ne spada u ovu temu (Operacijsko liječenje u Dbv) al se moram osvrnuti na denisov post.
Mi ne znamo Balićevu dijagnozu pa ne možemo ni suditi o preporučenom mu liječenju!
Ali je činjenica da je operacija rješenje koje je dokazano, i to kad postoje preduvjeti i indikacije za operaciju.
Mnogo je ljudi koji cijeli život fonkcioniraju s manjim ili većim tegobama s leđima uzrokovanim hernijom diska. Pomažu si terapijama, vježbama i sl.
Ali postoje situacije kod mnogih kad se više ne može funkcionirati, kad više ni terapije ne pokazuju učinak i kad se stanje pogoršava.
Ja sam isto tako odbio prvu preporuku za operaciju, u stvari dvije preporuke! A onda sam nakon samo 4 mjeseca molio da me operiraju jer mi je bilo sve lošije, bilo je bolno svakodnevno, nisam mogao nodati niti 200 metara, imao sam parezu stopala!
Što sam trebao čekati u takvoj situaciji? Probleme s kontrolom mokrenja ili stolicom!
A upoznao sam i takve u bolnici i onda je pitanje kad i kako povratiti kontrolu nad tim.
I mi laici možemo pročitati da se treba liječiti konzervativno dok to liječenje pokazuje rezultate, ali postoji trenutak kad odgađanje neizbježnog odnosno operacije može napraviti samo više štete.
Možemo se samo nadati da će nam liječnik prepoznati taj trenutak.