Autor Tema: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku  (Posjeta: 245881 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

darko09

• Full Member
Odg: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku
« Odgovori #126 : Listopada 03, 2008, 12:32:28 poslijepodne »
Jopane pišeš gluposti . Pročitaj temu odpočetka .

talia

• Newbie
  • *
« Odgovori #127 : Listopada 03, 2008, 13:05:13 poslijepodne »
Jopane!

Evo kako ste napisali da se netko javi tko je bio u dbk,meni je izvršen zahvat koblacija u ožujku, jako sam zadovoljna i sretna što sam se riješila dugogodišnje boli,jako mi je žao što vama nije bolje,razumjem da ste nezadovoljni i ogorčeni radi toga,i mislim da forum služi da bi ljudi što više dobili informacija vezane za bolove u leđima,samo toliko Jopane!

Puno pozdrava!

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #128 : Listopada 03, 2008, 13:26:05 poslijepodne »
Dakle, Talia i ostali koji ste bili u DU....

Smatrate li da je na vama rađen revolucionarni zahvat ili su vam kombinacijom analgetika na točno određeno mjesto olakšali tegobe na par mjeseci?

Ja već neko vijeme pokušavam raščistiti to ovdje na forumu i ustrajat ću do kraja. Ako je stvarno riječ o analgeticima, onda je to čista pljačka jer mi to može napraviti svaki anesteziolog ili koji već specijalist preko HZZO uputnice, bez čekanja i slično.

Svima na forumu još jedanput ponavljam da je ova stvar vrlo ozbiljna i treba se uhvatiti toga da se riješi.
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #129 : Listopada 03, 2008, 13:48:38 poslijepodne »
darko 09 - ti si jedan od dva sto sam ih i osam mjeseci uspi naci na forumima da su zadovoljni opercijom
talia  - drago mi je da ti je bolje, ali pored onakve selekcije pacijenata (odma su se ogradili da ne primaju teze pacijente, od laksih koji dodju ostave za zahvat 20% pa mozda bi njima i sveta vodica pomogla)
davork- tebi bi odgovor morao dati neko drugi (neurokirurg sa foruma zna vise, mada se ja sa njim ne slazem oko cijene jer on kaze se slaze sa cijenom u Du. ali ja mislim da bi on to isto uradio za recimo 800 kuna) jer na nalazu ne pise sta ti ubrizgaju vjerovatno neki anelgetik + kortikosteroid , ali ni to nije upalilo kod mene jer nebi sada ovdje pisao. Meni nije bilo bolje ni minute, a ponavljam ni mom sugradjaninu koji je bio tamo.
Nama je jasno, kako je zivjeti sa bolovima, njima nije jasno kako neki tesko dodju do novaca i kod njih ih uludo utrose. Ma neko ce ih skratiti za glavu zbog toga sto rade.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

talia

• Newbie
  • *
« Odgovori #130 : Listopada 03, 2008, 14:05:11 poslijepodne »
Davork!

Slažem se s vama da je ovo ozbiljna stvar,i jako mi je drago da je pokrenut forum da se pomogne ljudima koji imaju bolove u leđima.Smatram da mi je izvršen revolucionarni zahvat,ja se jako dobro osjećam, bolove koje sam imala prije zahvata su bili strašni,i i hvala bogu da ih uopće više nemam.

darko09

• Full Member
« Odgovori #131 : Listopada 03, 2008, 14:09:40 poslijepodne »
Jopane sada sam shvatio da meni nije ništa ni bilo. Sveta voda čuda stvara. Dr. Heinrich me je htio odmah operirati , a uopće nije bilo potrebno , što si ti sad lijepo objasnio.
Šala na stranu . Ljudi daleko češće daju pokude nego pohvale i kada čitaš ovaj forum uglavnom čitaš loša iskustva , a sigurno svatko na jedno loše iskustvo ima 10 dobrih samo ih nije iznio. Žao mi je što ti zahvat nije uspio , ali znao si da je uspješnost oko 70 % ( kao i kod klasike ).

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #132 : Listopada 03, 2008, 14:17:20 poslijepodne »
PRODAJU JAJA POD BUBREGE !
Da sam znao da je "revolucionarna nova tehnika operacije kraljeznice" prvi put izvedena u Du. ustvari obicno ubrizgavanje anelgetike i kortikosteroida to bi napravio kod svog lijecnika, ne bi isao tamo. Sada pokusavam ljudima skrenuti paznju na to.
POZDRAV SVIMA NA FORUMU !
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

darko09

• Full Member
« Odgovori #133 : Listopada 03, 2008, 14:22:03 poslijepodne »
Jopane ti nikome ne pomažeš već obrnuto , odmažeš. Svrha mog prvog javljanja je bila da upoznam ljude  i sa drugom metodom rješavanja problema . Na svakom je odgovornost odluke i izbora .

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #134 : Listopada 03, 2008, 14:24:36 poslijepodne »
Ništa nije revolucionarno. Jednostavno se radi o tome da su oni dolje otišli u Izrael, dogovorili se s ljudima. Dali prostor i pomoćni staff a Izraelci sve ostalo. Isto to je moga napraviti i menađment Riječke, Splitske, Zadarske, Šibenske,Osječke,Varaždinske,Zagrebačkih ili Čakovečke bolnice ali nisu. Znaju zašto nisu, kao što ovi znaju zašto jesu. Metoda nije tako ni loša ali nije za složenije i dugotrajnije probleme HD ....Mislim da je Jop čak i na tragu dijela priče.Osobno pokrivam područje od više od 40.000 stanovnika svojom ambulantom a posredno s još 6 kolega i regiju od 800.000 ljudi i za sad imamo osmero onih koji su bili na pregledu. Dvoje vraćeno da im ne mogu pomoći (ni mi nismo mogli, mogli su neurokirurzi u Zagrebu ali se bolesnici nisu još odlučili) trećeg su operirali, koji nije uopće bio indikacija za te vrste zahvata i ne da mu je bolje nego smo opet na početku njegove jako bolne priče ?!Tako je sam htio! Čak mi je i prešutio što smjera ali zato sad slušam  kuknjavu. Ostali odustali iz materijalnih razloga i sumnjičavosti.Čim dobijem pozitivnu povratnu informaciju od nekog svog bolesnika odmah vam javim a posebno ako pozitivan rezultat bude dugotrajniji. Inače kroz život nastojim ići uz moto :"Ne trči na prvu loptu".
Da svi budemo mirni pustimo da vrijeme učini svoje. Istina kad tad izađe na svjetlo dana bilo dobra bilo loša.Budu li rezultati dobri brzo će se usmenom predajom bolesnika proširiti a bude li loša još i prije će mo znati.  U dobroj vjeri se nadam da će u slučaju o kojem govorimo biti dobra, a ako se takva bude i pokazala ići će i na HZZO.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #135 : Listopada 03, 2008, 14:44:56 poslijepodne »
 E i ja sam sam sebi rekao onda: "NE TRCI NA PRVU LOPTU" ali kad boli .
 O ovome bi Denis Latin u -Latinici mogao napraviti izvrstan prilog.
 -Zasto u nalazu ne pise koji su lijekovi ubrizgani?
 Koji jesu? Gdje su certifikati od istih? itd.

Dario

• Full Member
« Odgovori #136 : Listopada 03, 2008, 15:04:23 poslijepodne »
Talia,

Koja je bila tvoja dijagnoza prije odlaska u Dubrovnik ?

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #137 : Listopada 03, 2008, 15:11:44 poslijepodne »
Ovo već postaje smiješno, dajte ne gurajte glave u pijesak nego se uključite zajedno sa mnom u rasvjetljavanje ovoga. Ponavljam, postoji mogućnost da management DU bolnicu radi sustavnu pljačku građana pod krinkom revolucionarnih zahvata.

Ponavljam svoj prethodni post i pozivam neurokirurga i židova da mi argumentiraju ili kontraargumentiraju. Ako ne riješimo ništa na forumu, boga mi ću poslati mail prema DORH.

Talia, nisi precizno odgovorila na pitanje...odnosno imaš li ikakav dokaz da zahvat na tebi nije učinjena obična analgezija?

Svima na forumu još jedanput ponavljam da je ova stvar vrlo ozbiljna i treba se uhvatiti toga da se riješi.

talia

• Newbie
  • *
« Odgovori #138 : Listopada 03, 2008, 15:40:07 poslijepodne »
Dario!

Moja dijagnoza je bila diskus hernija L4 L5 L5 S1.

Pozdrav!

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #139 : Listopada 03, 2008, 15:51:20 poslijepodne »
A mi smo kao kompetentni da glumimo liječnike i inspektore? Halo, dajte se saberite ljudi. U Dubrovniku su za sve to morali dobiti odobrenje Ministarstva zdravstva, pa ako nekom treba uputiti pitanje, onda je to Ministarstvu koje je dalo dozvolu. Davore, po tvojoj bi logici (nezadovoljni pacijenti), DORH-u  trebalo prijaviti 70 posto liječnika. Osobno me nije briga što si se nafurio na te ljude, ali ne petljaj u cijelu priču i nas ostale s foruma.  

« Zadnja izmjena: Listopada 03, 2008, 16:08:53 poslijepodne Jasna »
Operacija L4/L5 2007. godine

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #140 : Listopada 03, 2008, 17:38:37 poslijepodne »
Po mom misljenju ja mislim da su se oni pravno zbrinuli, vec sam pisao kako dobijes ugovor da potpises. Jer valjda i oni teze tome kao i svi doktori (izvinjenje iznimkama) da te uopste i ne vide samo da im kroz kakav prozorcic ubacis 500-1000 eur. i cao.
Ovdje bi mozda NOVINARI mogli nesto uciniti da ispitaju moral, etika itd.
Novinari su ih i podigli pa neka malo i spuste. Kad se samo sjetim reklame u vecernjaku i novoj tv:
RIJASAVA TE BOLI ODMAH, REVOLUCIONARNE METODE, ZA SAT VREMENA ODSETALI KUCI BEZ BOLOVA (nije sat 10-15 min) itd.
Da moze to -dr. zidov moze te uspavati da se nikad ne probudis i nece te boliti nikad vise.
Reklamirali su da je to isto kao prava operacija samo bez rezova i dugotrajnog oporavka. Pokusavaju rijesiti posljedicu a ne uzrok. PA ZAR TO VEC NIJE PREVARA?

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #141 : Listopada 03, 2008, 18:21:56 poslijepodne »
Jasna,

Na nikog se nisam (još) nafurio, ali mi je doslovno šokantno da ja jedini na forumu imam brigu oko toga da li ovi u Dubrovniku prodaju maglu. Ako da, onda je to prevara desetljeća. I svi bi kao relativno savjesni trebali se pozabaviti time. Evo ja prvi tražim od prisutnih stručnjaka da mi odgovore na pitanje po n-ti put:

Da li je u DU operativni zahvat ubrizgavanje anestetika u bolno područje ili je riječ o otklanjanju hernijacije diska?

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #142 : Listopada 03, 2008, 18:57:21 poslijepodne »
Otklanjanje hernijacuje diska? Mos si mislit. Pa ja cijelo vrijeme govorim: piknuli su me pet sest puta nekakvom injekcijom ( anelgetik+kortikosteroid) zabili nekakve elektrode malo ugrijali i ode 8000 kn. Pa zar vem nije cudno da je u dubrovniku glavni lijecnik za lijecenje kraljeznice -ANESTEZIOLOG-
Ma daj LENC javi se ljudima pa objasni.
Ajde sto on nece, nego gdje su ovi sto su bili na "OPERACIJI"
Kod nas ljudi kao ovce.
Al ipak mislim da je ovo dobar nacin da se malo skuliraju.

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #143 : Listopada 03, 2008, 19:08:50 poslijepodne »
Na nikog se nisam (još) nafurio, ali mi je doslovno šokantno da ja jedini na forumu imam brigu oko toga da li ovi u Dubrovniku prodaju maglu. Ako da, onda je to prevara desetljeća. I svi bi kao relativno savjesni trebali se pozabaviti time. Evo ja prvi tražim od prisutnih stručnjaka da mi odgovore na pitanje po n-ti put:

Da li je u DU operativni zahvat ubrizgavanje anestetika u bolno područje ili je riječ o otklanjanju hernijacije diska?

Forum nisu sluzbene stranice bolnice i nitko na njima ne mora davati objasnjenja. Ako lijecnici, oni s foruma ali i bilo koji drugi, ne budu htjeli sudjelovati u radu foruma to mi nece biti neobicno. Svaka cast iznimkama poput Kokoline koji nas jos trpi.  :)

Dakle, forum postoji da bi se razmjenjivala iskustva i informacije, a ne frustracije. Svi smo isfrustirani. I lijecnici, i pacijenti i nase obitelji...
I svi misle samo na sebe. Ja sam forum i stranice vise pokrenuo zbog drugih nego zbog sebe jer znam da na taj nacin mogu napraviti nesto dobro. Ako to netko ne moze uvidjeti, a mozda i malo pomoci onda mi je stvarno zao.

Ako se netko zeli zaliti jer smatra da je ostecen ima sluzbene nacine. Takodjer moze se slobodno obratiti u prave medije i na taj nacin pokusati dobiti moralnu zadovoljstinu. Ovdje sumnjam da ce to dobiti.

Ako netko zeli sluzbene odgovore najbolje je da se javi u Dubrovacku bolnicu i napravi barem pregled za pocetak na kojem moze zatraziti i objasnjenja. Mislim da je na forumu vec dovoljno napisano o ovoj temi. Naravno nadam se da cemo jednom prilikom dobiti detaljniji opis.

Mislim da je i ovaj forum ogledalo zemlje i drustva u kojem zivimo. I iskreno ne svidja mi se. Malo je onih koji su spremni pomoci drugima bez osobnih interesa i vecina je fokusirana na sebe. Zamislite na trenutak da nema foruma i stranica. Nakon toga pokusajte biti konstruktivni i iskoristiti to sto postoji. Za sebe ali i druge na pozitivan nacin.

I tako se ova tema o operaciji u Dubrovniku opet svodi na prepucavanje i filozofiranje.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj