mi se svidja, ali nazalost mi danas zivimo u robovlasnickom kapitalizmu  gdje je sve moguce, moral i etika su negdje izgubljeni. Ovaj slogan za ZIDOVA ne vrijedi jer voli pare od vise od icega.
Pojavljivanjem na ovom forumu zelim ljude podstaknuti da se dobro informiraju, prije odlaska u Dubrovnik.
Da ne nasjedaju na reklame (kao ja na ovom portalu) a 8 mjeseci trazim one kojima su pomogli, a njih gele cuda nema (jedan,dva). U mom gradu ima jos jedan izvaran na identican nacin kao ja.
svjesni smo toga da kada nesto potpises sto je pravnik sastavio da te i prstom ne dotakne pozdravi se sa parama, ali ljudi prvo PROCITAJTE UGOVOR, posavjetujte se sa svojim doktorom o njihovim metodama i onda odlucite - NE IDEM U DUBROVNIK na pljacku.
A ti Bojane sto ih i dan danas reklamiras na portalu, koliko lovice dobijes.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #120 : Listopada 03, 2008, 11:10:27 prijepodne »
Jopane, shvaćam da si isfrustriran, ali ti to ne daje pravo da nekoga vrijeđaš. Optuživati nekoga da ti je kriv zato što je objavio reklamu i zato što ti nisi tražio ugovor prije operacije i što se nisi konzultirao sa svojim liječnikom prije nego li si otišao u Dubrovnik, stvarno je bezobrazluk. Gdje je tu tvoja odgovornost? Koliko shvaćam ti nisi nikakav balavac, ali si - kažeš - nasjeo. Da se to meni dogodilo, prvo bih pitala što sa mnom nije u redu, a tek onda optuživala druge.   
Operacija L4/L5 2007. godine

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #121 : Listopada 03, 2008, 11:23:55 prijepodne »
A ti Bojane sto ih i dan danas reklamiras na portalu, koliko lovice dobijes.

Na direktno pitanje dajem i direktan odgovor.
Na stranicama i forumu ne postoji nijedna informacija za koju sam primio bilo kakav novac ili uslugu.

Postoji razlika izmedju reklame i informacije. Osim toga sve informacije o operacijiu u Dubrovniku su preuzete s drugih stranica.

Na stranici "Moje iskustvo" je napisano
"* Sve informacije i savjeti na stranicama kraljeznica.com predstavljaju osobno mišljenje i dane su u u najboljoj namjeri. Za stručne informacije i savjete potražite pomoć liječnika"

Po X-ti put. Vrijeme ce pokazati tko i sto radi.

I usput, mislim da je velika prednost biti neovisan o bilo kome i moci si dopustiti slobodu misljenja i djelovanja.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #122 : Listopada 03, 2008, 11:50:07 prijepodne »
Halo ekipa, ne udaljavajmo se od teme koja bi mogla postati interesantna

Dakle ponavljam, da li se u DU prodaju muda pod bubrege ili ne? Ako DA onda to definitivno nije mala stvar i USKOK i DORH bi se mogli pozabaviti time. Ako NE onda neka se pojedinci javno ispričaju na forumu. Dakle hajde da ne diskutiramo o načinu komunikacije nego o pravom problemu koji se sada očito pojavio.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #123 : Listopada 03, 2008, 11:53:05 prijepodne »
Jopane, stvarno nije u redu da na ovaj nacin napadas i optuzujes Bojana za neke stvari za koje ni ne znas kako stoje. Bojan je otovorio ovaj forum i stranicu kako bi pomogao kako sebi tako i svima nama koji imam problema s kraljeznicom. I svi mi smo mu jako zahvalni na tome.

Bojane, nemoj gubiti svoje dragocjeno vrijeme na opravdavanje...

Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #124 : Listopada 03, 2008, 12:20:53 poslijepodne »
Halo ekipa, ne udaljavajmo se od teme koja bi mogla postati interesantna

Dakle ponavljam, da li se u DU prodaju muda pod bubrege ili ne? Ako DA onda to definitivno nije mala stvar i USKOK i DORH bi se mogli pozabaviti time. Ako NE onda neka se pojedinci javno ispričaju na forumu. Dakle hajde da ne diskutiramo o načinu komunikacije nego o pravom problemu koji se sada očito pojavio.

Oprosti Davore, ali razina komunikacije je vrlo bitna. Može se lijepo doći i reći:"Da, ljudi, osjećam se prevarenim zbog toga i toga". Prijavit ću to ili neću nadležnim institucijama, itd. itd...ali ne može se napadati Bojana "da je primio lovicu" zato što je nešto prenio iz drugih medija.
Operacija L4/L5 2007. godine

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #125 : Listopada 03, 2008, 12:24:23 poslijepodne »
Dobro, malo Bojana provociram, jer se jako brine da neko ne napise nesto ruzno o gulikozama iz Dubrovnika. A istodobno ih besplatno reklamira.
Sto on ne provjeri tu njihovu statistiku -rjesili bola u travnju 200 pacijenata- mos si mislit.
Ja sam ovdje na forumu da bih pronasao te ljude kojima su pomogli. Gdje su, zasto se niko ne javlja sa protuargumentima?
Jesam isfrustriran. Samo to zelim usmjeriti u pozitivnom pravcu.
Zasto mi na nalazu ne pise sta su mi ubrizgavali u kicmu, pise samo radiofrekvencija i tacka. ("REVOLUCIONARNA OPERACIJA")
A da, znam da nesto nije u redu samnom - nije mi KRALJEZNICA uredu.